Redaktionens juni favoritter

Sommeren har ramt Danmark og i netop denne uge stryger en hedebølge ind over landet. Derfor står månedens favoritter også i sommerens tegn og vi har samlet op på nogle af de ting vi har tænkt over, lyttet til, set og hørt, og som vi har fundet inspirerende.

Bæredygtige is

En perfekt måde at komme det varme vejr i møde er ved at nyde en svalende is i skyggen. Og vi er altså ret vilde med alle de økologiske og veganske alternativer, der pibler frem på det danske marked! 

Allerede tilbage i 2016 kastede vi vores kærlighed på Nicecream som du kan læse vores anmeldelse af – for selv nu 3 år senere er det en klar favorit. Social Foodies’ is og Magnums nyeste veganske is med mandler er også et hit. Og hvis du selv vil kaste dig ud i at lave hjemmelavet nicecream findes der utallige opskrifter med alverdens smagsvariationer.

Husk lige solcremen

En anden utrolig vigtig ting at huske når varmen rammer os er solcremen! Og ligesom med alt muligt andet vi smører på huden, så er det en god idé at prøve at undgå alt for meget kemi. Ikke bare for din egen skyld, men faktisk også for koralrevenes. Nogle typer af solcremer indholder stoffer, der beskytter dig imod solens stråler, men som har vist sig at være skadelige for de levende koralrev.

Forbrugerrådet Tænk har udover deres almindelige kemitest lavet en guide, så du ved, hvad du skal kigge efter når du skal købe en miljøvenlig solcreme

Da klimatosserne gik til valg

I begyndelsen af juni gik vi til valg og vi var – heldigvis – en hel masse, der krævede at få sat klimaet på dagsordenen. Og efter flere ugers forhandlinger ser det endelig ud til, at der bliver dannet en regering, der vil det samme. I et overblik fra TV 2 fremgår det, at regeringen vil efterleve kravene fra Paris-aftalen, der blandt andet kræver en CO2-reduktion på 70% frem mod 2030. Hvis du vil tage et nærmere kig på den kommende regerings politiske retning, som de har samlet under titlen “Retfærdig retning for Danmark”, kan du finde den her.

Middag og koncert i det grønne Narnia

Vi har efterhånden teaset en hel del ovre på vores instagram om vores nye kontoromgivelser. Udover at vi på daglig basis sidder sammen med nogle utroligt inspirerende grønne ildsjæle, så er her virkelig smukt og frodigt – som et hemmeligt, grønt åndehul midt i København. Men det er snart ikke helt så hemmeligt længere.

Til august slås dørene op og et af de første arrangementer herude kan du komme med til. Er du pjattet med jazz og lækker, grøn mad så kom forbi til en kombineret middag og koncert midt i alt det grønne.

(Næsten) sommerferie

På mandag siger kalenderen juli og webmagasinet holder ligesom de foregående år sommerferielukket. Intentionen er den samme: At skabe et pusterum, hvor vi kan trække os lidt tilbage fra tilværelsen online og fokusere på nærværet i hverdagen. Vi vil nyde de lyse nætter, de mange is vi skal spise og det kølige havvand når vi tager en morgendukkert.

Men i år trækker vi ikke stikket helt. I næste uge drager vi afsted på Roskilde Festival med en stak af vores egne og andre bæredygtige internationale livsstilsmagasiner under armen. Og vi glæder os helt vildt til at mærke feststemningen og at hilse på flere af jer derude på festivalpladsen – og det skal du derhjemme selvfølgelig ikke snydes for.

Så denne sommer slipper du altså ikke helt for os og kan stadig følge med bag kulisserne på facebook og instagram.

 

Hvad har du set, oplevet, hørt eller tænkt over i juni? Det det med hinanden og os i kommentarsporet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *