DIY blomsterkrans med vilde blomster

Jeg elsker vilde blomster – og lige nu vrimler det med dem i grøftekanter, marker, enge samt forladte banestrækninger, som er det sted, hvor jeg oftes henter mine buketter. I forhold til bæredygtighed, er vilde blomster klart at foretrække frem for de købte – som ofte dyrkes i drivhuse i Holland eller vha mange sprøjtegifte i Kenya. Der findes utrolig få økologiske blomster butikker i Danmark, og derfor er det letteste at gå en tur ud i naturen og plukke dem.

Inspireret af den svenske midsommer tradition, viser jeg her, hvordan du kan bruge de fine blomster på en ny måde. Om du bruger den på hovedet, på bordet eller på døren er op til dig. Det er let og sjovt at lave på en lys midsommer aften.

diy blomsterkranse den traditionelle 4

Kransen er super let at lave – du skal blot bruge blomster, ståltråd og tang. Jeg har lavet en lille video for at vise processen, men kun fantasien sætter grænser – og udvalget af blomster selvfølgelig.

Kransen holder sig rigtig fint i et fad med vand, eller kan hænges til tørre på døren. Min holdt sig rigtig flot natten over, men jeg vil anbefale at kransen laves samme dag som du planlægger at bruge den.

diy blomsterkranse den traditionelle 6

diy blomsterkranse den lette 2

Jeg lavede også en mere simpel version, kun med tusindfryd. Her skal du bare trække blomster på en sy-tråd, og binde den om hovedet; mere enkelt bliver det vist ikke, og derfor får I heller ikke en video til denne.

Hvordan passer en blomsterkrans ind i at leve bæredygtigt? Jo for mig handler det om at skabe glæde og skønhed i min hverdag. At være kreativ med blomster gør mig glad, og det var før en glæde jeg købte mig til. Nu følger jeg med i sæsonens planter og sætter mere pris på naturen i mit nærmiljø. Det er en form for grøn hverdagsglæde som ikke handler om at regne CO2, eller være ordentlig ved andre – kun ren selvforkælelse.

3 Comments

  • Ej hvor er det fedt lavet, den ros skal du lige have herfra 🙂
    Der bliver ikke noget mere sommerligt endt blomsterkranse – det giver mig så gode mindre omkring min barndom 🙂 Selvom jeg ikke tror, de nogensinde blev så flotte – har helt fået blod på tanden til at forsøge 🙂

    • Hej Josefine. Tusind tak for de fine ord!
      Du skal da bare gå igang, det er så sjovt at lave, og virkelig let. Bare husk at plukke mange flere blomster end du tror du skal bruge. Jeg var presset på blomster til sidst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *