Den simple guide til at sælge brugt tøj online

Det er ingen hemmelighed, at de forskellige genbrugssider bugner med annonce efter annonce fra velmenende personer, der ønsker at sælge deres aflagte tøj. Jeg har ofte selv oplevet, at annoncerne ryger direkte fra kladde til glemsel og håbet om at sælge mine ellers brugbare ting svinder ind. Så hvad kan du gøre for at have mere succes med dine online salgsannoncer og undgå at havne i bjerget af glemte annoncer?

Som hyppig bruger af de forskellige muligheder for køb af online second-hand har jeg efterhånden luret nogle salgstrick. Både som sælger, men i dén grad også som køber af andres annoncer. Det behøver nemlig slet ikke være særlig kompliceret at lave en god annonce. Faktisk er det ganske simpelt. Derfor har jeg samlet mine bedste råd sammen til en lille guide, så du kan sikre et nyt hjem til dit gamle tøj, samtidig med, at du får lidt penge på kontoen og ekstra plads i garderobeskabet.

Billederne

Første punkt er det, der skal fange folks interesse og det er de billeder, du tager af dit tøj. Det er alfa omega, at du sørger for at tage nogle gode billeder. Det betyder ikke, at du skal investere i et stort fancy kamera, men snarere at du bliver fortrolig med din mobils kamera.

Nøglen til et godt salgsfoto er, at billederne skal være tro mod varen. Du kommer ikke til at sælge noget på slørede eller for mørke billeder. Se på det som en swipe-session på Tinder. Folk træffer en beslutning på få sekunder ud fra et billede, før de swiper videre og hvis din annonce er fyldt med dårlige billeder, vil folk ikke bruge tid på den.

Men det er heldigvis ikke særlig svært at få taget gode billeder. Der er blot et par ting, du bør huske.

4 tips til gode billeder i salgsannoncer

1) Puds dit mobilkamera
Det kan virke åbenlyst, men husk på, at dit mobilkamera konstant bliver berørt og det resulterer i ringere og slørede billeder.

2) Tag billederne i dagslys og ved en naturlig lyskilde
Jeg ved ikke, hvor mange annoncer jeg er kommet forbi, hvor billederne er taget på et semi-mørkt soveværelse i kunstig belysning. Det gør på ingen måde dit tøj retfærdighed og folk vil med garanti bare søge videre.

3) Sørg for, at dine billeder er i fokus
Igen burde dette være en no-brainer, men hold nu op, hvor findes der mange annoncer derude, hvor baggrunden er mere i fokus end varen og det fungerer altså ikke. På de fleste mobilkameraer kan du trykke på det objekt, du ønsker at fokusere på – så er du altid sikker på, at det er dit tøj, der er i fokus.

4) Tag billeder med tøjet på
Folk vil med garanti efterspørge det, så du kan lige så godt spare sig senere besvær ved at gøre det fra starten. Hvis du ikke ønsker at have dit ansigt online, så kan du bare skære det ud af billedet.
Det hele handler om, at brugeren skal kunne se, hvad de får for pengene. Hvis din annonce viser præcis, hvad de får, vil de være mere tilbøjelige til at købe.

Læs også Camillas guide til dig, der gerne vil have større succes med at købe brugt tøj via apps.

Brug den tid, det kræver

Der findes så mange annoncer derude, hvor beskrivelsesboksen er efterladt tom og du står som mulig køber med en masse spørgsmål til varen. Det kan virke afskrækkende, da du muligvis ikke orker den helt store dialog omkring en t-shirt og du ender formentlig med bare hurtigt at lede videre.

Derfor vil jeg anbefale dig at bruge lidt ekstra tid på at udfylde annoncen. Sørg for at oplyse størrelsen, hvilken stand varen er i, eventuelt en nypris og selvfølgelig også, hvad du ønsker af pris.

Hvis du sørger for at have klaret alt det på forhånd, slipper du for at skulle svare på de samme ting igen og igen.

Når tøjet er solgt

Når du har haft succes og fundet en heldig køber til dit tøj, er næste trin selve overdragelsen af tøjet. Det kan både ske, at køber bor så tæt på, at I kan aftale at mødes eller at du er nødt til at sende varen med posten. Det er efterhånden blevet til en uskreven regel, at køber betaler fragten, og her er DAO altså bare det bedste alternativ. Priserne er lave og de leverer relativt hurtigt. Derudover er det simpelthen så nemt at købe fragten online og du kan skrive fragtkoden direkte på pakken og indlevere den i din nærmeste pakkeshop. Det kan vist ikke blive nemmere end det.

Du kan også komme ud for, at du og køber færdes i samme områder og ved sådanne situationer har jeg haft god erfaring med at mødes på en togstation eller et andet nemt sted, hvor begge parter kan komme til. Jeg gør mig ikke rigtig i at prøve tøjet på og jeg har endnu ikke oplevet, at en købende part har haft behov for det og det gør det jo meget nemt at mødes og overlevere tøjet.

Til sidst skal der også være styr på betalingen. Hvis I mødes i virkeligheden, kan I aftale indbyrdes, om det skal være kontant eller MobilePay. Hvis varen skal sendes, er det en lidt anden sag. Det bliver til lidt af et tillidsspørgsmål og så handler det om at gøre situationen tryg for begge parter. Normalt plejer jeg som køber at sende hele beløbet afsted, når vi har aftalt handlen, men en anden mulighed er at sende beløbet i to omgange. Så kan du sende halvdelen af beløbet afsted, før pakken bliver sendt og den anden halvdel, enten når du modtager en SMS om, at pakken er indleveret eller når du modtager pakken. Det er et rigtig fint alternativ, hvor begge parter kan føle sig lidt mere trygge ved handlen.  

Læs også vores guide til at vaske dit tøj på den mest skånsomme måde for både miljøet og dit tøj.

De 3-4 bedste online salgsplatforme

I dag findes der mange steder, hvor du kan sælge dit tøj. Jeg er stor fan af apps som Tradono og Zadaa, men der er også utallige Facebook-grupper, hvori du kan sælge dit aflagte tøj. Du kan både vælge at lave opslag i køb-og-salg-grupper for dit lokalområde eller du kan finde frem til de større sider med tøjsalg over hele Danmark. Hvis du søger på ’tøj salg’ og filtrerer efter grupper på Facebook, kan du finde en masse muligheder. Jeg vil anbefale dig at gå efter dem med flest medlemmer – så har du størst sandsynlighed for et salg.

Selvfølgelig er salg af ting på internettet også et spil om held – både i forhold til at være synlig nok på en app eller hjemmeside, der i forvejen bugner med ting, men også i forhold til, at den helt rigtige person falder over din annonce. Men ved at følge mine små tips og tricks vil du i hvert fald kunne få en annonce, der er en hel del mere attraktiv og som vil få mere engagement. Så rust dig med tålmodighed, ryd ud i din garderobe og få sendt dit gamle tøj afsted til nye gode hjem.

 

Tekst af Camilla Nygård Thomsen multimediedesigner og kreativ sjæl. Find hende også på @camillanygaardt. Fotos af Andreas Raun Arneberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *