Redaktionens marts favoritter

Den forgangne måned har været fyldt til bristepunktet med begejstring over udgivelsen af Sustain Yearly Tredje År og jeres fine ord om det nyeste magasin. Men vi har også ladet os opfylde af håb og på listen over denne måneds favoritter finder du blandt andet en velkendt podcast, et event og nogle virkelig seje personer.

Podcasten er tilbage i dine højtalere!

Vores helt egen yndlingspodcast er gået i luften med fjerde sæson. Emma og Johanne er tilbage bag mikrofonerne og er klar til at tale endnu mere dybdegående om bæredygtighed og livsstil. Hør for eksempel første episode, der handler om at rydde op i dit forbrug. Eller anden episode om at vende tilbage til håbet. Og er du lige ved at skulle planlægge din sommerferie, så kan du passende lytte til det seneste afsnit, der handler om flyrejser og feriedrømme.

Skal du med til Grøn KBH?

Grøn KBH, der i år foregår på Østerbro, er en samling af bæredygtige organisationer og virksomheder. Her kan du få en snak om solcelleenergi og købe dit eget par bæredygtige solbriller – eller måske dit yndlingsmagasin? Vi stiller op med en stand fyldt med magasiner og hyggesnak og håber at se mange af jer i den første weekend i april; tilmeld dig arrangementet og hold dig opdateret her.

Og kommer du forbi Grøn KBH kan du samtidig være med til podcast-lounge, hvor du blandet andet kan høre Johanne og Emma live om lørdagen kl. 11.30 og om søndagen kl. 13.39.

Har medierne et ansvar?

Generelt er vi ret glade for Verdens Bedste Nyheder, som giver et optimistisk afbræk fra andre nyhedsmedier, der somme tider kan komme til at male vores fremtid temmelig dyster. Tidligere på måneden har vi skrevet om klimaangst og hvilken rolle nyheder og medier kan spille når frygten for Jordens fremtid bliver altoverskyggende. Derfor har vi læst Verdens Bedste Nyheders artikel om mediernes ansvar og magt ekstra grundigt.

Klimakrigerne

Vi har talt meget om dem: Klimakrigerne. Seje og stærke personligheder, der stiller sig op for vores miljø og som hver dag træffer store og små beslutninger, der har betydning for klimaet.

Og det er blandt andet DIG.

Dig, der læser med her, som sorterer dit affald, køber brugt i stedet for nyt, laver dahl hver mandag, cykler på arbejde eller holder ferie i Danmark i stedet for i udlandet. Dig, som gerne vil være klogere og som tør at stille spørgsmål: både til politikere, virksomheder og til os.

Bliv ved med det!

H Å B

Håb synes at være marts måneds ord. Et ord, som vi blev særligt dus med da vi anmeldte Kristian Leths bog HÅB: et forsvar for fremtiden – og den er altså stadig værd at læse!

Vi har set, hvordan elever over hele verden samledes og viste, at de kæmper for en grønnere fremtid. Og apropos klimastrejke og klimakrigere, så er har DR Horisont lavet en udsendelse om to virkelig inspirerende personer, der på hver deres måde stiller sig forrest i debatten om vores fremtid.

 

 

Har du oplevet, læst, set eller hørt noget, der gav dig håb i marts? Del det i kommentarfeltet og vær med til at sprede det gode budskab.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *