Sådan fik vi jord under neglene i april

I april udfordrede vi os selv, og dig, til at få jord under neglene. Hvis drømmen om en bugnende køkkenhave eller bare grøn altan skal indfries til sommer, så er det tid til at komme igang. Som man siger; man høster som man sår. Så hvad har du fået sået?

Sustain Daily influencers har været i fuld gang, og her er et lille tilbageblik på hvordan de har fået jord under neglene:

Dyrk svampe indenfor

Måske kan du se/gætte, hvad det her er. Måske ikke.. Det er en pose med kaffegrums og iblandet østershattesvampemycelium. På de efterfølgende billeder kan man se, hvordan min mor og jeg lavede den. Min svampepose fra @skyttegaardensoestershatte var gået i stå, og jeg har foræret den til mine forældre, så de kan sprede halmen ud i haven som gødning, hvilket det skulle være godt til. Men inden de gør det, så havde min mor gemt kaffegrums hele ugen op til at jeg kom på besøg her i weekenden. Først tog vi lidt svampemycelium fra den gamle svampepose, så skoldede vi al kaffegrumsen, og da det var kølet af blandede vi de to ting og puttede det i en frysepose. Giver det mening? Det er et forsøg på at gro østershatte, så nu må vi se om det lykkes. 😊

Et opslag delt af Anna Kjær Voss (@klimamusen) den


Klimamusen aka seje Anna har altid gang i et “grønt” projekt, og længe har det været svampedyrkning. Hun har nu forsøgt sig med sin egen svampepose, og selvom den måske mere ligner noget andet, så glæder vi os til fortsat at følge “svampe på Østerbro” projektet.

Gendyrk dine grøntsager

Kristina har i denne måned forsøgt sig med “genbrugsgrøntsager” eller sagt med det mere trendy ord; at gendyrke et spidskål. Hvis du også har lyst til at forvandle dine slatne grøntsager til nye, så har hun skrevet hvordan, samt lidt om naturens seje evne til at overleve.

Erfaringer fra tre køkkenhaver

Der er mange flere tips at hente hos Kristina, som forøvrigt er ny influencer i netværket. Hun har nemlig anlagt hele 3 køkkenhaver på 10 år – så hvis du skal igang med den første, så smut forbi dette info pakkede indlæg.

Bag om australske jordbær

Mo er lige nu i Australien hvor hun planter jordbær, og skal have jord under neglene i tre måneder for at optjene et visum. Hendes refleksioner over forskellen på have dyrkning og industri dyrkning er værd at tage med, når du selv roder i mulden.

Høst noget fra naturen

Anja har ikke selv været i haven, men udnyttet naturens spisekammer. Endda med noget de fleste kalder ukrudt. Hun har nemlig lavet en lækker salat af skvalderkål og delt opskriften med alle som ønsker det samme.

Få liv i altankasserne

J O R D 🌱🌎 Og ja, hvorfor poster jeg egentlig et billede af en umiddelbart meget plantetom altankasse? Fordi den slet ikke er så tom. Efter at have gloet længe på det nu brune gran, jeg havde sat i altankassen i december, fik jeg endelig ordnet lidt altankasse og indendørs planter i dag. Normalt ville jeg være gået i gang med at forspire for længe siden, men da min kæreste og jeg flytter engang til sommer (når vi lige har fundet en lejlighed), så var motivationen for at gøre meget ud af altankasserne ikke så stor. Men lidt fik jeg da plantet. Primært nogle morgenfruer, som jeg havde samlet frø ind til. 🌱 @sustaindaily har i denne måned udfordringen: Få jord under neglene. Har du fået jord under neglene i april? 😊

Et opslag delt af Marianne Luna 🌙 (@mariannelunar) den


Hjemme ved Marianne Luna er altanen kedelig – men kun lidt endnu, for hun har nemlig sået morgenfruer så hun har noget pænt at kigge på. Planter giver glæde hvad end de er spiselige eller bare pæne; og blomster tjener altid et formål, hvad end de er til os eller bierne.

Lokker en kolonihave?

Solen kan gøre at selv det mest hardcore by-menneske sukker efter græs mellem tæerne, og måske drømmer du om en kolonihave. Kirstine har haft en længe, og giver gode råd til alle der er på jagt efter en sådan.

Alt tæller

 


Frygt ikke hvis ikke køkkenhave og højbede er din ting. Alt tæller, og det viser Johanne, som blot har omplantet sine stueplanter. Men jord under neglene kom der.

Hvis du har haft gang i et grønt projekt, så del det med os på #sustaindaily, så er det måske dig vi fremhæver på instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *