Maj måneds udfordring: Plant noget spiseligt

plant noget spiseligt1

Lige om lidt kan du hive gulerødder op af jorden og hente frisk sprød salat til din aftensmad i haven eller på altanen. Hvis altså du husker at så, mens tid er!

Plant noget spiseligt

Maj måneds udfordring er en grøn en af slagsen og ganske lige til: Plant noget spiseligt. At se et lille frø blive til en plante, som vokser sig stor, er pensum i de fleste folkeskoler – men hvornår har du sidst haft gang i jord, vand og plantefrø? Her på redaktionen har én sået årets tomatplanter, mens de to andre har holdt sig til at vande de stueplanter, de havde i forvejen. Men nu skal det altså være. I maj sår vi frø.

Krydderurter, agurk, salat eller en spiselig blomst?

Du kan så mange slags spiselige ting i maj. Hvis du er nybegynder, vil vi anbefale at så noget, som vokser hurtigt, fx krydderurter eller en slags salat. Det er bare mere tilfredsstillende end en tomatplante eller en agurk, som først kan spises om flere måneder. Ærter er også en super nem ting at passe, og hvis du køber frø fra en sort, hvor hele planten kan spises, har du oven i købet lynhurtigt ærteskud!

plant noget spiseligt2

Du kan også så i byen

Krydderurter kan sagtens vokse i potter, og salat gør sig glimrende i altankasser. Planter som vokser nede i jorden (radiser, gulerødder og kartofler for eksempel) har bedst af store potter eller højbede, men du kan godt plante dem i altankassen – så bliver udbyttet bare det mindre.
Om et par dage viser vi, hvordan du kan lave et snedigt selvvandingssystem af ting, du allerede har liggende hjemme. Så kan dine planter overleve, selvom du har travlt med at hænge ud i parker og nyde majsolen.

Det er Mette fra Made by Madvig, som har taget billederne i dette indlæg.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *