September måneds udfordring: Tag på æblerov

Ikke nok med, at vejret er slået om. Nu viser kalenderen også, at det officielt er efterår. Vi er vist ikke de eneste, som har bemærket, at kastanjetræerne er hoppet i efterårsklæderne før tid, og at efterårets frugter og grøntsager er landet usædvanligt tidligt på hylderne i supermarkederne. Alt sammen tegn på, at noget ikke er helt normalt. At vejret ændrer sig. Ikke just opløftende, men ikke desto mindre et faktum, der har fået sat gang i klimadebatten i de store danske medier.

For ikke at synke ned i tungsind over den mærkelig sommer, vi har haft i år, udfordrer vi dig i september måned til at gå ud og finde et æbletræ, du kan plyndre. For hvad er lækrere end at sætte tænderne i et veltempereret sprødt efterårsæble direkte fra træet? Med æblerne kan du lave kompot til din morgengrød eller bage æblecrumble og servere for dem, du holder af (eller bare dig selv).

At følge med i årstidernes skiften er både rart og foruroligende i disse år. Rart fordi det kan bringe os tættere på den jord, vi lever på. Jorden som giver os mad, vand og fast grund under fødderne. Og foruroligende, fordi vi år efter år slår varmerekorder, oplever værre og hyppigere skybrud og ser, hvordan klimaforandringer smelter den is, vi troede var permanent. Så find et æbletræ, pluk en posefuld æbler og send en kærlig tanke til de omstændigheder, der gør, at du befinder dig lige her lige nu. Fuldt i gang med at gøre en forskel.

Tekst af Emma Slebsager, foto af Johanne Stenstrup og Emma Slebsager.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *