April måneds udfordring: Få jord under neglene

Selvom marts har budt på sne, frostgrader og bidende kolde vinde, kan det ikke skjules, at foråret er på vej. Vi har passeret jævndøgn, det skarpe sollys har afsløret alt det støv, der ligger i hjørnerne, og lige så stille tør jorden op. Sidst vi gik en tur i en park, vrimlede det med vintergækker og erantis. Med andre ord: Det er tid til at få jord under neglene! Hvis du vil udnytte foråret til at spire og så, er det nu, du skal i gang med frø, potter og plantejord.

Drøm dig frem til sommerens høst

Tænk på en sommerdag i august. Du sidder på din altan, i din gård, på en havestol i din have eller på en pude i din vindueskarm. Lige om lidt skal du have frokost. Hvad vil du allerhelst række ud efter og plukke? En sød tomat, en håndfuld ærter, et drys purløg og persille, en radise, basilikum til din pesto eller måske et bundt sprøde gulerødder?

De fleste planter har godt af at forspire indendørs, før du planter dem ud – og det er ikke for tidligt at starte med det samme. Hvis du ikke har et sted at plante dine forspirede planter ud, kan du også sagtens gå i gang med at dyrke grøntsager til vindueskarmen allerede nu. Vi er sikre på, at sommeren kommer lidt hurtigere, hvis vi allesammen sår et frø og ser det spire i april.

Læs også: Dyrk selv derhjemme

Alting tæller

Du behøver ikke at anlægge en kæmpe køkkenhave for at få jord under neglene. Er du mere til pynteplanter end spiseplanter, så giv dine stueplanter lidt kærlighed i april måned. Plant dem om i en større krukke, klip de tørre blade fra vintermånederne væk og tal pænt til dem. Det kan de godt lide.

Har du købt salat, porrer eller forårsløg for nylig? Så prøv at sætte roddelen i et glas med vand, og der vokser nye spirer frem, som du kan bruge i salat, sandwich eller som topping på en rugbrødsmad. Helt uden, at du får beskidte negle! Du kan gengro alt muligt – prøv dig frem.

Læs også: DIY – lav en selvvandende potte eller se videoen her:

DIY: Selvvandende potte

Med en selvvandende potte kan dine planter få vand, selvom dit hoved er fyldt med solskin og spontane planer i weekenden. Det tager ikke mange øjeblikke at lave sådan en – se hvordan lige her:

Slået op af Sustain Daily i 5. maj 2016

Er du allerede i gang med at gøre klar til sommeren høst? Vi vil gerne høre, hvad der spirer hos dig! Og hvis du vil have endnu flere tips til at dyrke sine egne grøntsager, så køb et eksemplar af Sustain Yearly! Magasinet byder blandt andet på en artikel om grøntsager, som kommer igen år efter år, så du kan være en doven gartner, og 9 tips fra en erfaren køkkenhaveblogger!

3 Comments

  • Jeg er allerede i fuld sving for jeg har skrevet mig op hos en helt nystartet virksomhed, der hedder mywindowfood hvor man via et abonnement får tilsendt frø til grøntsager eller krydderurter samt et lille plantesæt hver måned. Det er totalt hyggeligt. Og der står derfor små spirer til tomater og chiliplanter i mit vindue! Det er virkelig godt for mig, for ellers får jeg det ikke gjort!

    Og så stiller jeg altid avokado-sten i vand, så de kan spire til en lille plante. Der kommer selvfølgelig ikke frugter på, men jeg forstiller mig at de skal til at være værtinde-gaver, for jeg kan snart ikke have flere planter i mit lille hjem <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *