Indendørshygge og varm kakao

For os rimer december-kulde og regnvejr på indendørshygge. Og hvad er mere hyggeligt end at sidde i sofaen med et lunt tæppe og en kop varm kakao?

Det er jo efterhånden ingen hemmelighed, at vi elsker chokolade. I alle former og i alle afskygninger. Det virkede derfor også som en selvfølge, at vi skulle lave en chocolate-lover juleboks i samarbejde med BetterBox! I den finder du alt, hvad en chokoladeelsker kunne drømme om – blandt andet luksus kakaopulver fra One Earth. Chocolate Dream er et kakaopulver, der glimrende egner sig som basen for dine skønneste kakao-drømme og som samtidig er fyldt med vitaminer og mineraler fra tilsatte superfoods.

Vi har selvfølgelig testet One Earths kakaolækkerbisken og har fundet frem til en række favoritkombinationer, som passer godt til en mørk aften.

Klassisk varm kakao

2,5 dl. mælk eller plantedrik (vi foretrækker havredrikken!)

1 tsk. honning

1 tsk. med top af One Earths Chocolate Dream

4 mindre stykker mørk chokolade

1 knivspids vaniljepulver (kan udelades)

Kom alle ingredienserne i en gryde og varm dem langsomt op under konstant piskning. Når chokoladen er smeltet og pulveret opløst er drikken klar! Server i din favoritkop og nyd enten i eget selskab eller med en veninde.

Ønsker du din kakao ekstra cremet kan du i stedet bruge 1,25 dl. mælk eller plantedrik og 1,25 dl. Kokosfløde (den tykke del af kokosmælk). Ikke alene gør det kakaoen lækker, men tilføre også en skøn smag af kokos, som passer perfekt til drikken.

Kakao med et hint af kaffe

2,5 dl. mælk eller af din favorit plantedrik

1 tsk. honning

1 tsk. med top af One Earths Chocolate Dream

1 tsk. med top instant kaffe

Du kan evt. blende ingredienserne først for at opløse instant kaffen, men ellers tilsættes det hele til en gryde som varmes op. Denne kakaokombination egner sig perfekt til lidt langsommere hverdagsmorgner, hvor du måske stadig har lyst til dit sædvanlige skud kaffe, men synes du trænger til lidt ekstra hygge.

Vi har med vilje undladt at komme chokolade-stykker i denne opskrift, da vi synes kakaoen, kaffen og honningen fint komplimenterer hinanden. Men lidt ekstra chokolade skader jo aldrig, så prøv dig frem og se, hvad du bedst kan lide.

Krydret kakao

2,5 dl. mælk eller plantedrik

1 tsk. honning

1 tsk. med top af One Earths Chocolate Dream

4 mindre stykker mørk chokolade

1 knivspids vaniljepulver (kan udelades)

½ tsk. kanel

1 drys kardemomme

1 drys knust eller revet muskatnød

Varm alle ingredienserne op i en gryde og vent på, at den skønne duft af kanel og chokolade fylder dit køkken med sød julestemning. Nydes allerbedst til tonerne af klassisk julemusik og med et tændt soyalys i vindueskarmen.

Den klassiske kakao opskrift kan du bruge som base for alverdens kakaoeksperimenter. Elsker du pebermynte, så kan til tilsætte en julet pebermyntestok. Og måske en smule appelsinlikør kan gøre din kakao til årets december-dessert.

One Earth Chocolate Dream pulveret findes i vores Better Box x Sustain Daily julebox. Der er til mere end 10 kopper kakao, men kan også bruges i kager eller smoothies.

Er du også vild med varm kakao? Eller foretrækker du en anden varm drik i vinterhalvåret? Del dine oplevelser med os i kommentarfeltet – vi elsker at høre om jeres oplevelser.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *