November måneds udfordring: Stil spørgsmål

Den 21. november er der kommunalvalg, hvor vi vælger repræsentanterne til kommunalbestyrelserne. Kommunalvalget har direkte indflydelse på din by og dit lokalområde. At sætte sit kryds den 21. november er derfor én af de muligheder, vi har, for at give udtryk for, hvordan samfundet skal se ud, dér hvor vi bor.

Men vi kan også stille spørgsmål. Det lyder måske banalt, men spørgsmål er et magtfuldt værktøj, der rykker – det viser bl.a. Fashion Revolutions kampagne Who made my clothes?”.

Kommer du her tit?

I løbet af november kører vi en kampagne henvendt til dig, der sætter pris på vores indhold. For måske har du lyst til at hjælpe os? For 10 kroner om måneden kan du gøre en kæmpe forskel - hop ind her og læs mere om, hvorfor vi beder om hjælp.

Spørgsmål signalerer, at der er nogen, som holder øje med beslutningstagerne. De sætter refleksioner i gang hos den, du spørger. Og ikke mindst: De afføder svar og en god snak, hvor både du og modparten bliver klogere.

I november udfordrer vi derfor os selv og dig til at få stillet de spørgsmål, vi til dagligt går og funderer over. Det kan handle om alt fra politiske tiltag til udbuddet af økovarer i din lokale dagligdagsbutik.

Her kan du stille spørgsmål:

  • I kantinen. Hvorfor serveres der kun vegetarmad én gang om ugen? Sæt vores madvaner på dagsordenen når du er ude at spise frokost.
  • På uddannelsesinstitutioner og arbejdspladsen. Vi har alle sammen fra tid til anden idéer til, hvordan forholdene kan forbedres, der hvor vi færdes til dagligt. Men hvor tit er det lige, at vi handler på det? At stille spørgsmål kan være en start.
  • I butikker og hos kundeservice. Udbud og efterspørgsel hænger sammen. Vis, hvad du lægger vægt på når du handler ved at stille spørgsmål.
  • I e-mails til folketingspolitikere eller lokalpolitikere. Mange er også aktive på Facebook og Twitter.
  • I vennekredsen. Hvad tænker venner og familie om de emner, der optager dig? Spørg dem og få sat nogle spændende samtaler i gang.

Vi vil meget gerne høre om dine erfaringer med at stille spørgsmål. Del dem endelig i kommentarfeltet.

Tekst af Anne Fürstenberg, foto af Andreas Raun.

GemGem

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *