Bæredygtig ferie – sådan!

Sommerferien er lige om hjørnet, hurra! For mange indeholder den en af årets store poster på CO2-regnskabet, nemlig en flyvetur ud og hjem fra ferie – men sådan behøver det ikke være.

Vi har samlet fem bud på bæredygtige måder at holde ferie, så der er noget for enhver smag. Det kan være en god øvelse at overveje, hvad du gerne vil have ud af din ferie: Mere tid med vennerne eller familien, nye oplevelser, varme og sol, ro til hovedet eller smukke landskaber? Hvis solgaranti står højest på ønskelisten, skal ferien måske gå sydpå, mens det er mindre vigtigt at komme langt væk fra det skandinaviske klima, hvis det er tiden med vennerne og familien, som er vigtigst for dig.

baeredygtig ferie3

1. Book et højskolekursus
Var det noget med en ferie, hvor du får serveret lækker mad tre gange om dagen, kan fordybe dig i dit yndlingsemne og møder nye søde mennesker? Vi er vilde med højskoler, og mange af dem tilbyder ugekurser hen over sommeren. Der findes oven i købet kurser med fokus på bæredygtighed, fx kurset Omstilling Nu på Jyderup højskole i august.

2. Køb en interrailbillet
Interrail er en klassiker, som aldrig bliver gammel. Tænk picninc ved Seinen i Paris, vandreture i bjerglandskaber i Slovenien, øhop i Kroatien, is på små torve i Italien – og tilsæt det hele en rejserygsæk og dine bedste venner. Der findes flere varianter af en interrailbillet med forskelligt antal rejsedage, så der er noget for enhver smag.

3. Bliv frivillig på et økologisk landbrug
WWOOF står for World Wide Opportunities on Organic Farms og er en service, som forbinder økologiske landbrug med frivillige. For 4-6 timers hjælp på gården får du gratis kost og logi og et indblik i en alternativ måde at leve på. Der er 75 danske landbrug på listen, og hvis du vil til udlandet er der også rig mulighed for det.

4. Byt hjem med andre
Nogle gange er et skift i omgivelserne det eneste, der kræves, for at man føler sig fri og ferieagtig. Kender du nogen, som bor helt anderledes end dig? Måske ville de være interesserede i at bytte bolig i ferien eller glade for en huspasser. Ellers kan du gennem portalen byttebolig.dk komme i kontakt med folk fra hele verden, som også gerne vil holde boligbytteferie.

5. Tag på cykelferie
Har du oplevet duften af Vesterhavet om sommeren? Set Bornholms ruiner, plukket kantareller på Læsø og svømmet i det sydfynske øhav? Lige rundt om hjørnet fra hvor de fleste af os bor, er der så dejligt, at man næsten ikke forstår det. Cykler kan tages med i IC-tog på tværs af landet, så vælg en destination og udforsk Danmarks landskaber på jernhest!

baeredygtig ferie2

 

 

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *