Back to top

Få dit spørgsmål eller dilemma med i podcasten

Hver måned svarer vi på minimum 3 læserspørgsmål eller dilemmaer

I 2020 vil Sustain Daily Podcast genopstå i et nyt format. Fra 1. februar vil podcasten udkomme hver uge – uden pauser. Det har vi valgt for at give endnu mere plads til netop jeres ønsker og dilemmaer.

Hver måned får du ét langt interview med en ekspert. Her lærer vi sammen om nye måder at leve bæredygtigt. Derudover får du hver måned tre episoder, hvor Johanne og Emma svarer på spørgsmål og dilemmaer fra lytterne.

Vi tillader os dog at vælge i mellem alle spørgsmål. Det er i sidste ende vores podcast

Du får ikke bare en sludder for en sladder. Vi tager dine spørgsmål seriøst, laver research, belyser dem fra forskellige sider og hvis det er nødvendigt, inddrager vi viden fra vores store netværk af bæredygtige nørder og eksperter.

Stil dit spørgsmål her

Så lander det direkte hos Johanne og Emma, der straks går igang med at tænke, researche og forme et godt svar til dig

Tidligere spørgsmål og spørgsmål vi arbejder på

Tjek gerne her for at se om vi allerede har svaret på dit spørgsmål

Fremtiden for fairtrade produktion

Et spørgsmål fra Freja

Jeg er på det seneste blevet mere og mere opmærksom på social bæredygtighed, og jeg er opmærksom på at købe fairtrade, hvis jeg kan. Men jeg synes desværre udvalget stadig er ret småt. Hvorfor er der f.eks. ikke fairtrade avocadoer, fairtrade the eller fairtrade nødder i almindelige supermarkeder?
Jeg synes derfor det kunne være utrolig spændende at høre fra folkene bag fairtrade, hvad de arbejder med lige nu, hvor de kan se markedet rykker henne, og hvor det stadig ikke kan betale sig at arbejde med fairtrade, f.eks. fordi forbrugerne ikke vil betale det, som fairtrade koster.
Svaret kommer i form af en klumme fra Fairtrade Danmark og en podcast den 21. marts

Tomater på dåse eller karton?

Et spørgsmål fra Linda

Når det er uden for sæson giver det mening at bruge henkogte tomater, men jeg kan ikke finde ud af om det er mest bæredygtigt at købe på dåse (som kan genindvindes) eller på tetrapak (som skal i restaffald).
Kan du hjælpe mig med et godt svar på det?

Miljøvenlig maling

Et spørgsmål fra Kirstine

Hvad skal man kigge efter når man køber maling? Er det nok at gå efter svanemærket? Hvilken kemi er ‘uønsket kemi’
Vi har snakket med Amanda som tidligere har haft et bæredygtigt byggemarked, og hun giver råd til hvilke indholdsstoffer du skal undgå.

Økologisk eller lokalt

Et spørgsmål fra Gitte

Gitte ville helt vildt gerne vide om man kunne sige noget generelt omkring fødevarer – om det er bedst at vælge økologisk eller lokalt?
Vi forsøer at svare selvom det ikke altid er let at sige noget generelt når det kommer til klima, mad og bæredygtighed.

Ubesvarede spørgsmål

Her kan du se de spørgsmål som vi har fået som vi endnu ikke har svaret på

Olivia spørger:
Er det mest bæredygtigt at købe nye effektive maskiner som vaskemaskiner eller købe en mere ineffektiv brugt?
Freja har en masse spørgsmål omkring bæredygtigt byggeri:
Jeg vil gerne høre mere om bæredygtigt byggeri fra forbrugersynsvinklen. Jeg ved, at der findes forskellige certificeringer som svanemærket og DGNB, men er det noget, som man kan invitere i som privatforbruger? Er det meget dyrt? Og hvad spænder (måske) ben for at bygge bæredygtige bygninger til private?
Ann vil gerne høre:
Findes der kommercielt tilgængelige alternativer til styroform (det der hvide skummateriale *alting* er pakket ind i), eller er der en måde hvorpå det kan genanvendes? Hvad skal jeg stille op med det styroform jeg ikke kan undgå? Og hvad skal jeg efterspørge for fremtiden?

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *