Back to top

Grünbag: Vind vores yndlingsrygsæk

Annonce: Giveaway sponsoreret af Grünbag.

Vi har skrevet om den før, og vores begejstring er bestemt ikke blevet mindre siden. Snarere tværtimod. Vores yndlingsrygsæk, Alden Backpack fra Grünbag, har fået en update og er nu endnu mere praktisk at have med på farten. Nederst i denne artikel har du mulighed for at vinde en af de lækre rygsække!

Gennemtænkt og bæredygtigt design

Der er som altid hos Grünbag tænkt over hver eneste detalje. Bæredygtighed og upcycling er prioriteret i designet, hvilket gør tasken ekstra lækker at have med sig i hverdagen. Rygsækken er stadig konstrueret af ubrugt restmateriale fra danske virksomheders produktion af presenning, og taskens stropper, lommer og for er også lavet af upcyclede materialer. Rygsækken er blevet en anelse større, hvilket giver ekstra god plads til den forede computerlomme, der er placeret op langs ryggen af tasken. Og generelt har den fået flere nye lommer, som gør det nemt for dig at holde orden, når du skal pakke rygsækken!

Hvad har du med på farten?

I en Grünbag rygsæk er der masser af plads til alt det, vi har brug for i en travl hverdag. Vi har brug for en rummelig taske, så vi kan medbringe de ting, der er med til at gøre det nemmere at træffe bæredygtige valg på farten. Der kan både være:

 • Din computer, der er godt beskyttet i den forede lomme
 • Din drikkedunk, som både kan være i tasken eller i en af de to tilføjede lommer på siden af tasken
 • Notesbøger, biblioteksbøger eller måske dit nyerhvervede eksemplar af Sustain Yearly Jul?
 • Et net til planlagte eller spontane indkøb
 • Handsker til den kolde cykeltur
 • Din kalender eller måske din bullet journal
 • Nøgler, pung og mobil, der nu kan opbevares i en lomme med lynlås på ydersiden af tasken, så de altid er nemme at tilgå

Rygsækken er ikke alene praktisk – den er også skøn at se på. Med simpelt design og fine farver er den lækker at have med sig.

Give away

Er du blevet forelsket i Grünbags rygsæk, så forstår vi dig godt. Heldigvis har du nu mulighed for at vinde tasken. For at være med i konkurrencen skal du skrive en kommentar under denne artikel og svare på spørgsmålet: Hvad ønsker du at læse mere om på Sustain Daily? Vi er nemlig på konstant udkig efter idéer til interessant og informerende indhold, der kan hjælpe og inspirere dig til en mere bæredygtig hverdag.

Den heldige vinder bliver trukket nu på søndag d. 25. november. Husk også at skrive i kommentaren, hvilken farve rygsæk du drømmer om. Vi er ret vilde med den gule taske, som du kan se her i artiklen, men rygsækken fås også i sort, grå, blå, grøn eller rød.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

163 comments

 1. Hanne

  Kære Sustaindaily.dk
  Det kunne være lækkert med mere om bæredygtig indretning. Altså også i møbler og køleskab. Og tasken skal selvfølgelig være grøn, håbets farve!

 2. Bettina

  Min rygsæk har været i stykker et års tid og det er lidt problematisk, når jeg bruger den hver dag til arbejde 😉
  Jeg ønsker mig tasken i grøn, tror jeg. Alle farverne er fede 🙂
  Jeg kunne tænke mig at læse mere om materialer ift tøj. Og måske planter (hvad skal man gå efter hvis man vil have planter til sine potter og vil købe så miljøvenligt som muligt og ikke bor i Kbh). Måske inspiration til at spise mindre kød? Jeg har en idé om at jeg bare fx hver måned skal inkorporere én vegetarret i mit repertoire og til sidst er jeg vegetar 😉 men jeg synes det er svært med børn og kører pt frikadeller, lasagne, pasta-kødsovs i rotation så det skal være nemme og børnevenlige retter hvis det skal være bæredygtigt.
  Ellers er jeg nu glad for at læse med på hvad I finder interessant 🙂

 3. Ditte Munch-Andersen

  Jeg kunne godt tænke mig mere om at være tilfreds med det man har og ikke konstant tænke at der skal nyt til. Apropos vil jeg elske at få tasken i rød

 4. Christine Larsen

  Jeg ville gerne læse mere om bæredygtige dagligdags-“dilemmaer: er toiletpapir af 100% genbrugspapir altid bedst (ift 5% fsc-mærket der indimellem er blandet i), hvad med genanvendelige silikone-forme/-bage”papir” til bagning ift. giftstoffer, dåse- eller karton-tomat osv.

  Jeg er forresten vild med jer og sluger både blogindlæg og podcasts! Tak for at I findes <3

  Og så synes jeg at den grønne Grünbag er helt vildt flot.

 5. Anna

  Jeg kunne godt tænke mig at læse noget om kontaktlinser (og briller) og hvorvidt der findes et bæredygtigt alternativ.

 6. Katrine

  Jeg kunne godt tænke mig flere opskrifter til bæredygtige hverdagsretter. Og jeg er vild med rygsækken i rød

 7. Ida

  jeg vil gerne læse mere om bæredygtighed ift baby, mad og gaver 🙂

  ville elske rygsækken i gul – perfekt når man har baby i vikle og skal handle på samme tid!

  kh
  ida

 8. Louise Huss

  Hej med jer
  Tak for en dejlig blog, der inspirerer til mere omtanke i hverdagen. Jeg er lærer og kunne godt tænke mig at læse om, hvordan skole og uddannelse kan gøres mere bæredygtigt.
  Jeg kunne godt tænke mig en grå rygsæk.
  God søndag aften, Louise

 9. Sarah

  Jeg kunne rigide godt tænke mig at få noget mere inspiration til bæredygtige hverdags artikler indenfor blandt andet rengøring og mad indpakning.

  Og så er jeg helt vild med den blå farve!

 10. Ida

  Jeg kan godt lide at høre om mange forskellige aspekter af bæredygtighed, som jeg synes I er gode til at fortælle om 🙂 Noget, jeg gerne vil læse mere om, er måske mere bæredygtige alternativer og bæredygtighed på budget.

  Rygsækken kan jeg godt lide i grå 😉

 11. Cecilie

  Jeg er vild med at læse jeres boganmeldelser af bøger der omhandler bæredygtighed, så dem kunne jeg godt tænke mig flere af.

  Derudover har jeg fået interesse for bæredygtig investering efter at have lyttet til jeres podcast om penge, så det kunne også være fedt at få nogle blogindlæg om det.

  Tak for en altid spændende side. Jeg synes tasken er fin i grå 🙂

 12. Tanja

  Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om bæredygtighed ift. børn, gaver og familiemedlemmer, der ikke er med på bæredygtighed. Især det med børn synes jeg kan være svært når de har nået en alder hvor de har ønsker til og meninger om mange forskellige ting.

 13. Lærke W

  Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om apps der kan hjælpe en til en mere bæredygtig livsstil. Derudover vil jeg gerne høre mere om penge, forbrug og bæredygtig investering.

  Jeg drømmer om den grå rygsæk 🙂

 14. Johanne Toftelund

  Jeg kan godt lide at læse om hvordan vi alle kan være lidt mere bæredygtige i vores arbejde. Jeg læser min kandidat nu og vil rigtig gerne arbejde for en mere bæredygtig fremtid. Derfor vil jeg gerne enten høre hvad andre virksomheder gør, eller bare information om virksomheder, som er bæredygtige inden for forskellige brancher

  Jeg kan rigtig godt lide tasken i sort

 15. Pernille

  Jeg vil gerne høre mere om børn og bæredygtighed. Gerne også mad og opskrifter.

  Super inspirerende artikler. 🙂 Jeg kan godt lide rygsækken i rød.

 16. Mette

  Jeg vil gerne læse om hvordan man fryser mad ned uden at pakke det ind i plastik. Og hvordan man gør gode genbrugs fund.

  Jeg ville elske den grønne rygsæk.

 17. Heidi

  Jeg er som ny husejer meget optaget af at indrette bæredygtigt, så alt om bolig bliver slugt med stor interesse – gerne mere af det!
  Jeg er vild med rygsækken i sort.

 18. Hvis jeg vandt, ville jeg gerne have den i Light Green.

  Som bosiddende på Fyn, på landet, så er alle tendenser og tanker fra hovedstaden ikke nået helt herud 🙂
  Jeg synes, det er en super god idé at bruge genbrugspapir og bånd til at pakke gaver ind i, laver også gerne bagværk, krydrede mandler eller syltetøj og giver i gave – men jeg sidder også ofte med tanken, om det nu er godt nok? Altså noget med hvilke forventninger har modtageren af min gave. I har været lidt omkring det i julemagasinet, men jeg synes, det er en udfordring, at være tro mod egne idéer over for andre menneskers forventninger.
  Det blev lidt langt – men handler nok mest om, hvordan formidle nye holdninger, en anden måde at tænke på, hvordan ændre vaner. Når noget synes ret indlysende for en selv, hvordan så få det sagt videre 🙂
  I øvrigt tak for gode podcasts og inspirerende blog.
  Glædelig adventstid.
  Venlig hilsen Jette

 19. Emilie Morgan

  gul <3
  synes det kan være svært at gennemskue hvilke mærker man skal undgå at købe i sin hverdag. jeg kan for eksempel synes det er forvirrende at nogle tøj mærker har 90% tøj som ikke er bæredygtigt og så lige en bestemt kollektion som er bæredygtig. Er det så godt at støtte den kollektion eller bedre så at vente til de er endnu mere bæredygtige…

  Jeg er meget interesseret i at tøj, makeup, sko mm. både er testet i forhold til bæredygtighed i materialer, gode arbejdsforhold men også at det er behageligt at have på, ser godt ud eller god mod huden og at det holder længe. Synes at i er gode til at finde mærker som kan begge dele, kan virkelig savne det i dameblade. synes for eksempel at de kun kigger på fashion delen og ikke de andre parametre.

  Noget jeg synes kunne være spændende at i skrev om var i forhold til menstruation og de ting man bruger som bind, tamponer. Skrive om de alternativer der findes eller den mest betænksomme måde at gøre. vh E

 20. Ricki

  Hej med jer.

  Jeg kunne godt tænke mig at høre endnu mere om udenlandske podcasts om bæredygtighed. Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at høre om flere udenlandske bøger om samme enme 🙂

  Tasken i sort kunne passe rigtig godt på ryggen af min kæreste! 🙂

 21. Kia

  Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om materialer (glas, plastik, metal, papir, ler etc). Man kan nemt komme til at tænke, at plastik altid er det dårligste valg, og alt andet derfor er bedre, men man hører også, at det ikke altid er sådan det er… Det kan være svært at finde rundt i! 🙂

  Jeg kunne vildt godt tænke mig den light green alden backpack

  – Tak for en god hjemmeside!

 22. Ida

  Jeg ønsker mig tasken i grå 🙂

  I er så badass til informerende og æstetiske artikler her på webmagasinet, i Sustain Yearly, samt fede podcast afsnit – jeg kunne godt tænke mig at se flere videoer!

  Det kunne også være spændende at læse flere interviews, både med kendte og ikke-kendte. Ærlige øjebliks portrætter af folks sted i deres bæredygtige udvikling, hvilke grønne vaner de har, deres prioriteter, grønne drømme for fremtiden mm.

  Krydser fingre!

 23. Agnete

  Jeg synes altid, det, der kommer fra jer, er så spændende. Jeg prøver at spise mere vegetarisk og forsøger at få min kæreste med på den vogn. Derfor kunne jeg godt tænke mig nogle flere opskrifter på Sustain Daily.

  Er i øvrigt virkelig vild med at lytte til jer på podcasten, og jeg så, at en anden ønskede nogle videoer med jer. Det kunne jeg også godt tænke mig! 🙂

  Hvis jeg skulle være så heldig, så ønsker jeg mig rygsækken i grøn.

 24. Anni

  Jeg vil gerne læse om ideer til bæredygtige gaver og måske indlæg om personer mekd indblik i deres bæredygtige garderobe/bolig. Jeg ønsker mig rygsækken i grå 🙂

 25. Juhuuu! Jeg krydser arme og ben, for kunne virkelig godt bruge en lækker, rimelig vandtæt og stor rygsæk til mit pendlerliv. 🙂 Hvis jeg skulle være så heldig, må den gerne være i ‘light green’ (men den gule er også virkelig fed!)

  Jeg vil gerne læse mere om bæredygtige briller og solbriller. Det er måske et nicheemne, fordi det ikke er noget, man køber så tit, men jeg går og har brug for et par nye briller, så det kunne være fedt, hvis jeg ved lidt mere om, hvad jeg skal kigge efter (udover recycled plastik i stellet).
  Og speaking about, vil Louise måske fortælle, hvor hun har sine flotte runde briller fra? 🙂

  Jeg gad også godt at læse (endnu) flere interviews med spændende mennesker. Blev ret inspireret af Laura Storm-interviewet i Sustain Yearly 2, ditto artiklen om nogle af de bøger, hun læser. 🙂

  • Sustain Daily

   Marianne Lunar (og andre interesserede): mine briller er indrømmet ikke særligt bæredygtige, men de er fra Ace & Tate og jeg er sindssygt glad for dem!
   KH Louise

 26. Rose

  Jeg er helt vild med rygsækken i gul

  Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om crafts, og hvordan man gør det bæredygtigt – f.eks. ifht børnetegninger og forbruget af papir, eller alle de små dimser der bliver lavet i daginstitutioner.
  Og måske en guide til at give genbrugsgaver? Jeg synes, det kan være rigtig svært at købe genbrug til andre, især som gave, og ville virkelig værdsætte at få nogle guidelines ✨

 27. mille dørge

  Jeg vil rigtig gerne læse noget mere om bæredygtig økonomi, banker og opsparing/investering. Noget a la FIRE bevægelsen, om at leve et simpelt, minimalistisk liv for få midler og gå på pension tidligt, og leve af det man elsker at lave

  Det kunne også være spændende at læse om håndarbejde – strikke-/hækleopskrifter osv

  Min far ønsker sig sådan en grünbag i gul hvor ville det være lækkert at have en bæredygtig julegave i hus ✨

 28. Line

  Den gule rygsæk er simpelthen så fin <3

  Jeg ville elske at læse om bæredygtigt husbyggeri/renovation, fordi det er dét vi står i netop nu, og mangler gode råd. Derudover er jeg fan af alt, der binder bæredygtighed og hverdag naturligt sammen, især kunne det være spændende med inputs til et bæredygtigt arbejdsliv

 29. Julia

  Interviews med andre seje grønne aktivister, både på et mere professionelt niveau i form af karrierevalg, men også bare andre seje hverdagsaktivister.

  Indslag med ugens/månedens gode nyheder. Hvor har vi rent faktisk gjort en forskel? Nogen gange kan hele bæredygtighedsdebatten få en til at sidde lidt modløs tilbage, så det ville være fint med nogle små solstrålehistorier ind imellem, som kunne motivere endnu mere.

  Hvis jeg er så heldig at vinde, kunne jeg godt tænke mig tasken i sort.

 30. Mille Bothilde

  Hej susatain daily, udover ALT det fine og hårde arbejde I leverer vil jeg elske at læse/høre mere om bæredygtighed i forbindelse med graviditet og babyer. Jeg har allerede fået meget ud af Emma’s personlige beretninger, men jeg kan sagtens klare mere 🙂 Indtil da, følger jeg nøje med I jeres “nye” fokus på penge/bank/pension, og glæder mig til at kaste mig ud i den mere bæredygtige tilgang til dette!! Jeg vil også kaste mig ud i at ønske en gul rygsæk – mest fordi jeg vist trænger til at rykke dén grænse, men selvfølgelig også fordi den vil gøre mig mere synlig på cykelstien 😀

 31. Marie

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at læse om bæredygtigt byggeri (altså i forhold til private boliger) og bæredygtige bofællesskaber. Derudover ville jeg rigtig gerne læse kloge input til, hvordan man taler med sine børn om bæredygtighed og klimaforandringer. Jeg taler med min ældste på seks år om det en hel del, men det er en balance i forhold til ikke at gøre ham bange og slukke hans livslyst fuldstændig. Derudover ville det være fedt at læse om grønne politiske bevægelser rundt om i verden.

 32. Marie

  Hov: jeg kunne rigtig godt tænke mig rygsækken i grøn skulle jeg være så heldig!

 33. Kristina

  Den er skøn i gul!

  Jeg vil gerne læse (endnu) flere interviews med personer der fortæller om de prioriteringer, betragtninger mv de gør sig. Gerne mere om bæredygtige valg og udfordringer uden for de større byer mht indkøb, transport mv.

 34. Cathrine

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at læse noget om bæredygtige investeringer. Hvordan og hvor skal jeg putte mine midler hen for at hjælpe verden i fremtiden? Det kunne også være spændende at læse interviews med grønne iværksættere eller repræsentanter fra grønne tænketanke eller lignende.
  Hvis jeg er så heldig, så vil jeg ønske mig rygsækken i sort 🙂

 35. CHRISTINA

  Tak for jer, nyder jeres indslag om bæredygtighed… Er jeg den heldige, vil jeg med glæde modtage den gule taske..

  Jeg fornemmer at når der tales om bæredygtighed og vaskepulver, cremer, shampoo, rengøringsmidler at disse produktert oftes er med duft… Selvom det beskrives økologisk og bæredygtigt… Men for mig, som ikke er god til dufte tænker jeg… Hvorfor – er det bæredygtigt at tilsætte det?

 36. Ditte vendelboe

  Jeg kunne godt tænke mig at høre om kosttilskud og sportsernæring. Det er en jungle som jeg efterhånden har smidt en del penge efter og ligeledes smidt en del ud af. Tænker at der må findes en bedre måde end at belaste både pengepung og natur ved at få skåret ind til benet her. Derudover kunne det være fedt med udsendelser om bæredygtig mode heriblandt sportstøj og løbesko. Kan man købe bæredygtige løbe sko fx.
  Synes tasken i sort er super flot og praktisk

 37. Generelt er jeg rigtig glad for, når I kommer med forskellige guider til, hvordan man kan kan leve lidt mere bæredygtigt/foretage mere bæredygtige valg.

  Men ellers kunne det være dejligt med lidt fokus på bæredygtighed inden for boligen. Det kan være møbler og andet interiør. Hvis man skal købe noget fra nyt, hvordan foretager man så bæredygtige valg? Der er selvfølgelig FSC-certificeret træ, men træ er jo ikke der eneste materiale i verden. Såh… Noget med interiør/husholdning samt materialevalg.

  Hvis jeg skulle være den heldige vinder, ville jeg vælge den lysegrønne taske.

 38. Line

  Jeg kunne godt tænke mig nogle råd eller en form for guide til, hvordan man kan være aktiv i klimakampen – altså hvordan man laver underskriftsindsamlinger, investerer sine penge bæredygtigt, presser politikerne til at tage klimavenlige beslutninger osv.
  Jeg kunne godt tænke mig tasken i gul – den vil være sej nu her, hvor jeg skal til at studere. 🙂

 39. Karen

  Jeg synes allerede at I er kommet langt omkring. Men jeg kunne godt tænke mig at lære endnu mere om bæredygtighed i hverdagen, helt lav praktisk fx hvilken slags opvaskemidel eller vaskepulver er fornuftige valg. Det kunne også være spændende at læse om test af forskellige produkter stillet op mod hinanden.

  Desuden synes jeg altid det er spændende at læse om nye produkter på markedet, nye tøj mærker mv.

  Den grå taske har længe stået på min ønskeseddel 🙂

 40. Sarah

  Hej Sustain Daily 🙂
  først, tak for en super inspirerende blog! Finder meget inspiration herinde, men kunne godt tænke mig at høre mere om… mænd! Ja, altså bæredygtighedstips/inspiration til bæredygtig livstil specifikt målrettet mænd. Nej, jeg er ikke en mand, men kunne godt tænke mig nogle tips, der kunne gives videre til kæreste/venner/bror/far. Synes godt det hele kan blive lidt for centreret om kvinder og tips til bæredygtig livstil for vi kvinder. Så måske I kunne invitere nogle hankønsvæsener ind, fx jeres kærester/mænd eller kendte personer, og så dele ud af tips – tøj, personlig pleje, hvordan kan hobbyen gøres mere miljøvenlig etc. Det ville gøre det mere hipt at være mand OG bæredygtig 😉
  – og så kunne det også være fedt med fælles arrangementer for jeres læsere, fx plogging-event 🙂

  Kh Sarah. PS: er helt vild med tasken i sort! 🙂

 41. Ulla

  Hjælp til at tage det rigtige valg og ikke bare tro at man tager det…fx er det bedst at købe en økologisk agurk eller en dansk agurk? Den økologiske agurk er måske transporteret fra et andet land og dermed belaster miljøet i transport hvorom den danske agurk ikke er nær så belastende ift. transport men til gengæld er den ikke økologisk, så hvad er bedst? Eller sorterer vi affaldet rigtigt? Bliver det plastic jeg sorterer fra i en seperat container blot brændt fordi det egentlig skal sorteres anderledes uden jeg ved det?

 42. Astrid

  Tak for bæredygtig inspiration med begge ben på jorden. Det er en fornøjelse at læse med, når I deler det, som I har på hjertet.

  Jeg synes, at det ville være spændende at høre mere om økonomien bag en bæredygtig livsstil. Fx inspiration til hvad I vælger til, hvad I vælger fra, hvordan I prioriterer jeres penge, hvilke bæredygtige prioriteringer man kan gøre rimelig omkostningsfrit og hvilke der koster noget mere.

  Tak for et godt julemagasin. Hvis tasken bliver min, ønsker jeg mig en i grå.

 43. Caroline

  Hei! Jeg har blitt kjent med dere gjennom det utrolig inspirerende og lærerike julemagasinet, Mere jul mindre spild. Liker veldig godt alle faktaopplysningene, Fex i artiklen om mandler. Er helt vild med den positive og begeistrede vinklingen dere har. Godt å lese noe der den løftede og formanende pekefinger ikke dominerer.

  Jeg ønsker meg flere tips til de små grepene i hverdagen for å redusere plastforbruket. Datteren og jeg har latt det gå sport i å ikke skaffe flere plastposer. Hvordan kan vi få med resten av familien på andre reduksjonstiltak. Gjerne på en morsom måte

  Og sekken? Den ønsker jeg meg i rød

 44. Ingrid

  Jeg synes i kommer rigtig godt omkring en masse aspekter af bæredygtighed, hvilket er rigtig dejligt! Jeg kunne godt måske tænke mig at læse mere omkring hvordan man kan opfordre venner og familie til at leve mere bæredygtigt og klimabevidst uden at man kommer til at virker hellig og bedrevidende. Dette synes jeg er ret svært . Ellers så ville jeg personligt være meget interesseret i at læse mere om bæredygtig ferie, og forskellige naturoplevelser/vandreture/cykelferier/telt-/hytte-ferie osv. i Danmark/Norge/Sverige, og hvordan man kan komme derhen med bus/tog
  Hvis jeg skulle være så heldig, så synes jeg den grønne tasker er vældig flot, og den ville se godt ud til min røde fjällräven jakke!

 45. Lykke

  Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om bæredygtige tekstiler og upcycling af enhver art. Hvis jeg skulle være så heldigt at vinde, kunne jeg godt tænke mig rygsækken i sort.

 46. Caroline

  Hej med jer

  Jeg ønsker mig, at I bliver ved med at skrive om alt det gode, I gør nu. For I er vildt gode, og det er mega vigtigt. MEN så ønsker jeg mig også, at læse mere om, hvordan i alverden vi får spredt budskabet om bæredygtighed, så endnu flere finder ud af, hvor vigtigt det er.

  Jeg synes tasken er flot i grøn.

  God jul, snart 🙂

 47. Benedicte Olsen

  Det ville være ovenud skønt at læse mere om diverse hjemmesyslerier/DIY-projekter, og hvordan de kan gøres endnu mere bæredygtige! Eksempelvis elsker jeg at hækle, så det kunne være lækkert med en guide til bæredygtigt garn, og ikke mindst hvor det kan købes☺️
  Derudover elsker jeg at læse interviewene i jeres magasiner, så lav endelig mange flere af dem! De er fantastiske til at inspirere og give motivation
  Til sidst men ikke mindst så er opskrifter (og mange af dem) noget, der altid falder i god jord
  Jeg ville blive monster glad, hvis jeg vandt den sorte rygsæk

 48. Lærke

  Hej sustaindaily 🙂

  Jeg synes, at det kunne være fedt med et podcastafsnit eller et blogindlæg med et måske lidt filosofisk blik i fremtiden. Hvordan i forestiller jer, at Danmark og verdenen har forandret sig i forhold til bæredygtighed om ca. 20 år? Og hvordan tror i selv, at i vil forandre jer i forhold til bæredygtighed? Har i nogle mål i gerne vil opnå på den lange bane?

  Jeg tænker tit over, om vi kan blive ved med at tilpasse os så langsomt i forhold til klimaforandringerne og om der mon kommer et punkt, hvor bliver nødt til at være lidt mere radikale. For mig er det vigtigt, at drømme lidt engang i mellem, for at få motivation til at handle mere bæredygtigt i min hverdag. Det hjælper mig, at drømme om alle de ting vi potentielt set kan opnå på den lange bane, når jeg føler mig magtløs og lille i en verden, hvor Trump er president.

  Tak for jeres indsats og mange hilsner:)
  P.S: Jeg synes, at tasken er rigtig fin i både grøn og blå.

 49. Louise

  Jeg er meget interesseret i zero waste. Så hvordan minimerer jeg min skraldeproduktion med små lette hverdagstips?

  Tasken er fin i grå!

 50. Marie

  Jeg vil gerne læse mere om, hvilken rejse mit sorterede affald kommer på, når det har efterladt mit hjem. Jeg tror, det vil give en bedre og afgørende forståelse for, hvorfor hårdt og blødt plast fx sorteres for sig, og hvorfor glas og plast skal skylles rent, før det smides ud. Forstår vi som forbrugere, hvordan skraldet genanvendes, bliver vi formentlig bedre til at sortere.

  Jeg vil rigtig gerne have tasken i sort 🙂

 51. Anne

  Elsker jeres arbejde så meget ❤️

  Bæredygtighed på budget, at bo alene, bo i en lille lejlighed, plus-size mode ville også være fedt.
  Anbefalinger til flere bæredygtige steder/butikker/aktiviteter rundt om i DK ville også være fantastisk. Søger altid nye steder at besøge

  Er blevet helt forelsket i den gule taske

 52. Freja

  Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om, hvordan man spiser mere bæredygtigt. Jeg synes det kan være en jungle at finde rundt i, da jeg heller ikke er meget for tilsætningsstoffer, som jeg har en idé om er i mange vegetar/veganer produkter. Også i forhold til emballage og økologi, synes jeg det kan være svært at vurdere hvad der er bedst for miljøet. Jeg er også dybt forselsket i den gule udgave af tasken.
  Med venlig hilsen
  Freja

 53. Jeg ser gerne mere fokus på det farlige raffineret sukker – De 70 forskellige slags.

 54. Mette

  Jeg kunne tænke mig at I skrev lidt mere om kødfri hverdagsmad og bæredygtighed indenfor boligen 🙂
  Hvis jeg er heldig at vinde, så er min datter helt vild med den gule taske.

 55. Alma

  Jeg er helt vild med at lave mad til min familie, så jeg kunne godt tænke mig at læse mere om opskrifter uden kød 🙂 og ellers syntes jeg at I har rigtig meget god læsning.
  Jeg vil gerne vinde tasken i gul 🙂

 56. Alma

  Jeg kan godt lide at lave mad til min familie, så jeg er meget interesseret i madlavning og gerne uden kød 🙂 ellers syntes jeg at I har rigtig meget god læsning.
  Hvis jeg er heldig at vinde tasken, så er jeg helt vild med den gule 🙂

 57. Camilla

  Jeg er vild med hvad i laver, har fuldt med fra starten.
  Jeg er især interesseret i kombinationen af bæredygtighed of allergivenligt, hvilket heldigvis ofte går hånd i hånd. Er også vild med fokus på de lokale mærker og muligheder. Elsker at få inspiration fra jer. Hvis jeg vandt, ville jeg elske tasken i rød. Den er så flot 🙂

 58. Christel

  Tak for en skøn blog. Jeg synes i forvejen, at emnerne er gode og varierede. Noget som jeg tænker meget over, er den manglende bæredygtighed på arbejdspladser, men det er jo også noget, som ligger lidt uden for hvad man har personlig indflydelse på. Ellers er bæredygtighed i køkkenet noget, som jeg selv godt kunne tænke mig at dyrke meget mere.
  Jeg ville elske at vinde rygsækken i blå!

 59. Lene

  Kan I skrive lidt om bivoks, som blir brugt meget idag. Min datter i San Fransisco bruger bivoks i stedet for film, når mad skal på køl. I kender det sikkert, men det må gerne bredes ud til mange flere. Det er virkelig godt tænkt og det fungerer så godt.
  Jeg ønsker mig tasken i gul, den vil lyse flot op her i mørket.
  Vh Lene

 60. Sine

  Som jeg kan se, at der er en del andre, der har peget på det, men bæredygtige, billige og nemme hverdagsretter vil jeg meget gerne læse mere om. Søger altid ny inspiration ud i den dur. Vi kommer tit til at spise det samme herhjemme, så der skal lidt fornyelse til ind i mellem.
  Jeg drømmer om tasken i rød, fordi rød bare er en virkelig pæn farve.

 61. Kathrine

  Uh, så fin en konkurrence! Jeg har drømt om en Grünbag i over et år nu – og min skoletaske kan snart ikke holde til mere, så det ville være perfekt hvis jeg kunne vinde den røde af slagsen, som jeg er helt forelsket i.

  Jeg kunne godt tænke mig at høre noget mere om stueplanter – er de bæredygtige? Hvordan foregår produktionen? Hvor skal man købe dem fra? Måske også med en guide til at samle stiklinger, samt hvilke spiselige planter man kan have til at vokse i sin lejelighed.

  Generelt mere om det grønne, som i jo også gør så godt 😉

 62. Liv

  Flot giveaway.
  Jeg synes jeres idé i julenummeret med en julekaldender baseret på at dele podcasts, minder mm er virkelig fin. Jeg vil meget gerne læse mere, hvor der er fokus på det vi ikke kan købe os fra. Filosofien omkring det at leve mere bæredygtigt.
  Jeg ønsker mig tasken i sort.

 63. Ursula meier

  Jeg villle gerne læse mere om at mindste forbruget i familien og være tilfreds med det. Men også noget omkring bæredygtig dannelse. Hvad giver vi videre til vores børn af vaner og hvilket ansvar har uddannelses systemet.
  Ville blive helt glad for tasken i grå, hvis jeg skulle være så heldig!

 64. Kirsten hattens

  Hej
  Jeg vil gerne læse mere om bæredygtige gaver til børn her op til jul – synes det er en kæmpe udfordring

  Tasken er så fed og den røde er favorit 🙂

  Hilsen Kirsten

 65. Rasmus Møller

  Jeg synes bæredygtig mode kunne være fedt at læse endnu mere om!

  Jeg er også fan af den gule 🙂

 66. Marianne

  Jeg ønsker mig en gul taske så jeg kan ses i trafikken.
  Jeg kunne tænke mig at I skriver lidt mere om, hvad vi kan gøre med vores stemmer til kommunal og regeringsvalg. Sådan en slags guide for dummies (mig) så jeg kan forstå om der er nogen der lever op til deres valgflæsk når de taler miljø og bevidst levevis.

 67. Martin

  Ville genre høre mere om begrebet Upcycling

 68. Karen

  Jeg synes det kunne være spændende, hvis I skrev noget om permakultur for mig giver det vildt meget mening og jeg synes det skal udbredes

  Hvis jeg vinder, ønsker jeg mig tasken i grå – den vil være super, når jeg vikler yngstebarnet herhjemme

 69. Jeg kunne godt tænke mig flere indlæg med jeres skønne opskrifter de er så lækre!

  Og så nogle flere boganmeldelser, det er altid dejligt med ny inspiration!

  Samt indlæg til, hvordan man holder et brag af en fest, men på en mere bæredygtig måde!

  Tror det var det for nu ❤️

  Og selvfølgelig, hvis jeg skulle gå hen og vinde, så skulle det nok være grå eller rød… jeg kan ikke helt beslutte mig

 70. Janus

  Jeg synes, det, I laver, i forvejen er meget anvendeligt! Men jeg kunne godt tænke mig mere bæredygtig mode til mænd. Og alternativer til hverdagskemikalier (opvasketabs, rengøringsmidler osv.). Og hverdagstips i det hele taget. Og så er jeg også til den gule taske.

 71. Anne Dalum

  Jeg vil gerne læse mere om forskel på dagligdagsvarer som kan være svære at købe andre steder end i supermarkedet. Det kunne være toiletpapir, rengøringsmidler, Tandpasta og lign. Også i samme stil mere om bæredygtighed på SU – rettet mod studerende, selvom det i nogle tilfælde (fx ved mad) kommer mere af sig selv, fx at det kan være billigere at leve vegetarisk, synes jeg det er sværere med fx make-up, undertøj, at finde produkter jeg har råd til

  Tasken vil jeg give til min kæreste, da han i lang tid har kigget på sådanne tasker bare af andet mærke. Så farven skal nok være grøn eller gul, men det skal være op til ham, hvis jeg vinder ☺️

 72. Mette Grønborg Bast Steffensen

  Jeg synes at det, med at finde bæredygtigt tøj, tasker m.m. er det allersværeste, så det ville være super, hvis der kom nye anbefalinger en gang imellem til inspiration. Jeg mangler stadig både rygsæk og vintejakke på 3. år (men er vist også meget kræsen ;))
  Og jeg tilslutter mig også det, med at sammenligne produkter/løsninger i forhold til hvad der er det grønneste valg. Det kan være svært selv at finde ud af.
  Jeg synes i forvejen at I gør det super godt og nyder at læse med!
  … og så synes jeg at nærmest alle taskefarverne er vildt fede på hver sin måde, men jeg hælder til den gule, så man som bonus nemt ses i trafikken.

 73. Anne

  Jeg vil gerne læse (endnu) mere om bæredygtige hverdagsvaner. Alle de små vælg, når man gør rent, laver mad, vasker/reparerer tøj, fjerner pletter..

  Tasken er fin i alle farver, men drømmer om en grå.

 74. Line

  Bæredygtige julegaver og tips til hvor man kan forny sin garderobe på en bæredygtig måde. Og bæredygtige barsels/dåbsgaver. Er der fx. Gode bæredygtige initiativer, man kan melde baby til a la sponsorbarn? Jeg ønsker mig den i sort.

 75. Dorthe

  Jeg kunne rigtig godt bruge godt tips til at minimere madspild. F.eks. hvordan rester kan pimpes så de kommer til at se lækre og indbydende ud. Lige som jer, er jeg vild medd en gule taske.

 76. Amalie Hoffmeyer

  Tak for jeres skønne magasin og lækre blogindlæg.
  Jeg ville elske at høre flere boganmeldelser, bæredygtige rejsetips og evt lidt flere DYI’s.

  Og så er jeg helt forelsket i den gule rygsæk – den er da alt for fed!!!

 77. Mette

  Uh, min taske har været i stykker i et godt stykke tid – og jeg har endnu ikke fået købt mig en ny. Men denne bæredygtige sag ville være helt perfekt! Hvis jeg vinder, ønsker jeg mig den fine taske i grøn.

  Tak for fokus på bæredygtighed her på siden! Jeg kunne ønske mig endnu mere om bæredygtige DIY ting og sager til indretning, gaver o.lign. 🙂

 78. T. Rose

  Hej! Mit forslag er mere læsestof om DIY. 🙂

  Ønske: Grøn

 79. Ida Ikkala

  Hej Sustain Daily
  Jeg kunne godt tænke mig endnu mere indhold om hvordan man er bæredygtig på budget og studiet, da jeg står på vippen til at flytte hjemmefra og rigtig godt kunne tænke mig at gøre det så bæredygtigt som muligt.
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig tasken i sort, da jeg er sikker på, at den vil være helt perfekt til mit studie på jura.
  Knus fra Ida

 80. Anna Larsen

  Jeg ville gerne læse nogle artikler der fokuserer på vores klode – forskellige store bæredygtige projekter med masser af klimapositivisme ❤️

  Jeg ønsker mig tasken i grøn.

 81. Anette Ninon

  Hej
  Jeg er interesseret i bæredygtigt/ sundt makeup, cremer og især shampoo.
  Og den hvide taske er så fin.

 82. Mathilde

  Det kunne være fedt med en daglig julekalender i december, hvor I sætter fokus på en bæredygtig og vegansk jul. Et emne kunne fx være hvordan man finder et substituerende juletræ som er bæredygtigt
  Tak for et godt produkt I leverer.
  Tasken i grå er nice ✌

 83. Julie Nordskov

  Hej Sustaindaily.

  Lækker konkurrence ♻️

  Jeg vil godt læse lidt om de udfordringer der er, når man er den eneste i familien, på jobbet, blandt vennerne etc. der virkelig prøver at gøre noget for miljø og bæredygtighed i det hele taget. Det kan føles som en ret ensom kamp, her hvor jeg bor.

  OG tasken ville matche mig og min cykel i GUL

 84. Louise

  Mere om de små ting / ændringer i hverdagen som (alligevel) gør en stor forskel i “regnskabet”. Alle de gode valg man kan tage – byt x ud med y etc.
  Flere anbefalinger og links til gode shops og produkter – alle de gode alternativer.
  Men ellers bare fortsæt det gode arbejde Og dæk alle aspekter!
  Den sorte taske er

 85. Julie Nordskov

  Hej Sustaidaily.

  Lækker konkurrence ♻️

  Jeg vil godt læse lidt om de udfordringer der er, når man er den eneste i familien, på jobbet, blandt venner etc. der prøver at gøre noget bevidst godt for miljø og bæredygtighed i det hele taget.

  Det kan føles som en ensom kamp, her hvor jeg bor.

  OG tasken ville matche min cykel og jeg i GUL

 86. Ida

  Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvorvidt det er en fordel at købe mad i glas frem for metal? Eksempelvis hakkede tomater. Og så er jeg meget interesseret i tøj, som er miljøvenligt, men stadig til at betale for studerende eller andre med et ret stramt budget 🙂
  Jeg kunne rigtigt godt tænke mig tasken i sort, hvis jeg er den heldige vinder.

  Kh Ida

 87. Julie M

  Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om at få er bæredygtigt mindset. Jeg er god for at læse om alle de praktiske råd jeg kan benytte i min hverdag, men hvordan får man lige hovedet helt med. F.eks. Hvordan man indstillet på at leve en mere minimalistisk tilværelse, og måske også noget om tilvænning og ændring af dagligdagsvaner. Det kan være svært at bryde vaner og hvor gør man af den dårlige samvittighed, hvis man falder i de gamle vaner. Håber det giver mening

  Jeg ville elske at have tasken i grå

 88. Nat

  Jeg kunne godt tænke mig flere opskrifter og evt en madplan så man får brugt sine rester 🙂
  Det er sådan en lækker taske og jeg er vild med den grønne farve!

 89. Louise

  For det første vil jeg gerne takke enormt meget for det vigtige univers I har skabt. I er med til at sætte større fokus på et hav af bæredygtige aspekter, og det er i mine øjne én af de allervigtigste missioner, der findes i dag.

  Jeg har selv mange grønne visioner, men som studerende, må jeg til tider gå på kompromis med disse, da det bæredygtige valg, ikke altid er det billigste. Jeg kunne derfor rigrig godt tænke mig et større fokus på en bæredygtig livstil – også på budget, da jeg tror det vil kunne bidrage til, at endnu flere ser muligheder i at tænke bæredygtige løsninger ind i deres hverdag.

  Jeg tror eksempelvis at det er de færreste (på SU) der vil have ressourcer til at investere i sådan en rygsæk, men hvis jeg er så heldig at vinde, så drømmer jeg om den i grøn, da den vil minde mig om alle de grønne løsninger, der findes ✌

  Mvh Louise

 90. Trine

  Jeg kunne godt tænke mig at læse flere artikler om bæredygtige dilemmaer (greenwashing, økologi, økonomi, dagligdagskompromisser, labels mv.), flere opskrifter efter sæson og hvad der er at finde i naturen og rejsetips til ferier i Danmark.

  Jeg ville elske at vinde rygsækken i grå.

  TAK for jer, og dét, I gør.

  Kh Trine

 91. Gro Hartmann

  Jeg kunne også gerne bruge mere inspiration til vegetariske hverdagsretter. Og efter at have set de små norske film om bæredygtighed i delte et link til på et tidspunkt, så kunne jeg egetlig godt bruge nogle redskaber til at se hvordan jeg selv klarer det, hvordan mit aftryk er med de vaner jeg har nu og hvad der virkelig batter for at gøre det bedre.

  Og jeg er ret vild med den røde rygsæk.

 92. Anne Kathrine Jensen

  I min dagligdag kommer jeg (og sikkert også andre) somme “til kort” når det gælder om at sortere husholdningsaffaldet. Det kunne være dejligt med oplysning omkring hvornår noget er metal, blød plast og hård plast. Nogle produkter kan være svære at gennemskue. Og så tror jeg, at der er mange der ikke er klar over, at brugte kontaktlinser ikke bare må skylles ud i toilettet. Jeg synes vældig godt om den grå model 🙂

 93. Amalie Risom Nyrup

  Jeg synes I gør et fremragende arbejde med sustain daily, især hvordan alle jeres indlæg relaterer sig til et lavpraktisk og relaterbart liv. Jeg tror virkelig på det rykker noget, i hvert fald i mig, og dem jeg deler jer med! Netop derfor kan jeg godt tænke mig, at I snakker om FN’s verdensmålene. I bund og grund er det jo det I gør, som jeg ser det, og jeg er vild med jeres ide om at tage sit eget bæredygtige fokus og arbejde/leve ud fra det. Men hvor vil jeg nyde at se nogle indlæg fra jer om de vanvittigt vigtige og svære verdensmål 🙂

  Jeg er vild med tasken i sort eller grøn!

 94. Malthe

  Jeg kunne helt vildt godt tænke mig at læse meget mere om upcycling af møbler og andre smågenstande, da jeg snart skal flytte og ikke har alverdens penge til nye ting.
  Derudover ville det være så fedt at få tasken i grå!!

 95. Dorthe

  Tak for jeres ‘helt-nede-på-jorden’ information om bæredygtighed. Råd til alt om bæredygtighed i dagligdagen og helt lavpraktisk kan man aldrig få for meget af. Det læser jeg meget gerne meget mere om og jeg forsøger hver gang jeg gør det at integrere det i min hverdag. Den gule rygsæk er skøn.

 96. Elisabeth

  Hej sustain daily

  Jeg kunne godt tænke mig at læse lidt mere om hvordan kan kan leve mere bæredygtigt i et fællesskab. Det kunne være bofællesskaber der prøver at indtænke bæredygtighed i den måde de lever sammen på. Jeg ønsker mig tasken i en grøn farve 🙂

 97. Mette

  I januar tager jeg afsted til Sydamerika i et par måneder, som jo selvfølgelig betyder, at jeg skal rejse en del med fly. I den anledning kunne jeg virkelig godt bruge nogle anbefalinger ift. muligheder for at CO2-kompenserer. Der findes efterhånden en del organisationer, som tilbyder dette, men jeg synes, at det er super svært at finde rundt i, hvilke man skal vælge – måske har i nogle erfaringer eller anbefalinger?

  Yderligere er jeg helt vild med jeres “zero waste”-tema, og jeg bliver altid vanvittigt inspireret af jeres indlæg herom. Så jeg ser meget gerne endnu mere af det!

  Hvis tasken skulle ende på min ryg, er jeg helt forelsket i den grønne!

  Tusind tak for en utroligt oplysende og relevant blog!

 98. Sara

  Kære Sustain daily. Jeg synes i gør det så godt! Jeg kunne rigtig godt tænke mig lidt mere om mad og bæredygtighed, og zerowaste.

  Jeg er helt vild med tasken i grå!

 99. Jeg vil rigtig gerne høre mere om mobilindretning, mad, skønhed og små lette DIY’s som den kaffeholder i havde lavet i filt. Måske endnu nogen nørkleopskrifter med noget hækling, strik, sy selv? Jeg er altid vildt inspireret af Project Handmade som jo har evnerne til både at skabe og skrive.

  Jeg håber på rygsækken i grøn så jeg kan give den til min kære lillebror der virkelig trænger til et garderobe pift 😉

 100. Nana

  Hej Sustaindaily
  Jeg er trofast læser og lytter til podcasten og er vild med jeres indhold. Tak for det! Jeg kunne godt tænke mig at høre/læse mere den dårlige samvittighed som jeg synes kan følge med, med når man har en masse viden om klimaudvikling, tøjindustri (fast fashion), fødevareproduktion og meget andet, men ikke helt har råd/tid/ressourcer til at gøre noget ved det hele. Derudover gad jeg godt at i skrev lidt om inspiration til vegetarisk frokost/rugbrødsmadder/madpakke 🙂
  Jeg synes den grønne Grünbag er mega smuk!
  God dag til jer
  Kh Nana.

 101. Helle Dørge

  Jeg syntes at I skulle skrive om håndarbejde. Det er bæredygtigt og afstressende. Rent winwin.
  Jeg ville blive så glad for at eje den gule rygsæk.

 102. Kathrine

  Jeg kunne godt tænke mig mere læsestof om minimalisme, og hvordan man kan blive gladere af færre ting og være glad for, hvad man har, i stedet for hele tiden at købe nyt (eller brugt). Hvordan kommer man sine købe-crawings til livs? Og hvordan får man ryddet OP, hvis man virkelig er en samler-type?
  I tråd med dette (hvad skal man gøre af al den nyvundne tid man har, når man ikke shopper løs), kunne det være spændende med artikler om nordisk friluftsliv. Hvordan tager man på sin første vandretur, udendørsaktiviteter – ala “hvordan overlever man med hvad der lige kan være i rygsækken?”
  Apropos rygsæk, så vil jeg gerne vinde den i sort. Er vild med den gule, man skal den holde forevigt i min garderobe, så skal den kunne passe med alt 🙂

 103. Catrine

  Jeg kan simpelthen ikke gennemskue hvad bæredygtig toiletpapir og rengøringsmidler er? Hvor blev brun sæbe og eddike af? Er det ok osv?
  Jeg vil enormt gerne være heldig og modtage en blå Grünbag.

 104. Jeg synes det kunne være spændende hvis I tog nogle af paradokserne eller dilemmaerne omkring genbrug og genanvendelse op. Er det fx. altid bedst at genanvende produkter, eller er der tilfælde hvor det bedre kan betale sig klimamæssigt at smide ud og købe nyt.

  Jeg er mest til tasken i sort eller grøn 🙂

 105. Louise

  Grønne aktiviteter! Hvordan man kommer ud og oplever i sit lokalområde, efter sæson. Det er som om det er nemmere at være grøn om sommeren.

 106. Line Vinther Hansen

  Jeg synes det ville være godt med fokus på bæredygtige ferieformer, for at udbrede alternative ideer til flyrejser! Rygsækken vi kunne bruge herhjemme til regnvejrscykeldagene skal være gul!

 107. Mille

  Udover alt det gode der allerede er, så ville det også være spændende at læse mere om klasser og forbrug, eller køn og forbrug, eller sagt på en anden måde, privilegier og forbrug. Hvem kan f.eks. sige nej til at forbruge?

  Jeg ønsker mig tasken i gul.

 108. Maria Christensen

  Bæredygtigt byggeri/renovering og bæredygtig indretning ville jeg elske at læse om og blive klogere på. Men også bæredygtig byudvikling kunne være interessant, hvis i satte fokus på.
  Tasken ville jeg vælge i den grå udgave, skulle jeg være heldig 🙂

 109. Malene

  Pæn taske!

  Jeg synes, at det vil enormt fedt med flere interviews, hvor I taler med forskellige mennesker om f.eks. deres boligvalg. De er nemlig ofte virkelig inspirerende at læse 🙂

  Jeg er fan af den grå version af tasken.

 110. Gitte

  Hej Sustain-redaktion

  Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om rengøring og byggematerialer. Jeg er “ny med hus”, og der skal bygges om/vedligeholdes/energioptimeres osv., men jeg syntes det er lidt af en jungle med maling og diverse materialer man kan bruge.

  Tasken er i øvrigt vildt flot i alle farver, men jeg har en farlig svaghed for alt der er grønt

  God dag

 111. Kaja

  Jeg vil rigtig gerne høre mere om gode måder at tale højt om, at man går op i det der med bæredygtighed over for familie, venner og kollegaer (der ikke er heeelt lige så inspireret af jeres arbejde, som jeg er :-)). Og så kunne jeg rigtig godt tænke mig at vinde rygsækken i en klassisk sort farve.

 112. Marie Louise

  Jeg vil meget gerne læse noget om bæredygtig ferie, da jeg synes det især der kan være svært at opretholde nogle gode vaner. Og vil meget gerne vinde en sort taske til min mand

 113. Ida

  Jeg vil meget gerne læse mere om bæredygtig turisme. Turismeidustrien har kun været stigende de sidste 15 år (hvilket er ret unikt for en industri), og indeholder så mange dilemmaer. Fx misbrug af kulturer, ressourcer og fattigdom. Men også så meget godt som kulturudveksling, udvidelse af ens horisont og afslapning.
  Så hvordan går vi det mere bæredygtigt?

  Skulle jeg være så heldig at vinde tasken, er jeg også ret vild med gul.

  Venlig hilsen Ida

 114. Sara

  Hej Sustain Daily! Jeg vil gerne læse mere om hvordan man kan udbrede bæredygtighed som filosofi uden at virke prædikende eller påduttende… jeg synes det er fedt at gå hele vejen: veganer, zero-waste, genbrug, recycle osv., men jeg mangler nogen gange inspiration til hvordan man kan gøre det sejere og lægge vægt på, at det ikke handler om at nøjes eller miste, men i højere grad om at det bidrager positivt til nutiden og fremtiden. Ofte tager den slags ting udgangspunkt i at ‘lidt er også godt’, og selvom ikke alle kan gøre det “hardcore”, så synes jeg, at der mangler opmuntring eller inspiration til dem der er rent faktisk vælger at vær ‘ekstreme’, fordi vi er trætte af at være klimadeprimerede… Hvordan tager man til en fest med sin egen ikke-plastik kop, uden at folk synes, at man er en freak? hvordan undgår man at opfattes som lyseslukker til jul, fordi man ikke er med i gaveræset? osv..

  Jeg vil gerne høre jeres tanker om det. Hvordan kan vi gøre det in at være klimabevidst – jeg føler at det allerede er accepteret, at være vegetar og gå op i økologi, men alt der er mere klimabevidst eller miljøvenligt anses som ekstremt – selv blandt folk, der synes at de ‘tænker’ på miljøet. I har især været med til at gøre det in at tænke lidt i ekstremer i forhold til fx jul, hvilket jeg synes er mega sejt.. så derfor: mere af det <3

 115. Daniela

  Jeg er lige flyttet til Århus fra København, og i den forbindelse et stødt på udfordringen om at finde frem til fødevarefællesskaber, grønne projekter og butikker som holder til i Århus. Så min efterspørgsel på et indslag lyder på en kortlægning af de grønne/bæredygtige muligheder der er i diverse byer eller en nem måde at finde frem til dem på.
  Og når vi nu er ved det grønne, så er det da også den farve rygsæk jeg er mest vild med ☘️.
  De bedste hilsner
  Daniela

 116. Elsa

  Det kunne være dejligt at læse mere om bæredygtig produktion af tøj, ting og mad.

 117. sarahditte

  Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt om, hvordan man skaffer sig af med de bæredygtige tiltag (eksempelvis tandbørster etc.) når de skal byttes ud med nyt – for det skal de vel engang imellem?
  Og hvis jeg skulle være så heldig at vinde, vil jeg allerhelst have en Grünbag i min yndlingsfarve, grøn.

 118. Nikolaj

  Jeg ville synes det var rigtig rigtig fedt hvis i evt. bevægede jeg lidt mere ind på bil området og hvordan man evt. kan transportere sig selv mest bæredygtigt ved hjælp af egen bil, eller tips til hvordan man rejser langt (nok med fly) og efterlader mindst muligt fodspor 🙂

  Og hvis jeg skulle være så heldig at vinde vil jeg gerne ønske mig tasken i gul!

 119. Daniela

  Hej med jer! Jeg kunne rigtig godt tænke mig at læse mere om bæredygtigt sportstøj. Sportstøj er jo typisk lavet af polyester og andre ikke-miljøvenlige materialer, hvor bæredygtigt sportstøj typisk er lavet af øko bomuld (som ikke er funktionelt at træne i) og henvender sig typisk kun til yoga-entusiaster.
  Jeg drømmer forresten om en grå rygsæk 🙂

 120. Hvad med et afsnit om at sy ens eget tøj som den nye trend? Hvilke tekstiler skal man købe? Kan man købe brugte? Og er det muligt at når man syr sit eget tøj er det mere bæredygtigt end at købe nyt økologisk tøj?

  Også gerne et afsnit togrejser og lignende alternativer. Fokus på inspiration.

  Jeg ønsker mig heftigt den gule rygsæk 🙂

 121. Sofie

  Jeg kunne godt tænke mig noget om bæredygtige kontaktlinser og briller og også mere om hvad der sker på verdensfronten mht. udviklingen af en mere bæredygtig verden – det synes jeg er ret fedt ift. at bevare optimismen 🙂 Hvis jeg vinder kunne jeg godt tænke mig den i grøn.

 122. Katrine

  Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om hvordan man motiverer sig selv til at vælge bæredygtigt i en travl hverdag. Udover at vælge bevidst når man forbruger, så kræver det ofte en del undersøgelser at være sikker på at det er et bæredygtigt valg. Så jeg kunne godt tænke mig lavpraktiske fif til at vælge bæredygtigt samt ideer til motivation (udover at det er det rigtige valg).
  Og så ønsker jeg mig den grønne taske

 123. Britt

  Inspiration til bæredygtigt forbrug, det kan være lige fra husholdning til restauranter og rejser.

  Rygsækken i gul er super!

 124. Rakel

  Jeg vil gerne læse mere om bæredygtige tøj muligheder i Danmark og hele verden!

 125. Helle

  I forhold til ernæring. Rygsæk i sort

 126. Mette

  Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om hvordan man kan dyrke sin egen mad på bæredygtige måder, både på landet og i byen. Hvordan man fx ændrer græsplænen til urtehave, hvor man kan høste det meste af året.
  Og så vil jeg elske at vinde den flotte rygsæk i rød.

 127. Zinaida

  Jeg vil gerne høre mere om bæredygtig investering <3 Spænende at høre mere om bæredygtig pension, så fedt at I tager det op!

  Tak for at skabe debat og inspiration <3

  PS: jeg ville gerne vinde den gule taske;)

 128. Mette Meyer

  Den ville være helt perfekt! Det kunne være fedt at læse mere om bæredygtige tiltag i forhold til fx banker og telefoner som jeg først lige har fået øjnene op for! Og så bæredygtighed på budget, både i hverdagen og på rejsefarten <3 og om tasken skal være i gul, blå eller rød vides ikke endnu, men den ville være perfekt til uni-livet!

 129. Anna

  Jeg tror på, at små ting også kan gøre en forskel. Derfor ville det være super lækkert med flere tips og tricks til en bæredygtig hverdag – Altså, hvordan man let og enkelt kan ændre sine vaner. Jeg har oplevet, at mange bliver skræmt væk fra en bæredygtig livsstil, fordi det kan virke svært, at integrere nye ting i en travl hverdag. Jeg går på højskole lige nu og prøver, at lave/snakke om små ændringer, som folk syntes er overskuelige f.eks. at bruge en bambustandbørste eller gå i genbrugen (hvilket er et stort hit) Jeg syntes tasken er en super fed måde at vise på, at bæredygtig mode også kan være fedt – Derfor ville jeg ønske den i sort, så jeg kan bruge den til alt.

 130. Freja

  Jeg vil gerne læse om hverdagsting: vaskepulver vs. Vaskenødder, bæreposer vs. Affaldsposer i skraldespanden etc. Og om tøj og sko også gerne til børn
  Og så var jeg ret glad for det podcast afsnit der handlede om at man ikke altid kan gøre alt. Kan godt lide når I reflekterer over hvordan det at I lever bæredygtigt påvirker jeres forhold til andre og lign.
  Hvis jeg vinder skal den klart være grå 🙂

 131. Jeg synes allerede, I dækker et stort område, men jeg ville gerne læse mere om affaldssortering (jeg må vist hellere få læst jeres artikel om plastikaffald) og også gerne læse flere opskrifter til gør det selv-ting, fx opskrifter på kropspleje, pleje af ens ting og guides til bæredygtige løsninger, hvor jeg kan slippe for at købe ting. Anbefalinger af fx bøger og tips til andre fællesskaber, hvor man kan få inspiration til at gøre en forskel er også inspirerende 🙂

  Og sikke en skøn give away! Hvis jeg vinder, ønsker jeg mig den gule, for fanden, den er flot! 😀

 132. Nadia

  Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om planter, hvor man kan købe bæredygtige planter, krukker, jord osv. måske plantefællesskaber o.lign.
  Og måske flere DIY artikler med kreative/upcycling muligheder i hjemmet 🙂

  Tror faktisk ikke jeg ejer noget i gul, så det ville være en kærkommen mulighed! 🙂

 133. Natascha

  Som andre skriver, så kunne det være fedt med mere bæredygtig indretnings indhold

 134. Simone

  Dels synes jeg det kunne være dejligt at få hjælp til at få inspireret andre til at vælge bæreygtige løsninger. Og dels til at stå ved mine egne bæredygtige valg. Jeg føler ofte at jeg fremstår lidt frelst når jeg giver udtryk for mine valg (mad, indkøb, boligform, osv), der som oftest er træffet af hensyn til natur og miljø. Bliver af og til helt pinlig over det, og det er da mega ærgerligt. Eksempel:
  “Hvorfår har I solgt bilen og købt en ladcykel” spørger en ven. Vennen har en ny, stor bil. Hvis jeg svarer: “Af hensyn til miljøet” kan jeg ikke undgå at føle, jeg nedgør vennens valg om at eje en stor bil.

  Kan heldigvis se i denne tråd, at der er flere med samme tanker.

  Tasken er flot i sort ✌️

 135. Rosa

  Jeg har lidt forskellige forslag, bl.a. interview med flere personer som lever bæredygtigt, små tips til en mere bæredygtig hverdag, snak om man kan investere bæredygtigt med sine penge 🙂
  Jeg ville elske at vinde den i gul til min kæreste, som lige netop står og mangler en taske til studiet

 136. Freja Grooss Jakobsen

  Sikke en smuk opgradering af tasken! Den må jeg eje.

  I forlængelse af at det er en rejserygsæks giveaway, synes jeg, at det ville være fedt at blive tæppebombet med tips til de klimavenlige rejser. I en tid hvor “Danmarks grønne parti” omringes af kritik for deres mange flyrejser, trænger vi alle til at blive mindet om hvordan vi holder ferie uden fly. Hvordan vi kommer væk uden at bruge lufttransporten, eller måske hvordan vi kobler fra og giver tilbage til jorden eller lokalmiljøet i vores ferier. Gode tips og tricks, erfaringsdeling osv. Det tror jeg vi er mange, der har behov for at blive mindet om.

  Som flere andre synes jeg, at den grønne er vanvittig smuk. Så kan man bære det grønne håb med sig rundt på sine skuldre <3

 137. Frederikke

  Jeg så rigtig gerne en hel sektion om at leve bæredygtigt på budget. Jeg tror vi er mange der jonglerer med gerne at ville leve sundt og bæredygtigt, men samtidig er begrænsede på tid og finanser.

  – og hvis jeg skulle være så heldig at vinde en rygsæk, kunne jeg rigtig godt tænke mig den i sort. Fingrene er hermed krydsede!

 138. Olivia Frost

  Jeg er altid vildt fan af jeres guides! De kan få en overbevist om de bæredygtige ting ikke behøver at være mere besværlige. Det var bl.a. den der fik mig overbevist om at genanvendelige safety razors ikke var så farlige som jeg gik og troede – og faktisk barberede langt tættere end de gamle!
  Grünbaggen skal selvfølgelig være i grå så den passer til de fleste outfits.
  Så meget bæredygtig kærlighed til hele Sustain Daily!

 139. Emilie Thorndahl Elbæk

  Jeg vil gerne læse mere om hverdagens bæredygtighed til børnefamilier. Det kan være svært at navigerer i: økologi, bæredygtighed, produkter, grøn samvittighed osv., når det også gerne skal være ‘nemme’ løsninger, da man ofte ikke har alverdens tid i en travl hverdag.

  Jeg ville elske rygsækken i grøn, da jeg mangler en til mine undervisningsbøger og computer, samt er grøn min yndlingsfarve! Den er for fed.

 140. Karla

  Måske en test, der kommer omkring en masse aspekter – en form for samlet oversigt eller tjekliste, hvor man kommer hele vejen igennem sin husholdning og lige tager et check in på, hvor langt man egentlig selv er med sin grønne omstilling – mad, garderobe, daglig transport, ferier, vaner.

  Jeg tror det kunne være lige præcis dét wakeup call, der skulle til for at for eksempel jeg selv tager mig gevaldigt sammen, når det går op for mig at jeg er 2% bæredygtig og 78% hykler og 20% uvidende – jeg tror nemlig der er pænt mange aspekter af bæredygtighed man glemmer eller ikke har viden om.

  Jeg har længe kigget på rygsække, og er helt forelsket i grünbags den røde!!

 141. Nikkie

  Jeg vil gerne læse mere om bæredygtigt tøj, da jeg synes det er en jungle med så mange forskellige materialer. Møbler og maling kunne også være spændende emner.
  Det vil også være interessant at læse mere om upcykling.

  Jeg vil gerne vinde tasken i gul.

 142. Hanne

  Jeg vil gerne høre mere om bæredygtigt byggeri og bæredygtige løsninger fx ift. materialer, byggemetoder, energiforsyning, vandcirkulation mm. Det er vigtigt, at det bliver økonomisk attraktivt at prioritere grønne løsninger og materialer i nybyggeri og renoveringsprojekter på en måde, som er tilgængelig for alle.

  Og jeg ønsker mig den gule taske.

 143. Maria

  Jeg kunne godt tænke mig flere interviews med inspirerende mennesker, også gerne dem der er mere ekstreme i deres livsstil. Jeg kan rigtigt godt lide jeres tilgang om at det er bedre at gøre lidt end ingenting, men jeg synes også at de ekstreme eksempler er vildt inspirerende!
  Hvis jeg skulle blive den heldig vinder, vil jeg gerne have taksten i rød, så jeg kan få lidt mere farve til min ellers meget neutrale garderobe.

 144. Sidsel

  Jeg synes allerede I gør det supergodt! Men ville gerne høre/læse mere om bæredygtighed i køkkenet/madvarer, og hvad er egentlig det bedste valg, eller kan det overhovedet gøres op – fx ift økologisk/lokalt. Også gerne flere opskrifter på hverdagsmad, vegetarisk eller ej, men bæredygtigt og lækkert. Inspiration til skønne feriesteder/ferieformer i DK 🙂 (eller international ferie med tog?) Og, så ville jeg faktisk så gerne i gang med at strikke eller hækle selv – måske en begynderguide til dette? Og hvis der skulle være ligt med beauty også – så ville jeg gerne have en guide til gode mærker/produkter, gerne danske. Og så ville jeg blive ovenud lykkelig for rygsækken i grøn – håbets og naturens farve 🙂 Keep up the great work! 🙂

 145. Tina

  Jeg vil helt klart gerne høre mere om bæredygtige investeringer. Et af de steder, hvor man kan sætte sit præg på en mere klimavenlig dagsorden, som går ud over de forbrugsvaner, vi selv har.
  Hvis jeg skulle være så heldig at vinde, vil jeg gerne have tasken i grå 🙂

 146. karin petersen

  Mit ønske er en rygsæk i sort. Og bæredygtig er et stor emme at tage fat på.Jeg vil gerne læse om legetøj til børn/tøj bla.

 147. anna stokkendal

  Jeg vil blive GLAD for at vinde en sort…

 148. Milena Heine

  Oh I love this backpack !!!!!!
  I just found sustaindaily a few days ago and I love it how you share precious and important information with so much love and enthusiasm !!
  I would love to read more about fairfashion and sustainable travelling!! And I mostly love to follow you on Instagram… So maybe you could share more over there?
  Another tipp could be that you could also translate your posts into English?
  As I am from Germany, I am able to understand your posts but others might not
  I would be so suuupeeeer happy to win this backpack and use it for my bulk shopping … and for university … and for weekedtrips … and for everything
  Oh and my favourite is the blue one

  Much love to you
  Thank you for making the world a better place !!

 149. gitte

  Mit ønske er en rygsæk i sort

  Jeg vil meget gerne læse mere om hvordan man nemt kan overskue /sammenligne bæredygtighed. De forskellige dilemmaer man dagligt står i . Hvad er det bedste valg
  Fx hvor et produkt kommer fra ?
  Hvis man nu har valgt kød fra
  Er det så spildt hvis man køber advokado fra Mexico.

 150. Maja Schiødt

  Hej Sustaindaily!

  Jeg kunne godt ønske mig at læse mere om klimavenlige måder at rejse på 🙂

  Den grønne taske er virkelig flot!

  Tak for jeres inspirerende blad!

 151. Daniel

  Hej Sustain Daily. Som mand vil jeg rigtig gerne læse mere om ansvarligt producerede jakkesæt. Det er utroligt svært at finde hoved og hale i den type tøj, som mange af os mænd dagligt går i. Og så håber jeg selvfølgelig at vinde en grå Grünbag der matcher min nye bæredygtige blazer . Mange hilsner, Daniel.

 152. Lisbeth

  Jeg er vild med jeres DIY-opskrifter på bæredygtige, sunde skønhedsprodukter og vil gerne kunne læse endnu flere opskrifter!

  Rygsæk i rød 🙂

 153. Camilla Kirstine V

  Ovenpå en weekend hvor jeg igen har læst om (endnu) en hval med en masse plastic i maven, vil jeg gerne høre mere om hvordan man i hverdagen kan reducere dette. Jeg ved I har skrevet en del om det, men jeg føler alligevel ikke helt jeg kan “nå i mål”.

  Og ligeledes har jeg læst alle jeres indlæg og råd til at føre en hyggelig MEN bæredygtig jul. Men av, det er svært og jeg tager alle råd glædeligt til mig. Så jeg ville virkelig blive glad for mere om det emne.

  Og ikke mindst: Januar. Hvordan kommer man igennem denne (krops) fanatiske måned med fokus på forbrug og udsalg ? Det er virkelig årets ultimative møg måned. Bestemt ikke en favorit her hos mig.

  Og lige helt til sidst: jeg ville elske at bære mine sager i en smuk (og måske vil nogen mene, kedelig) SORT rygsæk fra Grünbag 🙂

 154. Freja Storm

  Jeg kunne godt tænkte mig at læse noget om erfaringer fra bæredygtige bofællesskaber – hvilke modeller for fællesskab er der derude – og er der nogle gode råd til hvis man vil starte selv?

  Tasken ville jeg gerne have i grå

 155. Heidi r

  Gerne bæredygtig indretning og bæredygtig hverdag. Skulle jeg være heldig er sort min favorit

 156. Sidsel

  Jeg kunne godt tænke mig noget mere ift. madvarer og den belastning produktionen af dem kan have – er der f.eks. forskel på om man vælger ris eller bulgur? Eller er nogle typer plantemælk mere bæredygtige end andre?

  Og keg drømmer om tasken i grå.

 157. caroline

  Bæredygtig indretning eller tøj! Ønsker mig den i sort

 158. Marianne

  Har I trukket en vinder?

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *