Back to top

Giv en bog om bæredygtighed i julegave

I december udfordrer vi dig til at give dine værdier i gave. Og hvordan gør man lige det? Jo, du kan for eksempel forære en bog, som formidler dine værdier enten gennem hårde facts eller smukke skønlitterære fortællinger. Ifølge Deloitte er bøger europæernes foretrukne julegave: Chancen for at du har mindst én i familien, der ønsker sig en bog, er altså ikke dårlig. Vi har anmeldt utrolig mange bøger her på Sustain Daily – og måske er der en af dem, som passer til din far, søster, veninde eller kæreste?

Dette er et meget sjældent affiliate-indlæg. Det betyder, at alle links i artiklen er affiliate-links. Vi tjener altså en lille procentdel, når du køber gennem vores link – hvis du hopper direkte fra denne artikel til webshoppen og køber med det samme. Hvis du vil vente lidt med at shoppe dine julebøger, så bogmærk artiklen og kom igen, når gaverne skal købes.

De indtægter vi får igennem affiliate-links er ikke store, men som vi har fortalt tidligere, er Sustain Daily afhængig af mange bække små.

Skønlitteratur, din mor vil elske

Den Afskyelige af Charlotte Weitze

En roman, som anskueliggør, hvordan livet ser ud, når klimaet har forandret sig. Baseret på lige dele fakta og fantasi, er Charlotte Weitzes fantastiske fortælling en fin måde at give både en god historie og stof til eftertanke.

Se hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

Biernes Historie af Maja Lunde

En fortælling med tre hovedpersoner i hver deres tid – alle med et nært forhold til bier. Med afsæt i at flere og flere bier dør på uforklarlig vis og prøver forfatteren at forestille sig, hvad der vil ske i en verden uden insekterne.

Se hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

Vildsvin af Hanna Lutz

Romanen tager dig tæt på naturen og et særligt dyr i de svenske skove. Den er bygget op om tre personer – men det er naturen og dyrene, det handler om i virkeligheden. Perfekt til en naturelsker, som savner noget vildskab i hverdagen.

Se hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

Fagliteratur, der får din veninde til at stoppe op

Hverdagsyoga for god søvn af Karen Pallisgaard

Har du svært ved at falde i søvn om aftenen? Så kan yoga måske hjælpe. Yogainstruktør Karen Pallisgaard guider til bedre søvn gennem en række klassiske yogastillinger, åndedrætsøvelser og meditationsteknikker. Bogen kan med fordel gives til den yogaelskende veninde.

Læs hele vores anmeldelse her.
Køb den her eller køb andre yogabøger af Karen her.

Træernes hemmelige liv af Peter Wohlleben

En af årets bestsellere er bogen, der fortæller, hvordan træerne taler sammen på et sprog, kun kendt af dem. Den tyske skovfoged og biolog fortæller med indlevelse om dette hemmelige kommunikation, og giver os lyst til at gå en tur i skoven og lytte efter.

Læs hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

Den store omstilling af Jørgen Steen Nielsen

Både til oplysning og debat dykker Nielsen ned i, hvad det kræver at omstille vores samfund i stor grad, og prøver at forklare den systemkrise, vi står i lige nu. Der er smæk på både fakta og kilder, og det gør, at man med fordel kan bruge bogen som opslagsværk.

Læs hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

Debatbøger, der sørger for diskussioner ved spisebordet

Gå Glip af Svend Brinkmann

Ligesom Brinkmanns tidligere bøger tager Gå Glip udgangspunkt i, at vi skal tage den mere med ro, og lære, at det er en god ting at gå glip af mere. For vores egen og klimaets skyld. Både denne og de andre bøger, Svend Brinkmann har skrevet, er gode jule- og eller mandelgaver.

Læs hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

Skildpaddetanker af Micky Gjerris

Bogen er en samling af 52 “sandheder” fra filosofffer og kendte forfattere. Alle de kloge tanker kredser om at tage ansvar for fremtiden, hjælpe hinanden og indse, at der kan være forskelle mellem det vi siger, og det vi gør. En essaysamling, som giver stof til eftertanke eller diskussioner. God til ham, der tror, at han ved alt.

Læs hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

Grønne hverdagstips af Signe Wenneberg

Med sine 26 små hurtige tips vil Signe Wenneberg gerne guide til et grønnere liv. Du kommer til at læse om alt fra at huske vandflasken til at købe mere genbrug. Det er i særdeleshed en begynderbog, som er god til de familiemedlemmer, der slet ikke forstår, hvad bæredygtig livsstil er.

Læs hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

Om at spise dyr af Jonathan Safran Foer

En klassiker inden for debatten om kødspiseri, der går i dybden med en masse problemstillinger. Bogen er mindre egnet til nybegyndere på bæredygtighedsfronten, men perfekt til din meget nysgerrige veninde.

Læs hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

Kogebøger, der får din kødspisende onkel til at elske vegetarmad

Meyers Grøn Mad af Claus Meyer

Til alle dem, der gerne vil lave mere mad med planter og grøntsager. Bogen er både god til veganere og kødspisere, der ønsker sig mere grønt på tallerkenen.

Læs hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

My New Roots af Sarah Britton

Sarah skriver letforståeligt om tilberedningsmetoder, der gør råvarer endnu sundere. Hendes opskrifter har fokus på mad, der er så tæt på råvarerenes naturlige form som muligt. Det er mad med saft, kraft, smag, smuk udseende og masser af kontrast i konsistenserne.

Læs hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

TagTomat – vejen til grønne fællesskaber i byen

TagTomat-bogen er ikke en egentlig kogebog, men en guide til dig, der vil igang med at plante grønt i din baggård eller altan – eller på andre måder gøre byen mere grøn. Den er altså én lang praktisk opskrift på at skabe grønt, hvorend du går.

Læs hele vores anmeldelse her.
Køb den her.

Tekst af Johanne Stenstrup.

 

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *