Maj måneds udfordring: Opdag din by

I forårsmånederne bliver vi belønnet med en par ekstra fridage, når helligdagene står for døren. I år byder maj både på Store Bededag og Kristi Himmelfartsdag – oplagte muligheder for at lære din by bedre at kende! Derfor er maj måneds udfordring at gå på opdagelse i din by og få nye yndlingssteder eller genfinde gamle favoritter.

Lysten til at opleve de europæiske storbyer på egen hånd gør, at vi nogle gange glemmer at kigge på det, vi har lige rundt om os. Sightseeing i byen udenfor din hoveddør er et godt alternativ til weekendrejser, der hverken kræver fly eller lange køreture og har den store fordel, at hvis du finder noget dejligt, kan du vende tilbage igen og igen.

I redaktionen har vi fundet bykortet frem og er hoppet op på cyklen. At være turist i egen by er en fornøjelse, og du vil garanteret hurtigt opdage, at dit lokalområde rummer museer, events, gode ruter til gå- og cykelture, hyggelige kroge at drikke kaffe i og bænke i parker, du kan sætte dig på og kigge på natur eller mennesker. Jo oftere du går på opdagelse i dit nabolag, jo flere interessante steder spotter du.

Vi kan inspirere hinanden til at bruge byen omkring os – alt det kræver er, at vi går på opdagelse og deler ud af vores fund og anbefalinger. Spørg dine venner om deres bedste museumsoplevelse, gå tur med kæresten langs kanalens nye broer eller tag familien med til et af forårets grønne events.

Du vil hurtigt opleve, at de mange ture øger din bevidsthed om din bys historie, arkitektur og grønne oaser. Et tip er at lave en liste på mobilen eller et stykke papir, hvor du samler en to do-liste med lokale oplevelser. Det kan med garanti kurere noget af den udlængsel, der ofte opstår, når kalenderen byder på forlængede weekender.

Fortæl os gerne, hvad du har opdaget i din by – eller giv dit bedste tip til en oplevelse i din by videre i kommentarfeltet eller ved tagge #sustaindaily på instagram.

Tekst af Sara Amos Pedersen, foto af Emma Slebsager.

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *