Ses vi i maj?

ses vi maj 2

Skal der lidt bæredygtig inspiration eller nye input i kalenderen i maj måned? Der er nok at tage af, og månedens oversigt byder på både modeshow, fest, grøn gourmetmiddag, foredrag og filmscreening. Vi glæder os allermest til klimalaboratoriet onsdag den 11. maj, hvor vi i samarbejde med UngEnergi vil sætte fokus på motivation – en vigtig faktor i et bæredygtigt liv.

Events i maj

Sæt klima, miljø og bæredygtighed i kalenderen

4. maj: Indvielse af Greencubator. Sig tillykke til det grønne kontorfællesskab Greencubator, som fejrer halvårsfødselsdag med øl og networking med de seje iværksætterprojekter, som holder til bag den grønne facade på Nørrebrogade.

9. maj: Meatless Monday: Opdag kødfri gastro. Vores helt egen Mia inviterer sammen med restaurant Tribeca på en 6-retters kødfri økologisk menu, som kan overbevise selv den mest indædte kødspiser om, at det grønne køkken smager fantastisk.

9. maj: Foredrag: Wake up call for klimaet. Bliv klogere på klimaet som system og de udfordringer, som Danmark står overfor, når klimaet uundgåeligt forandrer sig de næste år. Det foregår på KU kl. 19.30.

9. maj: Screening af filmen Planet RE:Think. Vores overforbrug af ressourcer og manglen på en pris for at ødelægger naturen er en farlig cocktail. Se filmen Planet RE:Think under åben himmel Under Buen – husk en jakke 🙂

10. maj: Pecha Kucha om klimaet. Pecha kucha er små foredrag i formatet 20×20 – 20 slides med 20 sekunder til hver. EuroEnviro inviterer til pecha kucha med klimatema!

10. maj: Modeshow med Another View. Johanne holder et lille oplæg omkring bæredygtig mode, og derefter fortæller brandet om deres vision for bæredygtighed og viser deres forårskollektion frem.

10. maj: Green Drinks: DriveNow – eldrevne bybiler. Er vi villige til at opgive vores egen bil og snuppe et delebilsabonnement i stedet? Det er temaet til Green Drinks næste netværksmøde i København.

11. maj: Klimalaboratorium om motivation. Motivation er helt afgørende, hvis man vil leve et mere bæredygtigt liv. Kom og hør os fra Sustain Daily fortælle om, hvordan vi arbejder med motivation, og vær med til at finde på gode idéer til at motivere andre – og dig selv!

11. maj: Debatpanel: Hvem er ansvarlig for en bæredygtig fremtid? Tag til paneldebat i Den Sorte Diamant, hør en diskussion om, hvem der har ansvaret for vores alle sammens fremtid, og stil et godt spørgsmål!

14. maj: Lørdagslounge i Grøn Vogn. Grøn Vogn slår dørene op på Institut for (X) og fejrer med musik, økoøl og hygge. Vognen bliver hjem for blandt andet fødevarefællesskab og seje Jannes nulemballagebutik Rå Varer!

14. maj: Prototyping for the future: A pop up exhibition. Hvordan ser fremtidens urbane miljøer og liv ud? Europæiske studerende giver deres bud på socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtige bymiljøer i Urban House, og du er inviteret!

18. maj: Gavner det klimaet, at bæredygtighed er et buzz word? Hvor går grænsen mellem hype og hule floskler, når vi taler om klima og bæredygtighed? Det er spørgsmålet til debat i Politikens Hus. Billetten koster 66 kr., hvis du ikke har abonnement på avisen.

17. maj: Klima & Popcorn viser Cowspiracy. Se dokumentarfilmen om kød, som alle taler om! Der er popcorn og seje mennesker fra UngEnergi at diskutere filmen med bagefter. Hvis du er i tvivl, om filmen er noget for dig, så læs vores anmeldelse af Cowspiracy her. Arrangementet foregår på DOKK1 i Aarhus.

19. maj: Politiken Live: Udvikling og bæredygtige byer. Kan en by være bæredygtigt økonomisk, socialt og miljømæssigt? Politiken undersøger sagen til en minikonference fra 13-16. Det koster 200 kr. at deltage, hvis du ike har abonnement på avisen.

25. maj: Omstillingscafé om psykisk velbefindende i konkurrencestaten. Hvordan påvirker det os mennesker psykisk, når vi hele tiden bliver opfordret til at yde mere på den halve tid? Find ud af det til den næste Omstillingscafé i København! Vi linker til et facebookevent, når det dukker op.

26. maj: Saml urter til din egen urtesalt med SPAS. Saml urter i Riis Skov med Danmarks Naturfredningsforenings Studenterafdeling i Aarhus og lav din egen urtesalt med velsmagende vilde urter og farverige blomster fra skoven. Alle er velkomne.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *