Ses vi i maj?

Kan du mærke det? Foråret har indtaget Danmark. Det betyder ikke bare brunchdates på altanen og cykelture en masse – maj måned byder også på en lang række events i naturens tegn. Blandt andet kan du få tips til at anlægge din egen urtehave, gå på opdagelse i Københavns gårdhaver og lære alt om, hvordan sanketuren bliver en succes. Hvilken bedre måde at nyde den lyse årstid på?

København

3. maj: Kulturhuset Indre By inviterer til planteworkshop i samarbejde med Miljøpunkt Indre By & Christianshavn. Foruden fælles tilplantning af Kulturhusets krukker og bede kan du blandt andet få at vide, hvordan du får dit helt eget partnerskabstræ af kommunen.

3. maj: Spiser du plantebaseret, eller kunne du tænke dig at høre mere om vegansk ernæring? Så tag med til foredraget ”Om lidt er vi alle en slags veganere”, hvor tre kloge hoveder svarer på alverdens spørgsmål rundt om den grønne livsstil. Fælles middag er inkluderet.

4-5. maj: Til European Ideas Lab mødes NGOer, start-ups, politikere, aktivister og interesserede til en to dages workshop om Europas grønne fremtid. Eventet bliver arrangeret af SF samt det grønne parti i EU.

6. maj: Er du klar til have- og altansæsonen, eller kunne de grønne fingre godt trænge til nogle ekstra fif? Så tag altankassen under armen og kig forbi Torvehallerne, når der inviteres til Københavens Dag.

6. maj: Til Gårdhavernes Dag på Indre Nørrebro og i Sundby handler alt om de gemte grønne oaser midt i byen. Få tips til plantevalg og affaldshåndtering, lær områdets gårde at kende på en guidet tur og nyd den hyggelige stemning sammen med en masse andre gårdentusiaster.

10. og 24. maj: Igennem hele året er der mulighed for at blive klogere på de 17 verdensmål, når Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 inviterer til foredrag og debat til arrangementet ”Historier om verdensmålene”. I maj måned bliver der talt om bæredygtig energi samt anstændige jobs & økonomisk vækst.

16. maj: Som del af Copenhagen Architecture Festival bliver der holdt Langbordsmiddag i Det Økologiske Inspirationshus, som hører til den biodynamiske gård Birkemosegaard. Aftenen bliver indledt med en talk af Flemming Abrahamsson fra Fornyet Energi og Jytte Abildstrøm, der i sin tid byggede huset.

21. maj: Er du yogalærer? Og kunne du tænke dig at få nye indspark og inspiration til din undervisning? Så er Prana Yoga Shalas Masterclass for yogalærere og erfarne yogier helt sikkert noget for dig.

26-27. maj: Også i 2018 kan du lytte til inspirerende talks, debatter og koncerter, når Københavns festival om natur og videnskab, Bloom 2018, løber at stablen i Søndermarken på Frederiksberg.

Hele måneden:

Er du vild med yoga? Så er der en masse events at komme efter i løbet af hele maj måned: KBH+ afholder Gratis yoga u/30, Johan Borups Højskole inviterer til Forårsyoga og Kulturhuset Absalon står bag et hav af forskellige yogaklasser, som dækker over alt fra hathayoga til akro yoga.

 

Aarhus

5.-6. maj: Til Maindream 2018 venter der en weekend fyldt med grønne workshops, hvor du selv vælger, om du vil fordybe dig i at bygge, sanke eller udvikle projektideer. Om aftenen vil der være rig mulighed for at hygge og feste sammen med de andre deltagere. Eventet er arrangeret af Gro Selv.

6. maj: Tag din veninde under armen og smut forbi Vestergade i Aarhus, når Emma Martiny lancerer sin nye kogebog Grøntsagsglæde, hvilket fejres med vin, snacks og en masse krammere.

15. maj: Se en film og bliv klog til Klima & Popcorn, hvor DOKK1 og UngEnergi denne gang viser ”En ubekvem sandhed 2”. Dokumentaren gør status, 10 år efter at den tidligere vicepræsident Al Gore gjorde verden opmærksom på klimaforandringerne i ”En ubekvem sandhed”.

Har vi glemt noget? Del meget gerne i kommentarfeltet, hvis du kender til nogen grønne events i maj, som ikke er på listen.

1 Comment

  • Jeg har et par tips til flere grønne events i Århus og omegn i den kommende tid:
    D. 19. holder Botanisk Have & Væksthusene “Naturens Døgn” med mange forskellige (gratis!) arrangementer for alle aldre. Der er særligt fokus på, hvordan vi kan hjælpe naturen. Man kan bl.a. bygge fuglekasser og insekthoteller.
    D. 19.-25. holder Mellemfolkeligt Samvirke Aarhus “Fair Fashion Week” med forskellige events (https://www.facebook.com/events/641906956141096/) – mandag d. 21. viser de dokumentaren “The True Cost” i den nye café “Café Mellemfolk” på Vestergade (https://www.facebook.com/events/169760573733234/). Og torsdag d. 24. er der pub-quiz om ens nye (eller gen-kaldte) viden om tøjindustrien (https://www.facebook.com/events/196333654310896/).
    Derudover vil jeg gerne dele en to-dages-begivenhed, da det er så sjældent at events som dette sker, men som godt nok først løber af stablen d. 2.-3. juni. Der er nemlig introduktionsworkshop i permakultur og bæredygtighed i fortryllende Peterholm, lidt vest for Odder (https://www.facebook.com/events/748852978637284/) med Warren Brush. Som “opvarmning”/”forberedelse” til workshoppen kan man jo snildt tage til Warren Brushs 3-timers-foredrag i Aarhus dagen inden, nemlig fredag d. 1. (https://www.facebook.com/events/161828067797824/)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *