Back to top

Giv læderstøvlerne lidt kærlighed og gem dem væk

Det er den tid på året – vinterstøvlerne er blevet snavsede og triste at se på. Heldigvis er det utroligt let at friske dem op og få dem til at holde længere. Hvis du gør det nu og stiller støvlerne væk, bliver du ekstra glad for at hive dem frem igen til efteråret. Jeg har lavet en lynguide til pleje af læderstøvler, der kun tager kort tid. De eneste remedier, du skal bruge, er:

 • en klud, en strømpe og et stykke afklippet t-shirt
 • Lædercreme med farve eller læderfedt
 • Vand

Det første skridt er at rengøre støvlerne med en opvredet klud. Det er vigtigt at holde sig fra at gennemvæde læderet ved for eksempel at stikke dem under vandhanen, og de har heller ikke godt af at blive smurt ind i rengøringsmidler.

3-stoevler med skocreme

Derefter kommer den kærlige behandling med at pleje støvlerne. Her bruger jeg en strømpe til at smøre lædercreme på. Da jeg gerne vil have farven frisket op, bruger jeg en variant med farve i. Man kan også vælge neutrale udgaver i form af læderfedt, -creme eller -balsam uden farve.

4-Stoevler poler

Når skocremen har siddet lidt, polerer jeg støvlerne med et stykke af en gammel t-shirt. Der findes også specielle skobørster og handsker, men det har jeg ikke opgraderet mit støvleplejegrej til (endnu).

Det var det! Nu er de blevet så fine, at jeg genovervejer ideen om at pakke dem væk.

 

5 comments

 1. Hope

  Et fif er at bruge en skindhandske til at smøre fedtet på, så får man det ikke på fingrene og man kan komme bedre rundt.

 2. Det er et rigtig godt tip Hope. Det kan nemlig godt være lidt svært at komme ordentligt rundt i de snævre hjørner og kanter osv. Tak for det!

 3. Kisser

  Jeg har – forgæves – ledt efter ikke-kemiske måder at vedligeholde ruskindsstøvler. Kender I til nogen grønne alternativer til ting på spraydåse?

  • Hej Kisser
   Det bedste til ruskind er en lidt hård børste – evt sammen med en opvredet klud.
   Ruskind er noget mere sart end læder, og derfor er det bedste tip at passe på støvlerne og ikke bruge dem i for dårligt vejr.

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *