Ses vi i december?

Så blev det december, og dermed er det tid til årets sidste omgang events med bæredygtighed og klima i fokus. Listen er kort denne måned, og vi tager det som et klokkeklart tegn på, at julen skal bruges i roligt tempo sammen med dem, vi bedst kan lide.

Skulle du alligevel have lyst til at komme lidt ud, er det heldigvis nemt at tage din kæreste eller veninde under armen og besøge et af de bæredygtige julemarkeder på listen. I kan også spise jer mætte i overskudsmad til folkekøkken eller blive kloge til forelæsninger om bæredygtighed – se selv, hvad der sker:

København

3. december: Mangler du julepynt? Så behøver du ikke gå ud og købe det! Du kan nemlig bytte dig til smuk juledekoration, når uKirke holder byttemarked med juletema! Det er desuden en oplagt mulighed til at finde julegaver på ægte bæredygtig facon.

7. december: Kom med, når KADK holder åben forelæsning om ny nordisk bæredygtighed i arkitekturen. Forelæsningen er del af en seminarrække om bæredygtighed og cirkulær økonomi i arkitektur og design.

7.-10. december: Ingen december uden julemarked – og det her er endda et økologisk af slagsen! Bæredygtige gaver? Juletræ? Eller bare et glas gløgg og de obligatoriske æbleskiver? Så sving forbi. ØKO Julemarkedet foregår på Nørrebro, og Den Økologiske Produktionsskole står bag.

8. december: Foodsharing Copenhagen holder folkekøkken i kampen mod madspild – alle pengene, der tjenes ind på maden, går nemlig til deres arbejde for at mindske madspild rundt omkring i landet.

14. december: Du kan også nå den sidste åbne forelæsning i KADK’s seminarrække og blive klogere på, hvordan forretningsmodeller kan gøre os bedre til at bruge bæredygtige- og overskudsmaterialer inden for design. Det sker under overskriften “Business Models for a Circular Fashion Economy”.

17.december: SLOW og Persilles hjemmedyrk er gået sammen om at holde grønt julemarked i Det Økologiske Inspirationshus. Der loves hygge, juleboder, musik, mad og ikke mindst en fejring af den lokale diversitet og nogle af byens grønne initiativer.

Kender du til flere bæredygtige december-events? Så glæder vi os til at høre om dem.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *