Tag en pause fra dit elforbrug

På lørdag den 25. marts er det Earth Hour – en begivenhed, hvor hele verden opfordres til at slukke lyset i en time for at skabe opmærksomhed omkring klimaforandringer og spare på strømmen. Det er både godt og vigtigt, at der bliver sat fokus på klimaproblemerne – så hop med og sluk lyset på lørdag klokken 20:30 og en time frem.

Hvis vi virkelig skal rykke os, skal vi dog spare på strømmen en hel del mere end én enkelt time om året. Der findes heldigvis masser af aktiviteter, du kan lave, som slet ikke kræver strøm – her er for eksempel fire, vi selv praktiserer. Både til Earth Hour og resten af året.

Find farverne frem og vær kreativ

Kreativ udfoldelse kræver sjældent strøm, og nogle slags kan endda også laves, selvom der ikke er mere dagslys tilbage. Du kan tegne, male eller lave collager af gamle aviser og blade, du måske har liggende. Hvis du endnu ikke er hoppet med på trenden, er det heller ikke for sent at komme i gang med at strikke eller hækle dine egne karklude!

Se på stjerner og nyd naturen

At se på stjerner er en helt oplagt Earth Hour-aktivitet. Det er nemlig klart nemmest at spotte stjerner, når der ikke er for meget lys tændt i nærheden. Hvis man bor i byen, er det let at glemme hvor meget flot at se på, der er tilgængeligt lige oven over vores hoveder. Hvis der er for meget lys, hvor du bor, så tag lidt udenfor byen, gå en tur og led efter stjernebilleder!

Og hvis du ikke er en natteravn, kan du se på forårsblomster eller mennesker eller tage ud og finde årets første ramsløg.

Hav sex eller snup en middagslur

Sex er en af vores ikkeelektricitetskrævende yndlingsaktiviteter. Der er mange måder at udleve den bæredygtige livsstil! Du kan også nøjes med at invitere en veninde over til fælles middagslur eller dynehygge i sofaen, eventuelt i kombination med ovenstående punkt.

Læs en bog og udvid verden

At læse er ikke ligefrem en oplagt aktivitet at hive frem under Earth Hour, da det trods alt kræver en smule lys. Der er heldigvis masser af dagslys på andre tidspunkter af dagen, og vi er fan af at spare på strømmen hele døgnet rundt. Næste gang du griber efter fjernbetjeningen eller åbner bærbaren for at se en serie, så overvej at læse en bog i stedet – det er sjældent, man fortryder at have brugt sin tid på at læse. Hvis du mangler læsestof, har vi samlet en række anbefalinger lige her.

Godt nok opfordrer Earth Hour ikke til at slukke for andet end lyset, men med inspiration i ovenstående forslag kan det være, du er blevet frisk på at holde en komplet elektronikfri time?

Tekst af Caroline Frederiksen, foto af Johanne Stenstrup.

5 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *