Gør 2017 til et grønt år

Føler du, at du kunne gøre lidt mere i bæredygtighedens navn, end du allerede gør? Har du svært ved at se, hvor du kan sætte ind? Eller mangler du bare et lille skub i den klimavenlige retning for at få bugt med de der hverdagsvaner, du godt ved, er nemme at ændre, men alligevel ikke lige har fået gjort noget ved?

Fortvivl ej! Det nye kalenderår er en perfekt anledning til at reflektere over sine vaner og tage dem op til revision. Vi har samlet en liste over bæredygtige nytårsforsætter, som forhåbentligt kan inspirere dig til at gøre 2017 endnu mere grønt.

Idéer til bæredygtige nytårsforsætter – mix, match og tilpas så tosset som du vil!

 • Jeg vil købe økologiske madvarer så ofte, som det kan lade sig gøre
 • Jeg vil tage på bæredygtig ferie – fx interrail eller en tog/cykeltur til en af de skønne destinationer, vi har her i Danmark
 • Jeg vil tilmelde mig Reklamer nej tak og bruge en tilbudsapp i stedet
 • Jeg vil overveje genbrugsløsninger, når jeg skal købe noget, og alternativt vælge et mere bæredygtigt produkt, når jeg køber nyt
 • Jeg vil spise færre animalske produkter
 • Jeg vil søge mere oplysning om klimaforandringer og bæredygtighed ved at læse bøger, se film eller høre podcasts om emnet
 • Jeg vil vælge en miljøvenlig frisør, når jeg skal klippes eller have farvet hår
 • Jeg vil give fast plads til et stofnet i min taske, så jeg slipper for plastikposer
 • Jeg vil kun give oplevelser, når jeg skal give en gave
 • Jeg vil nyde nuet og få ro i hverdagen (pssst, hvis du anvender vores rabatkode til YogaStream inden 31. december, kan du kickstarte januar med gratis yogavideoer i en hel måned!)
 • Jeg vil skifte til et bæredygtigt telefonselskab
 • Jeg vil tage en måned med købestop for at udfordre og reflektere over mine købevaner og sætte dem lidt i perspektiv

Kunne du bruge forslagene, eller har du andre idéer til nytårsforsæt og intentioner, som kan gøre 2017 mere grønt? Husk at du kan tilmelde dig Sustain Dailys mails og få tips og idéer til en mere bæredygtig livsstil gennem hele året.

Tekst af Caroline Frederiksen, foto af Emma Slebsager.

10 Comments

 • Jeg vil prioritere at bruge min cykel som transportmiddel i større omfang end jeg gør nu. Jeg bruger den for det meste til universitetet og når jeg har ærinder i byen, men ved længere distancer, vælger jeg ofte tog-cykel kombinationen. Frisk luft og at mærke det danske vejr er dog ikke skidt, det belaster miljøet mindre og der er tilmed gratis 😉 Dét vil jeg gøre mere i 2017! En ting jeg kan anbefale er, at få fingre i en madkasse. Jeg købte en i sommers med flere rum i, som passer til mine behov. Jeg er vildt glad for den, plus glædes over, at jeg ikke skal bakse med madpapir og poser længere.
  Rigtig godt nytår!

 • Jeg vil have fokus på vores skraldespand. Alt for ofte ryger der ting i, som med bare lidt indsats kunne ryge til genbrug. Jeg har sat en kasse under vasken til at samle de ting, som skal ned i gården og i diverse genbrugscontainere. I første omgang vil jeg ikke ‘tvinge’ familien til at bruge kassen, men blot være opmærksom på det jeg selv smider ud. Jeg håber, at min mand vil få øjnene op for det og begynde at bruge systemet af egen vilje – så virker det altid bedst i min erfaring.
  Det andet fokus er vores mad. Vi er enige om at i 2017 skal der fokus på fermentering. Vi spiser allerede hjemmebagt surdejsrugbrød og en del syrnede mælkeprodukter, men vi skal have fermenterede grøntsager med og forhåbentlig også nogle forskellige drikke.

  Kort sagt: Mindre skrald og bedre mad.

 • Hiii Sustain daily 🙂

  Jeg står med en mini drøm om at starte en naturfiber e-handel med supplerende events diverse steder i DK, for netop at imødekomme problematikken omkring kunstfibre vi bærer tæt på kroppen.
  Derfor vil der være opstart med de tætsiddende styles, MEN jeg mangler information om produktion hos certificeret producenter.
  Tænkte nu da denne side er baseret på bæredygtighed vil jeg høre om I har nogen god og vigtig information om dette område?

  • Hej BB, det lyder som et spændende projekt! Vi kan desværre ikke hjælpe med information om produktion hos certificerede producenter, men vi håber at du finder ud af det! Måske kan du finde svar på dit spørgsmål ved at kontakte et sourcinghus? Kh Emma

 • Hej
  Jeg synes, I mangler køkken- eller urtehave i listen. Hvis man har en have, er det så let at lave en køkkenhave, og det kræver næsten ingen pasning i hverdagen, bare et par gange om året en lidt større indsats.
  Og de grøntsager og sommerblomster, man får, er sprøde og lækre, bidrager til et bedre miljø, tiltrækker masser af insekter og fugle til haven, er smukt og giver ovenikøbet en god grund til at være udenfor hver dag.

 • Jeg vil gerne at vi bliver lidt mere grønne i år men det er ikke nemt med 3 børn og en hverdag der skal henge sammen – men det vil jeg gerne. Mere hjemmebagt/ dyrket og mindre madspild.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *