Back to top

Guide: 5 bæredygtige onlinetjenester

De fleste af os kender til dele- og købetjenester som Airbnb, DBA og GoMore – store, etablerede onlinetjenester, som længe har været på markedet, og som mange af os har benyttet sig af. De senere år er giganterne kommet i selskab med hundredevis af nye deletjenester og bæredygtige initiativer, som hver især bidrager til en grønnere hverdag. Lær fem onlinetjenester at kende, der hver især gør en stor, grøn forskel i en travl hverdag.

Køb overskudsmad med To Good To Go

Med To Good To Go-app’en på din mobil får du nemt og hurtigt lækker mad fra din lokale yndlingsrestaurant, -café eller -bager. Du henter den mad, som stederne har til overs inden lukketid, og betaler derfor oftest kun omkring 30 kroner. Udover at kunne købe billigt, lækkert mad hos over 320 danske spisesteder over hele landet – og være med til at mindske madspild – kan du også donere 20 kroner til en hjemløs og dermed give et varmt måltid til dem, der trænger. Win-win hele vejen rundt!

Scor din nye indretning gratis på afhent.dk

Med afhent.dk kan du få fat i skønne sager, som andre ikke længere skal bruge – kvit og frit. Med over 12.000 brugere over hele landet er der mulighed for at gøre et godt og miljøvenligt scoop uden at skulle have pengene op af lommen, hvis lejligheden, sommerhuset eller værelset skal udsmykkes med møbler og inventar med historie og patina. På siden kan man søge på alt fra lamper og møbler til beklædning og bøger – og der kommer nye ting til hver dag.

Afhent.dk er langt fra den eneste tjeneste af sin slags: Bliv inspireret til at bytte og give ting væk i vores bytte-guide eller tag et kig på denne opgørelse over deletjenester fra Erhvervsministeriet fra 2017.

Kommer du her tit?

I løbet af november kører vi en kampagne henvendt til dig, der sætter pris på vores indhold. For måske har du lyst til at hjælpe os? For 10 kroner om måneden kan du gøre en kæmpe forskel - hop ind her og læs mere om, hvorfor vi beder om hjælp.

Dyrk nabohjælpen med Peerby

Med Peerby er der hjælp at hente, hvis du akut står og mangler et telt, et særligt haveredskab eller ekstra bestik til festen og gerne vil undgå at købe nyt. Gennem Peerby kan du låne ting fra og til folk i dit nabolag, og tjenesten viser hurtigt og nemt, hvor mange medlemmer, der bor tæt på dig.

Få flere tips til at komme i gang med bytte-gamet i vores oversigt over 5 ting, som du kan låne, lige her.

Book hotel og støt en god sag med Goodwings

Står du og skal booke hotel til din næste rejse, kan du gøre det gennem onlinetjenesten Goodwings og samtidig støtte en god sag – uden at det koster dig ekstra.

Hver gang GoodWings tjener 10 kroner på din booking, får du fem kroner, som du kan give til et valgfrit velgørenhedsprojekt. I alt 12 danske og internationale NGO’er samarbejder med GoodWings: Du kan donere pengene til WFF, Plastic Change, Kræftens Bekæmpelse og ni andre organisationer med hver deres mærkesag. Der er over 350.000 hoteller at vælge imellem – lige fra billige hostels til femstjernede resorts.

Undgå spild af børnetøj med Vigga

En baby vokser otte tøjstørrelser inden sin 2-års fødselsdag – fra str. 50 til 92. Det svarer til, at forældre i gennemsnit skal købe 300 stykker tøj i løbet af to år. Og når dyrkningen af 1 kg ren bomuld fra frø til høst ifølge Verdensnaturfonden kræver over 20.000 liter vand, er det selvsagt rigtig meget vand, der går til spilde. Med et abonnement hos Vigga får du økologisk og designersyet børnetøj (og ventetøj) og er med til at spare miljøet for tonsvis af CO2-ressourcer, da tøjet går videre til den næste, når barnet ikke længere kan passe det. Du vælger selv størrelse og sammensætning ud fra smag og behov, og et nyt sæt tøj bliver automatisk sendt, når din baby er vokset ud af tøjet.

Bruger du andre onlinetjenester, der hjælper dig med at leve mere bæredygtigt?

Tekst af Ditte Hedegaard Davidsen, foto af Andreas Raun.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

1 comment

  1. Jeg ved at denne artikel ikke super ny længere men den er ikke desto midre stadig relevant. Jeg vil dog gøre jer opmærksom på at linket ‘300 stykker tøj’ nederst i artiklen ikke virker længere 🙂 I må meget gerne tage fat i mig hvis i har lyst da vi netop har startet en webshop der sælger brug børnetøj og hvor vores fokus er på at være så miljøvenlige som muligt 🙂

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *