Genanvendelse på industriplan

Indlægget er sponsoreret.

Genanvendelse er første skridt imod et cirkulært samfund, og et af de store skridt mod en mere bæredygtig fremtid. I dag deler vi en solstrålehistorie fra Sverige, som viser, hvordan genanvendelse kan fungere i industrien.

SKF er en global ingeniørvirksomhed. De laver meget i stål. Og de vil gerne være mere bæredygtige. Det er jo så heldigt, at der allerede findes masser af ting i stål, og derfor er det også realistisk for dem at bruge en masse genanvendt materiale og få genanvendelse ind i virksomhedens produktion.

Det er faktisk et mål for dem at bruge så lidt nyt stål så muligt. Det har de lavet en lille video omkring:

Bæredygtighed står højt på dagsordenen hos SKF. De har indgået samarbejde med Stena Recycling, der hjælper SKF med at nå deres bæredygtighedsmål ved at tilbyde effektiv og sikker genanvendelse. Sammen lukker de cirklen og sørger for at, produkterne ikke bare er Made in Sweden – de er Re-Made in Sweden!

Stena Recycling genanvender cirka 6.000 ton forskellige materialer for SKF i Göteborg om året – det er genanvendelse, der vil noget!

genanvendelse

Men hvad har det så med dig at gøre? Vi tror på, at det giver motivation at kende til mere grønne løsninger. Det er en af de ting, som giver os håb og fjerner håbløshed. Samtidig sætter det fokus på, hvorfor du, vi og alle andre, private som virksomheder, skal sortere og sørge for, at ressourcer kan blive genbrugt , og at genanvendelse skal prioriteres.

Når man står nede i skraldeskuret og skal sortere, kan det være svært at vide, hvor det ender. Og der er ikke et entydigt svar – nogle mener endda, at vi endnu ikke har teknologierne til at genanvende alting. Men det kommer, og virksomheder som Stena Recycling og SKF er med til at rykke det cirkulære samfund lidt tættere på.

Der er ikke så meget stål i vores husholdningsaffald, men Stena Recyling er fx også med til at sørge for, at skrottede biler bliver genanvendt.

Læs mere:

Vil du selv gøre en forskel for genanvendelse af affald?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *