Vi kan forandre verden

Hej kvinde!

I dag er det din kampdag – kvindernes internationale kampdag. Dagen, der i sin oprindelighed står som et budskab om ligestilling og feminisme. Også i 2018 er der meget, det giver mening at kæmpe for – hvad end vi taler ligeløn eller klima, fokuserer på problemstillinger inden for de egne grænser eller skuer ud i verden. Dagen i dag minder os om, at det gør en forskel at stå ved sin overbevisning. At det ikke nytter noget at give op, så snart vi møder modvind. Og at forandring tager tid og ikke sker fra den ene dag til den anden.

Læs også: Mange bække små

Der er mange kampe, en kvinde kan vie sit liv til at kæmpe, ligesom der er utallige måder at kæmpe på. Det er nok ingen overraskelse, at vi på Sustain Daily har kastet os over kampen for at bevare et tåleligt klima både socialt, økonomisk og miljømæssigt. Men ingen kan nå i mål uden at have været forbi forskellige stationer undervejs. Det kan hurtigt blive en uoverskuelig opgave at skulle tage den helt store kamp op mod resten af verden. Ingen kan løse alle problemer på én gang.

Husk derfor, at du altid kan starte i det små, nemlig med dig selv og dine egne vaner og rutiner. Denne kamp er mindst lige så værdig og vigtig som strukturelle kampe, og den spreder sig som ringe i vandet. På denne måde bliver vi flere og flere, der står parat til at kæmpe side om side for det, vi finder vigtigt. Og hvis du tager vanerne én ad gangen, i dit helt eget tempo, og starter med dét, der er sjovest, så behøver det faktisk ikke føles som en kamp overhovedet!

Læs også: Dyrk din motivation

Det kan indimellem føles, som om man kæmper forgæves – som om verden bare kører derudaf, helt upåvirket af ens forsøg på at gøre den til et bedre sted. Men vi tror på, at der venter en hel hær af grønne helte derude, som kan rykke noget, og som står klar med åbne arme, hver gang nogen slutter sig til.

I Sustain Yearly år 2 kan du finde ud af, hvilken bæredygtig superkraft, du besidder. Det er nemlig både nemmere og sjovere at tage kampen op, hvis man kender sine kræfter og bruger dem, som man er bedst til det. Vi har alle vores force – sammen kan vi forandre verden.

Glædelig kampdag!

Tekst af Caroline Frederiksen.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *