Back to top

Holder dine gode intentioner i hverdagen?

Det er ingen hemmelighed, at det bæredygtige valg sjældent er det letteste. I hverdagens virvar kan de grønne intentioner nogle gange glide i baggrunden til fordel for gamle, indgroede vaner. De fungerer hurtigt og bringer os mad på bordet, fyld i skabene og planer i kalenderen.

Tre ud af fire i Danmark går op i at leve bæredygtigt, men for hele 64% er det svært. Det viser en undersøgelse lavet af Epinion for Arla. Vi er helt enige: Det er både vigtigt og svært at leve mere bæredygtigt. For hvad er overhovedet bæredygtigt? Hvor skal man starte, og hvad har størst impact? Selv når du har besluttet dig for, hvad du gerne vil starte med, kan det være svært at huske det – hver dag, hver uge og hver måned.

Vi kender udfordringerne i at skabe nye, grønne vaner. Derfor har vi skabt Bevidsthedsboksen. Den skærper din bæredygtige bevidsthed og hjælper dig til at få stærke og holdbare bæredygtige vaner. Den tager udgangspunkt i din hverdag, guider dig til at identificere dine bæredygtige værdier, og gør det muligt at tracke dine fremskridt.

Sustain Daily Bevidsthedsboks lander fra tryk i slutningen af januar, og forsalget er netop skudt i gang.

12 handlinger, der gør dig målbart mere bæredygtig

Bevidsthedsboksen tager fat i emner som forbrug, mad, penge, skrald, dårlig samvittighed og ferie. Den indeholder 20 kort: 12 handlingskort, 3 refleksionskort, 4 citatkort og et oversigtskort. De 12 handlingskort tager hver fat i en enkelt bæredygtig vane. Når du tager et kort op og går i gang med at bruge det, så anbefaler vi, at du lader de andre ligge. Fokuser på at få styr på ét område først og gå frem med små skridt – det er vejen til bæredygtig forandring. Hvis du på et tidspunkt, måske i løbet af et år, kommer igennem alle kortene, så har du skabt et fundament af bæredygtighed i din hverdag.

Du kender måske vores gamle slogan Du skal starte med det, der er sjovest. Det er også rigtigt. Men der er alligevel nogle specifikke vaner, du kan ændre, som gør en reel forskel for, om din livsstil bliver mere bæredygtig. Bevidsthedsboksen sætter fokus på de 12, som for os i Sustain Daily hører blandt de allermest vigtige.

Vi tror på analog forandring

I en tid, hvor notifikationer og apps konstant lurer med at trække vores opmærksomhed væk fra det, vi er i gang med, har vi lyst til at skabe et pusterum. Vi har designet Bevidsthedsboksen på papir, fordi vi ved, at vaneændringer kræver fokus og koncentration. Det er to ting, der trives godt langt fra skærmens distraktioner.

Den er god nok: Her kommer vi med endnu et papirprodukt. Der er fældet nogle træer og brugt noget blæk for at lave Bevidsthedsboksen. Vi har selvfølgelig skabt den sammen med vores trykpartner KLS PurePrint, så hele boksen er Cradle-to-Cradle certificeret og lavet på den absolut mest bæredygtige måde. Men vi har også bevidst lavet et analogt produkt, fordi vi tror på, at forandring sættes bedst i gang, når du ikke tjekker instagram samtidig. Det er i hvert fald vores egen erfaring.

100% opbakning uden løftede pegefingre

Bevidsthedsboksen er en måde at holde styr på de vaner, du gerne vil ændre, og fejre og følge med i dine fremskridt. Vi anbefaler at gå roligt frem med én handling ad gangen. Der er for eksempel et kort, hvor du en hel måned kan tracke, om du får husket en stofpose, om du får brug for den, og om du kommer til at købe en plastikpose. Det kan være sjovt at se tilbage på, og gøre dig mere bevidst om netop at huske posen hver dag.

Kortene fungerer som analoge (og smukke!) påmindelser om små ting, du kan gøre for at omdanne dine grønne værdier til handling. Vi ønsker hverken at sprede dårlig samvittighed eller gøre dig stresset. Bevidsthedsboksens formål er at bringe dig tættere på at have overensstemmelse mellem dine handlinger og dine værdier.

Forudbestil Bevidsthedsboksen i dag og få den leveret i slutningen af januar. Så er du klar til at omdanne dine bæredygtige intentioner til handling! Eller læs endnu mere om hvorfor vi har skabt boksen her. 

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

1 comment

 1. Katrine

  Hej Sustain Daily.
  Det lyder spændende og som en rigtig god idé (også som gave) og til en overkommelig pris:)
  Jeg er dog lidt nysgerrig på indholdet, for hvis man er godt igang med den bæredygtige omstilling, hvor meget er der så at hente? Er der fx forskellige trin i de forskellige handlingskort, så man kan starte forskellige steder afhængig af udgangspunktet og også ifht hvad der er realistisk for en?
  Jeg tænker, jeg har meget at lære endnu, men læner mig blot op ad eksemplet med stofposen, da jeg er ret godt med på det område. Er der så flere trin i det eller hvordan er det tænkt?
  Giver det mening?

  Mange hilsner – og tak for god inspiration 🙂
  Katrine

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *