Greatest hits fra juli

Juli har budt på regn og sol, præcis som en god dansk sommer. På webmagasinet har vi været i ferie-mode, og det samme har bloggerne. Vi kan godt lide, at nogle årstider giver anledning til at skrue tempoet ned og nyde de ting, der er omkring os; naturen og haverne som bugner af smukke, spiselige planter; de lyse nætter som kun vi i norden kender dem, og alle de rare mennesker, som vi vælger at have i livet.

Vi håber, at I har haft en dejlig sommer og vil fortsætte den ind i august sammen med os.

Kh Sustain Daily

greatest hits juli have

I haven

Haveliv er dejligt i juli, fordi så mange ting kan høstes. Selvom jordbærsæsonen nationalt set blev kort, har Julie vist en masse smukke røde bær frem sammen med andet høst fra haven. Mette har budt indenfor i sit smukke drivhus og skrevet om tankerne for dette uderum. Blognetværket er blevet udvidet med endnu en haveblogger (meget mere om det snart), nemlig Min Køkkenhave. Her kan du i juli læse en udførlig guide til at dyrke tomater samt en guide til sneglehegn, som holder dræbersnegle ude af planterne. Hvis man blot har en altan, kan man nemt dyrke krydderurter, og Emma har vist, hvordan en basilikum holdes frodig.

greatest hits juli mode

Modebloggere

Mia prøvede denne måned kræfter som modeblogger – eller i hvert fald gæstemodeblogger med sit indlæg på Johannes blog omkring, hvordan hendes forhold til bæredygtig mode udspringer fra forholdet til mad og bæredygtighed. Johanne har vist en masse seje outfits, og har især haft fokus på at låne eller bytte tøj. Både fra hendes søsters skab og fra Veras. Christina har været på ferie og viser de fineste økologiske shorts frem.

greatest hits juli spise

#Sustaindailyeats

Der bliver spist masser af lækker mad rundt omkring i netværket. Julie spiser tit lette vegetarretter, som kan laves når babyen sover, og viser inspiration til 5 lette retter. Marianne har altid gang i noget i køkkenet, og har denne måned givet en meget grundig guide til at brygge kombucha. Hvis du heller ikke ved, hvad det er, så smut forbi Bærmonster. Mia giver opskrift på chiagrød, som både er let og lækker og god til årstidens snacks som vandmelon. Emma viser altid lækker måltidsinspiration og samtidig hvad hun køber ind, for at vi kan forstå, hvordan man kan leve billigt og økologisk. Denne måneds brød har hun bestilt via appen “too good to go”, som hun også har anmeldt til webmagasinet.

greatest hits juli tanker

Hvad vi tænker på

At leve bæredygtigt er for mange af os ikke kun at spise sprøde grøntsager og gå i lækkert tøj; det er også at tænke over verden, livet og vores plads heri. Mette har introduceret en ny serie kaldet søndagen siden sidst, hvor hun giver et overblik over hendes uge med fokus på de dejlige grønne tin,g den består af. Hos Project Handmade kan man finde en lignende serie kaldet frugal friday, hvor Jane hver fredag giver overblik over ugens besparelser både energimæssigt og pengemæssigt. Johanne har set sine nytårsforsætter efter i sømmene for at se, om de stadig holder. Mia tipper om de bedste podcasts, som serverer grønne tanker i ørene, og Emma har endda lavet sin helt egen podcast. Marianne har i juli især vendt blikket ind ad; både mod de hormoner som er i vores krop, og mod bæredygtighed på det indre plan.

greatest hits juli årstiden

Årstidens mad

Lige som haverne er et yndet blogemne i juli, er årstidens mad det også. Marianne plukker vilde bær, og Emmas kartoffelsalat giver os alle lyst til at finde nye kartofler – de friske gulerødder er også et must sommerspise. Mette har skrevet om udbyttet i haven, og hvad hun får ud af den i år – fx figner, som tydeligvis trives i Danmark.

Som altid: Tak fordi I læser med og støtter bloggerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *