Indret med tålmodighed, genbrug og freemi

Annonce: Indlægget er udgivet i samarbejde med Freemi

Er du klar til en stor nyhed?

Den kommer nok til at betyde lige præcis ingenting for dig, men det er en stor nyhed for os. Sustain Daily har nemlig fået nyt hovedkvarter – et lokale i Nordvest i København med plads til tre store skriveborde, alle vores magasiner og en lille brugt sofa, vi kan optage Sustain Daily Podcast på.

Mere er her ikke. Og når man både elsker hygge og pæne omgivelser, så mangler der altså et par ting på kontoret.

Tålmodighed og genbrug

Vi har sat os den udfordring, at det meste skal anskaffes brugt. Både for vores økonomi, men lige så meget for vores værdier. Det nytter ikke at prædike genbrug først og så selv suse i IKEA fordi det er lettere og billigere.

For det er virkelig lettere – og nogle gange også billigere. Og især hurtigere, hvilket godt kan være lidt en udfordring, når man helst bare hurtigt vil have det lille lokale til at ligne et lækkert designerkontor med Bali inspiration.

Men vi tager den med ro, og har installeret samtlige genbrugsapps på telefonen og især én bliver tjekket ofte.

Med Freemi kan du finde gratis ting i dit nærområde

Det er nemlig appen Freemi som lader alle slå gratis ting op – en såkaldt “gratis økonomi”. Appen fungerer som en form for avanceret kø-funktion, så i stedet for at købe, stiller du dig i kø til at hente tingene gratis.

Der er rigtig mange ting og de ryger hurtigt, så det er med at være opmærksom. Vi har desværre endnu ikke været heldige at være først i køen, men har fundet rigtig mange ting som ville være gode til kontoret, fx en tekande, arkivkasser og andet nips.

Hvis du gerne vil have ting gratis, er det et godt alternativ til gratis-grupperne på facebook, hvor kø-kulturen nogle gange kan være som det vilde vesten. Og antallet af notifikationer kan være virkelig irriterende når først man har sat sig i kø.

På Freemi kan du gennem et let rød, gul, grøn system se, hvor stor sandsynlighed der er for, at du kan få fingrene i tingen. Når du tager tingen, kan du se, præcis hvilken plads du har i køen. Den første i køen kan chatte med giveren.

Det har vi fundet brugt indtil nu

Som du nok kan fornemme på billederne, så er kontoret langt fra færdigt. Der er lidt vej igen, men der er dog stadig en masse ting som vi allerede har fundet brugt:

 • Et stort tæppe fra genbrugspladsen
 • Nogle planter
 • Potter til planterne
 • En lampe
 • Alle større møbler (som vi har lånt af dem vi lejer lokalet hos)

Det var dog ikke alt vi kunne vente på at finde brugt. Fx skal vi bruge internet for at lave vores arbejde (så du kan få artikler som disse) og derfor blev der købt en ny router. Nogle planter er også købt fra ny, ligesom vi overvejer at købe et brugt mini-køleskab. Dem er der åbenbart mega meget rift om på brugt-siderne, og vi savner havremælk i kaffen.

Der er også ting som vi sagtens kan vente på, og det inkluderer:

 • Pænere stole og borde.
 • Flere planter (stiklinger modtages gerne)
 • Vægtæpper til dekoration og bedre podcast akustik
 • Skrivebordslamper
 • Kopper, glas og andet “frokost service”
 • Kurve og tæpper

Vores bedste tips til at indrette med genbrug

Hvis du ligesom os har et rum som du gerne vil indrette hovedsageligt med genbrug, så er her nogle tips til, hvordan du kommer igang og undgår at hoppe i “IKEA-fælden”*

1) Se om du kan låne det mest nødvendige

For os var det borde og stole, samt nogle opbevaringsmøbler. Dem kunne vi heldigvis låne af vores udlejer. Det er ikke de smukkeste møbler, og langt fra hvad vi havde valgt, men de opfylder et praktisk behov.

Find ud af hvad du har brug for, for at rummet som minimum fungerer og se om du kan låne det. Måske er du på jagt efter stuemøbler, men kan låne en madras, puder og en kasse som sofabord som kan bruges imens genbrugsjagten er igang. Hvis din hverdag i rummet fungerer, er der større chance for at tålmodigheden rækker.

2) Lav en prioriteret liste

Når du skal indrette et helt tomt rum, er der sikkert rigtig mange ting du godt kunne tænke dig. Men ved at lave en prioriteret liste er det mere overskueligt at kigge på genbrugsapps og Freemi. For os var planter vildt vigtigt. Og nu står køleskabet øverst på listen.

3) Opsæt søgeagenter

Hvis der er noget du virkelig godt kunne tænke dig, så opsæt søgeagenter på diverse genbrugssider og facebook marketplace. Så behøver du ikke at logge ind og tjekke så tit. Det kan du desværre ikke endnu på Freemi, så der må du selv være på dupperne!

4) Hav tålmodighed

Dette er nok den vigtigste, for det at indrette med genbrug og især på et lille budget, kan godt tage tid. Men det kan også sagtens være det værd, og du ender med en lækker, unik indretning som er god for dig OG miljøet.

Vi arbejder videre på Sustain Daily headquaters, og regner med langsomt at få skabt nogle rigtige fede og hyggelige rammer som sagtens kan være vores base for de spændende ting, der skal ske i fremtiden. Og ikke mindst være et effektivt pakkested, så vi kan sende en masse dejlige magasiner ud i hele landet (og verden forhåbentlig næste år)

Har du prøvet at indrette et helt rum med genbrug? Hvad er dine bedste tips?

 

*IKEA gør faktisk en masse gode ting i bæredygtighedens navn, men ligegyldigt, hvor mange FSC certificeringer, de har på tingene, er genbrug bedre for miljøet. Og især at foretrække i rum/steder, hvor du ikke planlægger at blive rigtig mange år.

1 Comment

 • God artikel! Det fungere for mig at have en (mental) liste over ting jeg mangler: uldundertrøjer, køkkensi, ramme, badedragt, cykelsæde, … – og så være åben når jeg er ude i genbrugsbutikker el lign. Hvis jeg kun leder efter én specifik ting får jeg tunnelsyn og ser måske ikke en af de andre ting jeg også er på udkig efter.
  En anden ting – jeg var nede for at købe julemagasignet i meny på Østerfælled torv i går. De havde ikke magasinet og undrede sig over at de står på forhandlerlisten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *