Skab en bæredygtig forskel med din pension

Annonce for Matter – Danmarks bæredygtige pensionsordning

Bæredygtighed er noget, vi ofte forbinder med de vaner, vi har i hverdagen – noget vi skal gøre en indsats for. Mange prøver at gøre en forskel små skridt ad gangen, fx ved at skære ned på mængden af plastik, købe mere genbrug og indføre kødfrie dage og lignende. Men har du nogensinde tænkt over, hvordan du kan gøre en positiv forskel på en ret passiv måde? Altså noget som kun kræver en indsats én gang og så kører automatisk? Det kan du fx ved at vælge den rigtige pensionsordning.

Sammen med Matter (tidl. Penstable) er vi blevet lidt klogere på den rolle, vores pension spiller for klimaet og verden. Vi synes, det er spændende, at man nu kan få en pension, der arbejder for – og ikke imod – de bæredygtige værdier og vaner, vi har i hverdagen.

Hvordan kan en pension være bæredygtig?

De fleste pensionsordninger er ikke særlig venlige overfor vores miljø og klima i dag. Mens du sparer op, investeres din pension i forskellige virksomheder – uanset hvilket pensionsselskab, du er tilknyttet. Det skaber et afkast til dig, så din opsparing bliver større over tid. Du vælger selv din risikoprofil, men du har som regel ingen magt over, hvad dine penge investeres i. Det betyder desværre, at dine penge tit investeres i kul, olie, våben, tobak og mange andre virksomheder, der skader vores klima og fremtid.

Sammen med samarbejdspartneren Skandia, tilbyder Matter dig et mere bæredygtigt pensions alternativ ud fra tre overordnede principper:

  1. Du undgår skadelige investeringer

Kort sagt: Ingen våben, fossile brændstoffer, tobak, korruption eller selskaber, der har forbrudt sig mod menneskerettighederne i din pensions investeringer.

  1. Din pension investeres i mere bæredygtige og ansvarlige løsninger

Der investeres i flere selskaber, der producerer grøn energi, rent vand, går ind for genbrug og udvikler sundhedsløsninger. Matter sætter høje krav til virksomhedernes ansvarlighed og deres vilkår for ansatte og lokalsamfund.

  1. Du kan se, hvad din pension investeres i og se din egen impact

Med en pension hos Matter kan du følge med i, hvor dine penge er investeret, og den forskel de gør. Du får som kunde et login til en personlig side, hvor du får overblik over din pension, din impact og selskaberne i din portefølje.

Bæredygtighed kan jo defineres på mange måder, og det er forskelligt fra person til person hvad vi vægter højest. Så hvis du er nysgerrig på at læse mere om præcist, hvordan Matter udvælger investeringerne, og hvordan bæredygtighed er defineret hos dem, kan du læse mere her.

Sustain Daily’s første ansatte skal også have en bæredygtig pension

Pension er noget, der for nogle kan være svært at gennemskue, fordi det ofte er ret komplekst. For andre er det noget, som bare kører automatisk, fordi man har det gennem arbejdet.

Men hvis du er blandt dem, som skal finde ud af det selv, så er det nok ikke det første du finder ud af, fordi pensionstiden ligger langt ude i fremtiden.

Men Sustain Daily har fået sin første ansatte (det kan du høre meget mere om i denne podcast episode), og derfor skal der selvfølgelig også tjekkes op på pension. For en lille virksomhed som vores, er det noget den ansatte selv skal stå for, men fordi vi er fans af Matter, er det selvfølgelig det eneste sted der er relevant. Derfor er vi også stolte over at have dem som sponsor på podcasten; fordi det er et relevant produkt for rigtig mange, og for os specifikt lige nu. Matter sponsorerer tre afsnit i tredje sæson af Sustain Daily podcast.

Hvis du også står og skal tage stilling til pension, så hiv fat i Matter. Det gør du ved at skrive dig op på hjemmesiden, og så booker du et telefonmøde med dem. Her bliver du talt igennem hele processen, og kan både stille spørgsmål til bæredygtigheden og din egen pensionsordning. Matter tager dig virkelig i hånden hele vejen, og hele forløbet af professionelt og let.

Hvis du er i tvivl, om du kan blive kunde og få en bæredygtig pension, kan vi kun opfordre dig til at skrive dig op på deres website. Her kan du få en indledende snak med en fra teamet, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om du kan starte en ny pension hos dem eller måske flytte en, du allerede har. Du kan skrive dig op på deres website her.

Læs mere på matterpension.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *