Ses vi i august?

Jordbærsæsonen er ved at rinde ud – så skynd dig at spise de røde bær, mens tid er! Når der ikke er flere af dem i sigte, kan du kigge i busk og krat efter brombær, som vokser vildt mange steder i byen. Og hvis du ikke er til bærpluk, byder august måned på masser af andre bæredygtige aktiviteter, du kan kaste dig over. Se bare her:

København

8. august: Mød KALO Kopenhagen og The Organic Club – to initiativer, som giver dig mode og udskiftning i garderoben ved at sørge for, at tøjet bliver delt og elsket af mange, til gå-hjem-møde om deleøkonomi i modebranchen.

12. august: Mangler du det sidste skub for at komme i gang med at affaldssortere derhjemme? Eller har du en veninde, som bliver ved med at påstå, at det simpelthen er for besværligt? Så tag forbi Valby og byg dit eget sorteringssystem sammen med to designere, som hjælper dig med at tilpasse systemet til dine praktiske og æstetiske behov.

12. august: Er der røget en knap på din yndlingssommerkjole i ferien, eller var din lampe gået i stykker, da du vendte hjem? Til Repair Café Nørrebro hjælper frivillige med skills dig med at reparere dine ting helt gratis.

25.-27. august: København får sin egen vegetariske festival, som vi kender dem fra andre europæiske storbyer – med workshops, politiske debatter, filmvisning og naturligvis et væld af madboder og smagsprøver! Det sker på Tiøren på Amager den sidste weekend i august.  

25. august: I anledning af høstsæsonen og festivallen Copenhagen Cooking forvandles Frederiksberg Allé til et kæmpe langbord med plads til 1400 spisende gæster til Frederiksberg Høstfest. Du kan bestille et måltid mad tilberedt af sæsonens råvarer og skal selv medbringe tallerken, bestik og glas i bedste zero waste-stil!

28. august: Kom på rundtur i Landbohøjskolens smukke have midt i byen. Der vokser mere end 6.000 forskellige planter i havens gamle plantesamlinger, og når du først har været i haven én gang, er vi sikre på, at du vil vende tilbage igen og igen.

Aarhus

5. august: Forbered dig på det kommende efterår – lær at strikke! Til Strikkecafé på DOKK1 kan du få hjælp til at komme i gang med strikkepindene eller komme videre med det strikketøj, du er gået død i.

19. august: Smag på de lækreste økologiske råvarer, som bønder fra Aarhus og omegn har at byde på. Til Aarhus Høstfest dækkes der op med langbord i smukke omgivelser i Botanisk Have. Maden er tilberedt af kokke fra byens bedste restauranter, og du tager selv din tallerken med – i god zero waste-stil!

20. august: Er du nysgerrig på, hvad Ø-Haven er for en størrelse? Så tag til Åben Havelåge og se haven, som har vokset sig til en naturlig del af Aarhus Ø, og mød dens mange bybønder.

21. august: Få svar på alle dine spørgsmål om deleøkonomi til endagsfestivallen Deleøkonomisk Folkemøde. Der er konference om formiddagen og folkemødestemning med street food, debatter og aktiviteter hele eftermiddagen og aftenen.

Flere steder:

3.-27. august: En ny og spændende teaterforestilling turnerer i August rundt i 4 Danske byer og tager publikum med rundt på en vandreforestilling der giver dig en intens fysisk oplevelse af, hvad det vil sige at være på flugt, når ens land forsvinder under havets overflade. Forestillingen hedder ”Tekeraoi Am Mananga! (Held og lykke på din rejse)” og kan opleves i Helsignør, København, Odense og Aarhus.

Har vi glemt noget? Tip os om dit yndlingsarrangement i august i kommentarfeltet!

GemGem

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *