Ses vi i maj?

Maj rimer på forår, energi og solskinsdage! Det håber vi i hvert fald. Desuden er der masser af grønne events om klima, miljø og bæredygtighed, som du kan deltage i helt gratis og blive klogere, få nye skills og møde andre med samme interesse som dig selv. Og så er det måneden, hvor Sustain Yearly kommer fra trykkeriet og kan flytte ind hos alle jer! Se bare her:

København:

4. maj: Kom til informationsmøde og debat med Mærk Kødet, som kæmper for politisk handling for at få os til at spise mindre kød. Kirsten Skaarup og Gregers Andersen er oplægsholdere!

6. maj: Dyrk svampe på træstammer i Bioteket på Ydre Nørrebro med GRO SELV til deres fælleshave ved Bispebjerg Station. De har svampesporer, træstammer og boremaskiner, så du skal bare dukke op.

7. maj: Brug en søndag formiddag på at holde andre naturelskere i hånden, når der er  folkering om hele Amager Fælled til ære for naturen, biodiversiteten og byens grønne åndehuller. Det kræver 8.000 mennesker at slutte ring om hele området!

7. maj: Har du for mange stiklinger af en stueplante, forspiret for mange tomatfrø, eller er du træt af din gamle slatne stueplante? Haps dit planteoverskud med til plantebyttedag hos DYRK Nørrebro og få noget med hjem, som du ikke havde i forvejen.

9. maj: Haps en drink og hæng ud i det grønne kontorfællesskab Greencubator, som denne fredag sætter spot på Chora Connection og deres arbejde med FN’s verdensmål for bæredygtige handlinger til Green Drinks.

13. maj: Absalon og GRO SELV holder sommerværksted og DIY-dag, hvor du kan lave din egen solcreme, brygge gingerbeer eller lave en selvvandende potte af en gammel vinflaske.

14. maj: Har du købt Sustain Yearly, vores første årsmagasin, i forsalg? Så kom og hent dit eksemplar til Sustain Yearly pick up hos TagTomat på Nørrebro! Hvis du ikke fik købt magasinet i forsalg, kan du købe et eksemplar direkte fra trykken på dagen også. Vi glæder os til at se dig!

21. maj: Årets insektival på KU afholdes søndag den 21. maj. Lær at fange insekter, bliv klogere på hvordan de kan bruges i maden eller find ud af, hvordan de kan bruges i haven som naturlig beskyttelse mod skadedyr.

27.-28. maj: Naturfestivallen Bloom i Søndermarken lader videnskaben tale sit sprog om naturen og krydrer med talks, tænkepauser, åndehuller og kunst. Det meste af programmet er gratis at deltage i.

Aarhus:

6. maj: Kom til redesigndag med genbrugstekstiler i REUSE Aarhus og slip dine kreative syskills løs! Eventet er et samarbejde med Røde Kors.

14. maj: Hent dit Sustain Yearly-magasin, hvis du har købt det i forsalg, eller kom forbi og køb vores første årsmagasin frisk fra tryk til Sustain Yearly pick up! Der er morgenyoga i Balsalens RUM fra 10-11, og du kan kigge forbi og hapse Sustain Yearly med hjem fra 10-13.

16. maj: Se dokumentarfilmen Before the Flood med Ung Energi på DOKK1, når maj måneds Klima & Popcorn løber af stablen. Filmen er spækket med stjerner (Hej DiCaprio! Hej Obama! Hej Elon Musk!) og tager dig med rundt til steder i hele verden, hvor klimaforandringerne kan ses direkte.

17. maj: I maj måned fejres kagens dag, og i Aarhus har de fundet på at fejre den på vegansk! Der er altså gratis(!) vegansk kagebord i Rådhusparken til alle, som er interesserede i at smage plantebaserede lækkerier og blive inspirerede til at bage uden animalske produkter.

20. maj: Dyrk yoga for en god sag til Yoga for Peace i Dome of Visions. Du betaler med en donation (mindst 50 kroner) for at kunne være med på yogahold hele dagen, og pengene går ubeskåret til Red Barnets arbejde med børn i Syrien.

28. maj: Er du nede med skvalderkål? Den stædige ukrudtsplante kan spises, og hvis du ikke helt ved hvordan, kan du tage med Natur Retur på skvalderkålsjagt!

Aalborg:

6. maj: Tag med GRO SELV til MAINDREAM hos Platform 4 og brug dagen på workshops, talks, bæredygtige cases og lækker mad – alt sammen i selskab af andre unge, som også vil forandre verden i praksis!

Hvis vi har glemt noget på listen, så skriv en kommentar med link til eventet!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *