Bæredygtige intentioner

Året 2018 er lige så stille lakket mod sin ende. Hele verden venter på, at klokkerne ringer det nye år ind og du har måske allerede en masse planer for og forventninger til året, der står splinternyt og venter på dig. Er du blandt den fjerdedel af den danske befolkning, der sætter nytårsforsætter, så har du formentlig også oplevet de mange udfordringer, der ligger i at overholde disse velmenende mål.

Falske håb

Blandt amerikanske forskere menes det, at der er en helt videnskabelig begrundelse for det. Fænomenet kaldes “False Hope Syndrome” og går kort og godt ud på, at vi har urealistiske forventninger til, hvor nemt og hurtigt vi kan ændre os selv. At ændre på vaner (som nytårsforsæt ofte indebærer), handler nemlig i lige så høj grad om at kigge på din livsstil i sin helhed og finde ud af, hvordan du kan fremme de ændringer, du ønsker. Ved at kigge på din adfærd og dine tankemønstre kan du lære, hvorfor dine uhensigtsmæssige vaner er opstået. Måske er de blevet til vaner på baggrund af helt logiske og på daværende tidspunkt gode grunde, der bare ikke længere er gældende.

Tid og intentioner

Det tager altså tid, at ændre vaner. Derfor lyder rådet også helt simpelt, at skrue ned for ambitionerne og tillade dig selv at justere på dine mål undervejs. Og i tråd med hjerneforskernes råd, har vi valgt at tage en lidt anden tilgang til begyndelsen på det nye år.

I stedet for de traditionelle nytårsforsæt, der ofte ender ud i en følelse af dårlig samvittighed, vil vi skabe mere blide rammer for os selv. Vi vil nemlig sætte intentioner, der kan guide os igennem hverdagsvalg og store beslutninger i det kommende år og som er valgt ud fra vores egne kerneværdier. Disse intentioner har ingen deadline, men har til gengæld rod i nogle af de ønsker, vi har for os selv. På den måde bliver nytårs-intentionerne ikke alene en kilde til inspiration, men bliver også mere holdbare. Eller mere bæredygtige om man vil.

Hvad er din bæredygtige intention for 2019?

Vi vil rigtig gerne høre fra dig – og evt bruge det til næste magasin. Derfor vil det være mega fedt hvis du har lyst til at dele din bæredygtige intention med os via denne survey.

Psst! Vi kommer til at arbejde (meget!) mere med at sætte mål og intentioner i 2019, og er lige nu i gang med de sidste forberedelser til lanceringen af et helt nyt produkt. Vi glæder os utrolig meget til med dette produkt at kunne forene månedens udfordring, væredygtighed og selvudvikling med tracking af dine handlinger og din tid.

 

Har du allerede nogle intentioner for det kommende år? Del dem med os i kommentarfeltet og vær med til at sprede endnu mere bæredygtig inspiration!

1 Comment

  • Gode bæredygtige intentioner i det nye år? Ja, mon ikke.
    Jeg har udfordret mig selv på en livsstilsændring. Jeg vil forsøge at ændre min livsstil til at blive mere grøn, bæredygtig og minimalistisk. Til formålet har jeg oprettet en blog, som skal være min logbog igennem året. Her vil jeg dele mine “rejseerindringer” og opfordrer samtidig andre til at koble sig på i det ønskede omfang.
    Tusinde tak for jeres blog – det er som altid en stor fornøjelse og inspiration at læse jeres indlæg.

    Mvh
    betinadownes.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *