3. adventsgave: Vind en OrganiCup

Reklame: Gaverne er sponsoreret af OrganiCup.

Glædelig tredje søndag i advent! Nu er der kun en uge til jul. Det kan betyde alt fra julegavestress og æbleskive-FOMO til ro og eftertænksomhed. Vi håber, at du indtil videre har haft en dejlig julemåned.

Menstruation på en ny måde

I dag kan du vinde en ting, som vi her på redaktionen er svært begejstrede for – nemlig en menstruationskop! Da vi skrev vores guide til bæredygtig menstruation, fandt vi ud af, at almindelige bind og tamponer ofte indeholder problematiske stoffer såsom blegemiddel, klorin, lim og parfume. Siden da er vores kærlighed til den lille kop kun vokset. Vi er derfor stolte af at have teamet op med OrganiCup i dagens anledning. De laver nemlig en certificeret vegansk og allergivenlig kop, som vi er kæmpe fans af.

Koppen kan bruges af alle

Hvis du ikke har prøvet en menstruationskop endnu, så glæd dig! Den kan bruges af alle – lige fra stillesidende studerende til aktive elitesportsudøvere – og fungerer til yoga, om natten, i svømmehallen, på løbeturen, på rejser, til fest og til hverdag. Kort sagt: Den virker bare!

Når du bruger en kop, skal du kun tænke på din menstruation to gange om dagen; nemlig om aftenen og om morgenen, når du tømmer koppen. Ellers kan du glemme alt om den, for koppen kan ikke mærkes, lugter ikke og skal kun tømmes hver 12. time. Nå, det var vist lovprisning nok – lad os fortælle dig, hvordan du kan få fat i din egen!

Vind OrganiCup og OrganiWipes

Vi har tre sæt med en OrganiCup og en pakke OrganiWipes på højkant i dag. Du kan bruge OrganiWipes, når du ikke har adgang til vand, mens du tømmer din kop. Det kunne for eksempel være på et offentligt toilet uden håndvask eller på en rejse, hvor du ikke ved, om vandet er rent. Hvis du vinder en OrganiCup, kan du vælge mellem to størrelser. Den ene er til kvinder, som ikke har født, og den anden er til kvinder, som har født vaginalt.

Sådan deltager du

For at deltage i adventskonkurrencen skal du blot skrive en kommentar her under indlægget og fortælle os, hvorfor en menstruationskop er noget for dig. Husk at angive din e-mail, så vi kan komme i kontakt med dig, hvis du vinder. Vi trækker tre vindere den 27. december.

Held og lykke!

Tekst og foto af Emma Slebsager.

40 Comments

 • Mega sejt! Jeg er lige stoppet med hormonel prævention og har aldrig haft det bedre i min krop! Det betyder også at menstruationen er vendt tilbage og så skal jeg jo have sådan en kop!
  I gør det godt – god jul!

 • Jeg har haft min nuværende menstrutionscup i 6 år og den kunne efterhånden godt trænge til en udskiftning. Det har været et fantastisk køb, som gør det nemt og billigt at have menstruation. Og sikkert!
  Jeg smider ikke længere bind og tamponer ud fordi jeg slet ikke anvender dem. Hurra for den lille belastning det har fjernet fra miljøet.

 • Virkelig dejlig præmie, jeg har længe ønsket mig en cup, men kan ikke rigtig tage skridtet, så det ville være fedt at vinde, så jeg kan så taget det sidste skridt

 • Jeg kunne godt tænke mig at vinde en menstrautionskop fordi jeg er blevet så nysgerrig på den lille smarte opfindelse, der jo udover det også skåner miljøet Og så er jeg ærlig talt blevet en anelse træt af at bruge penge på bind og tamponer… Lider man ikke nok i forvejen?
  Fed lille konkurrence I har fået op her ❤

 • Jeg har overvejet at anskaffe mig en meget længe men har endnu ikke taget springet. Indtil videre har jeg købt øko tamponer samt bind der kan vaskes. Det kunne være fedt at prøve denne koppen og samtidig spare miljøet for en masse affald. Hvis jeg ikke vinder må mit nytårs fortsæt være at købe en

 • jeg vil så gerne prøve denne kop. jeg er vild med tanken om bæredygtighed og ved brug af koppen undgår man en stor mængde affald som man ellers ville have med bind og tampon.

 • Jeg har brugt menstruationskop i halvandet år nu, og er super glad for det. Jeg ville virkelig gerne have en ekstra kop. Jeg oplevede engang at tabe koppen i toilettet i en lufthavn og kunne derfor ikke komme til at steriliserer den. Jeg har altid et par tamponer i tasken, hvis den slags skulle ske, men det ville være federe at have en ekstra kop.

 • Har så længe gerne ville skifte over til en, men har bare ikke fået taget mig sammen til det. Et lille skub ville være så fint!

 • Jeg er sådan en rigtigt klimanørd, der de sidste par måneder har brugt ud af alle de tamponer og bind jeg havde i lejligheden. Den sidste æske bruge jeg denne uge, og efter det har jeg ikke flere. Derfor ville det her være et sindsygt godt tidspunkt at vinde en organic cup! Glædelig jul til jer:)

 • Det var da en god præmie. Jeg har endnu ikke taget det store skridt til en organi cup, men jeg har kun hørt gode ting om den. Så det skal da helt sikkert prøves

 • Længe har jeg haft lyst til at gå over til noget end hygiejnebind. I takt med at flere og flere af disse produkter bliver fyldt med parfumer og dufte, som jeg slet ikke kan se meningen i – kunne det være lækkert med et bæredygtigt alternativ. Rigtig god jul!

 • Jeg har længe overvejet at prøve en menstruationskop, men har endnu helt haft modet. Nok mest fordi jeg ikke helt ved, hvad det præcist er, og hvordan det fungerer. Hvis jeg vandt en, kunne det derfor være helt perfekt – også fordi min datter nu også lige er begyndt at menstruere, og selv om vores bind er både svanemærket og astmaallergi mærket, så bliver det pludselig til rigtig mange bind hver måned! Så mor kunne jo godt gå foran med et godt eksempel!

 • Jeg kunne godt tænke mig at prøve en menstruationskop, da den jo er mere miljøvenlig, men også fordi jeg ofte føler mig dårligt tilpas med bind/tampon.

 • Super god præmie. Jeg har længe ville købe en uden at få det gjort, så dette er en rigtig god mulighed for at begynde at bruge den.

 • Super god præmie. Jeg har længe ville købe en til mig selv uden at få det gjort. Så dette kunne være en rigtig god mulighed for at prøve den.

 • Glædelig 17.december og 3.advent,

  den cup har jeg hørt så meget om og vil gerne selv prøve.
  Jeg har endometriose og dermed kan min menstruation være lidt up and down og jeg har aldrig prøvet denne før, men hørt godt om det, så 🙂
  Det lyder smart og fornuftigt og den er jeg med på.

  Jelefred, stemnign og hygge herfra!

 • Jeg kan kun tilslutte mig begejstringen – jeg er nemlig lige så vild med menstruationskoppen som I er! 🙂 Og jeg har været glad for den, lige siden jeg opdagede at den fandtes, og kastede mig ud i det. Det er simpelthen en genial opfindelse.
  Så hvorfor håber jeg på at vinde? 🙂 Lige nu er jeg gravid, og går spændt rundt og venter på at skulle føde vores første barn inden for den næste måned! Og derefter kunne jeg rigtig godt bruge en kop i en størrelse større. 🙂
  Rigtig glædelig jul til jer, og tak for jeres seje og inspirerende arbejde!

 • Jeg har overvejet en kop flere gange, men jeg har bare ikke taget springet endnu. Jeg bliver mere og mere opmærksom på at tænke på miljøet og hvad udsætter mig selv for. Så det vil være helt perfekt, hvis jeg skulle vinde, for så kan jeg komme igang med at bruge den – for mig selv og for miljøet. 🙂

 • Sikke en fin adventsgave. Jeg har overvejet, at skifte til en kop i et stykke tid, netop for at skåne miljøet og mit underliv for alle mulige mærkelige tilsætningstoffer. Jeg elsker at udfordre de gængse måder at gøre tingene på, og en kop passer samtidig ind i den bæredygtige omstilling jeg langsomt er ved at implementere i mit liv. Sidste år lærte jeg at bruge en safetyrazor –
  måske jeg lærer at bruge en kop i år? Jeg krydser fingre. Glædelig jul 🙂

 • Jeg har så længe tænkt at nu skulle det være. Hvad er bedre at starte 2018 med end mindre affaldsmængder. Så ja tak

 • Jeg har en lady cup og den lever i bedste velgående på sit 7. år, dog afbrudt af en fødsel og ammeperiode. Jeg vil beholde den nogle år endnu og tænker derfor at forære koppen, hvis jeg vandt, til min svigerinde Michelle, da jeg allerede har fået min søster hooked :-P.

 • Jeg har længe gået og tænkt på at skifte over til en menstruationskop, da det er en mere bæredygtig løsning, og bare ville gøre den tid på måneden meget nemmere, så jeg ville blive rigtig glad for at vinde sådan en i adventsgave 🙂

 • Har længe gået og overvejet at købe en, men tænk hvis det ikke fungerede eller noget.. så står man der som studerende og har gjort en forgæves indvestering men en som pt skriver bachelor om bæredygtighed og forbrugere så ville det være en perfekt afrunding at vinde sådan en

 • Jeg har brugt Divacups, siden jeg var 18. De skal jo udskiftes en gang imellem, og jeg vil gerne prøve et nyt mærke 🙂

 • Det er en genial opfindelse, der gør det let at have menstruation, uanset hvad du laver af aktiviteter. Jeg vil virkelig gerne glæde min søster med én, da jeg selv har rigtig gode erfaringer med OrganiCup 🙂 Glædelig jul!

 • Jeg synes simpelthen det er en genial opfindelse og jeg forstår ikke hvorfor man ikke har fundet på det noget før!
  At gøre menstruationen bæredytig, men ikke mindst nem, er lige noget for mig – derudover tager jeg snart ud at rejse i længere tid, hvor sådan en vil være perfekt!

 • Når nu 2017 har været året, hvor jeg har arbejdet målbevidst med at blive mere bæredygtig – så kunne det da være super lækkert at slutte af med menstruationen!

 • Jeg har allerede en Organicup og gåe ALDRIG tilbage til bind/tampon. Hvis jeg alligevel skulle være så heldig at vinde, så ville jeg give denne til min lillesøster.

 • Jeg har tænkt på det længe men været skeptisk om det nu også dur når man har født nogen børn. Men hvis jeg vinder giver jeg det et forsøg

 • Jeg har brugt en organicup i 2,5 år, og jeg har i mellemtiden fortalt ALLE om hvor fantastisk den er. Jeg ville elske at give en til en veninde, der gerne vil prøve det af. Det er ikke bare godt for miljøet, det er en overvældende fed ting til menstruation. Det bliver ikke lettere eller mere rart!

 • Jeg vil meget gerne vinde, da siden jeg har fået børn er vi blevet meget mere bevidst om bæredygtighed og det ansvar vi har. Jeg er stadigvæk ikke perfekt, men på vej, og i gang med at udskifte tamponer (og derfor ville jeg elske at vinde koppen) og trusseindlag – de skal bare sys selv 🙂

 • Vi har snakket om den i familien, men ingen har haft modet til det. Så jeg tænkte, at hvis vi har den, så prøver vi.

 • Jeg ville blive så ellevild hvis jeg kunne være så heldig at vinde menstratutionskoppen – ikke nok med den er så meget mere miljøvenlig, så ville jeg endelig kunne bruge et produkt der ikke udtørre og ødelægger
  Jeg krydser alt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *