Back to top

HÅNDVÆRK – et bookazine om tekstil

Håndværk bookazine er ikke et normalt magasin. Og det burde jeg om nogen vide, for jeg har læst uendeligt mange forskellige magasiner i min søgen efter de bedste og mest bæredygtige. 

Det er dog heller ikke en bog, og derfor er navnet bookazine rammende. Det kunne dog sagtens også have været en coffee table book, men så havde jeg nok aldrig fået den læst.

Udgaven om tekstiler tiltalte mig selvfølgelig med det samme, og da jeg først fik det åbnet kunne jeg heller ikke lægge det fra mig. (Første udgave handlede om håndværk på bordet). Magasinet hopper på magisk vis fra en historie til en anden, som om alle de medvirkende kender hinanden. Det bygger på forfatterens egen undren, begejstring og undersøgelse af håndværket bag de mange tekstiler, vi omgiver os med.

Det føles som at sidde på Rigettas skulder når hun tager rundt i landet for at besøge de mange dygtige designere, håndværkere, vævere, landmænd og helt igennem passionerede mennesker. Gennem Rigettas ord og billeder får vi som læsere en større forståelse for nye teknikker, gamle håndværk og fantastiske tekstiler. Kærligheden til håndværk skinner klart igennem, selvom den også er behandlet med en ydmyghed og forsigtighed, der altid kendetegner Rigetta Klints arbejde.

Bæredygtighed er ikke noget, der bliver råbt op om i magasinet, men det er en underliggende tråd i hver historie. For når vi møder så mange mennesker, som gør sig umage med at lave holdbare produkter i pagt med naturen, er det svært ikke at lade sig påvirke. Magasinet indeholder dog også nogle konkrete tips til, hvilke tekstiler, der er mest bæredygtige og hvordan et mere ansvarligt og væredygtigt forbrug vil se ud for den almindelige dansker.

Måden hvorpå hver historie bindes sammen er den største forskel på dette bookazine og normale magasiner. Der er tænkt meget over rækkefølgen, forløbet og historiefortællingen. Det gør det en fornøjelse at læse om man kun har en halv time eller er klar på at forsvinde ind i håndværkets verden i en hel formiddag, som jeg gjorde.

Faktisk er der få negative ting at sige om magasinet – det skulle da lige være den manglende miljøcertificering af papiret og forfatterens overdrevne brug af udråbstegn!

Køb HÅNDVÆRK Bookazine

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *