Ses vi i april?

April byder på knopper der springer ud, lyse aftener, milde temperaturer, forårssol på næsen og nye farver i naturen. Og som om det ikke var nok, er måneden også propfuld af grønne events! Hvad end du er til debat, film, tøj, demonstrationer, frivilligt arbejde, planeter eller små huse, kan du fodre din interesse i april. Ses vi?

København

7. april: Tag forbi KPH efter arbejde og drik et glas bobler, mens du diskuterer, hvordan vi får en grøn og socialt ansvarlig rejsebranche.

19. april: Kom med når vi sammen genfinder garderobeglæden og holder eksklusiv bytteaften med skønt genbrugstøj og styling tips sammen med Veras.

20. april: Det bliver som altid en aften med spændende diskussion og store spørgsmål, når Tænketanken Frej inviterer til debat med overskriften: Bæredygtighed: Et vidt begreb?

22. april: Vores planet har fødselsdag, og derfor markerer Planetariet Jordens Dag ved at gøre dig og alle andre klogere på, hvad det egentlig er for en planet, vi går rundt (og passer) på.

23. april: Vil du blive klogere på den nye tidsalder Antropocæn? Det kan du til et seminar på Regensen, hvor nogle af Danmarks sejeste klimadebattører deler ud af deres guldkorn.

25. april: Hvis du er en af dem, der gerne vil stemme med dine penge, er det måske spændende at vide, hvad branchen har at sige omkring Etisk Handel i landbrugs- og fødevaresektoren.

28. – 29. april: Bliv en af Danmarks sejeste klimaformidlere, når Concito inviterer til en gratis introweekend, hvor du kan lære om ung-til-ung-kommunikation og blive Klimaambassadør.

29. april: Tag dine gode sko på og marcher med os og landets andre grønne organisationer! Sustain Daily er i år partner til Folkets klimamarch, og vi vil vildt gerne gå sammen med dig – for mere bæredygtige liv.

30. april: Slut måneden med at se film. Fashion Revolution Danmark viser to tankevækkende film om modebranchen og inviterer til efterfølgende debat.

Århus

7. – 9. april: Har du også hørt om fænomenet Tiny Houses? Og så endda på hjul? Få din nysgerrighed stillet, når der holdes åbent hus i de små huse, der opfordrer til en minimalistisk livsstil.

8. april: Få fixet lidt af hvert, når de seje reparatører fra Repair Café mødes på DOKK1. Konceptet er, at du tager dit eget projekt med og får hjælp til at fixe det.

10. april: Lær mere om hvordan et økologisk undertøjsfirma har klaret to succesfulde Crowdfunding kampagner, når Culture Workspace inviterer til gratis arrangement med Organic Basics og LETT.

18. april: Så er det igen filmtid med Ung Energi! De viser filmen Forks over Knives til deres velkendte Klima & Popcorn-aften.

22. april: Nogle prøver at undgå plastik, andre prøver at genanvende det. Det er det sidste, det handler om til workshoppen Plastik, design og genbrugsmaterialer hos REUSE Aarhus.

25. – 30. april: Mellemfolkeligt Samvirke holder klimauge, som bliver spækket med events om, hvordan vi alle sammen er med til at løse klimaudfordringerne. Tag med til åbningsaften på fairbar.

Hele måneden online

Har du ideer til løsninger, der skal få os igennem fremtidens udfordringer? Så ansøg til at blive en del af UNLEASH Innovation lab, hvor du kan arbejde videre på dine ideer sammen med 1000 andre talenter fra hele verden.

Fashion Revolution-kampagnen opfordrer dig hele måneden til hashtag-aktivisme. Det udfører du ved at vende vrangen ud på dit tøj, tage et billede og spørge tøjvirksomheder verden over #whomademyclothes?

Tekst af Emma Slebsager, illustration af Signe Rosenkrands.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *