Undgå spild på badeværelset med 6 zero waste tips

Vatrondeller, shampoo, deodorant! Kropspleje er ofte lig med emballage og skrald i store mængder. Men med disse 6 enkle skridt kan du hurtigt reducere affaldsproduktionen på dit badeværelse til zero waste princippet.

1. Skift normale vatrondeller ud med genbrugelige

Det er ikke ualmindeligt at bruge 1-2 vatrondeller om dagen bare til at fjerne make-up. Køber du genbrugelige vatrondeller, som kan vaskes og bruges igen og igen, skåner du miljøet for engangs-vatrondeller.

Du kan fx købe disse eller lave dine egne.

2. Prøv en shampoo bar

Ved at skifte din normale shampoo ud med en shampoo bar kan du undgå den emballage, som shampoo’er normalt kommer i. Og der er rigtig mange shampooflasker at spare igennem et helt liv.

Du kan fx prøve Camillas egen fra Isangs.

Zero waste
Zero waste med menstruationskop, genanvendelige vatrondeller og tandbørste i træ (i stedet for plastik)

3. Skift bind og tamponer ud med en menstruationskop eller genbrugelige bind

Dette skift gavner både miljøet og din pengepung – for du slipper for at skulle ud og købe bind og tamponer hver eneste måned. Vil du læse mere om de forskellige bæredygtige alternativer, kan du tage et kig på vores guide til bæredygtig menstruation.

Køb en menstruationskop her (Affiliate link, som gør at vi får 5% af købsprisen, men du betaler ikke ekstra).

4. Vælg en bambustandbørste

Vil du spare kloden for en yderligere plastiktandbørste, så køb en tandbørste, som er lavet af bambus og kan komposteres, næste gang din tandbørste skal skiftes ud.

Køb en bambustandbørste her (Affiliate link).

5. Køb en safety razor

Konventionelle barberskrabere er lavet af plastik – ligesom nye barberblade. En safety razor er et bæredygtigt alternativ, som kan genbruges, når du engang er færdig med at anvende den.

Køb en safety razor her (Affiliate link).

6. Lav dine egne kropsprodukter

Når du laver dine egne kropsprodukter ved du præcis, hvilke ingredienser der er i dem. Desuden kan du opbevare produkterne i et glas og undgå plastikemballage. Mangler du inspiration til dine hjemmelavede plejeprodukter, er der masser af opskrifter på både deodorant, tandpasta og body lotion på blogs og youtube.

Har du andre tips og tricks til at mindske affaldsproduktionen og hjælpe andre med zero-waste princippet på badeværelset? Så del dem meget gerne i kommentarfeltet.

Zero waste med glas som opbevaring og  genanvendelige vat rondeller
Sådan kan du gøre brug af Zero Waste princippet

Tekst af Camilla Tromborg, foto af Johanne Stenstrup.

GemGem

10 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *