Opdag Københavns oaser

Kender du København som din egen bukselomme? Eller kunne du godt bruge et par bud på grønne oaser i byen, hvor du kan nyde naturen i en time, en eftermiddag eller få en hel dag til at gå? Uanset hvor godt, man kender sin by, er det nogle gange rart at få genopfrisket, hvad den byder på. Vi er gået på opdagelse i København og har fundet tre steder, hvor du helt gratis kan få et skud natur og ro.

Se også: Maj måneds udfordring – gå på opdagelse i din by.

Se havnen fra vandoverfladen og hold byen ren

Det er let at glemme, at København er en by fuld af kanaler, når man bevæger sig rundt til fods eller på cykel. Fra en kajak ser du byens facader og pladser fra et nyt perspektiv, og vi lover, at du vil få øje på detaljer, du ikke tidligere har set. Miljøkajakken er et nyt initiativ fra Kayak Republic, hvor du gratis kan låne en kajak og se byen fra en ny vinkel, hvis du lover at samle skrald samtidig. At hoppe en tur i Miljøkajakken giver både dig selv en god oplevelse og byen en hjælpende hånd – affald i byens kanaler gør nemlig byen mindre indbydende og reducerer naturens mangfoldighed.

Du kan låne Miljøkajakken i op til to timer hos Kayak Republic. De har åbent fra 10-21 alle dage i juni, juli og august.

Vi anbefaler: Tag din mest søstærke ven med, og hop i havnebadet på Islands Brygge, når turen er slut. Når man har samlet affald og brugt kræfter i en kajak, må man godt få en stor is.

Oplev troperne i din egen baghave

Palmehuset i Botanisk Have er et fantastisk sted, som hurtigt transporterer dig til troperne både mentalt og fysisk – der er virkelig varmt og lummert, så husk en flaske vand, hvis du har planer om mere end et hurtigt visit. Hvis du er til højder, kan du komme helt op under taget og se palmerne oppefra. Husk også at komme rundt i de nærliggende drivhuse og se planter fra hele verden. Der er altid noget, der blomstrer.

Palmehuset har åbent hver dag fra 10-17, og hvis du kommer i weekenden, kan du se sukkulenter, kaktusser og orkidéer fra 13-15.

Vi anbefaler: Smut i Palmehuset en dag, hvor det danske sommervejr skuffer dig lidt. Efter en stund i den varme tropeluft vil du sætte ekstra pris på en halvkold sommerblæst!

Far vild i Utterslev Mose

Lidt udenfor centrum ligger Utterslev Mose, et af Københavns vigtigste åndehuller med et væld af søer, grønne områder, skov og eng. Det er nemt at komme til både med cykel og 5A, og moseområdet er en dejlig kontrast til byens mere polerede parker. Her kan du fare vild og vandre rundt på egen hånd og se på dyr, planter og himmel. Eller du kan dukke op, så det passer med en af de mange guidede ture i området, som Mosens Venner tilbyder.

Utterslev Mose har aldrig lukket – og den er smuk lige fra solopgang til solnedgang.

Vi anbefaler: Pak tasken med vand, frokost, solcreme, et stort tæppe og Sustain Yearly. Så har du alle ingredienser til en afslappet dag væk fra byens larm og mylder.

Tekst og foto af Johanne Stenstrup.

4 Comments

  • Det er længe siden at jeg har været i Utterslev mose-godt tip, der er virkelig skønt! Kastellet og langelinje området er
    altså også virkelig skønt. Forbandt det i mange år med den lille havfrue og turister en masse, og droppede derfor at tage dertil – lige indtil jeg flyttede til Østerbro! Nu er det et af mine absolut favoritsteder at gå tur 🙂 PS der er en hemmelig læsesal inde i en af kasernens bygninger. Den læsesal med mest ro vil jeg tro – der aldrig er nogen! God dag!

  • Engang imellem bliver I altså lidt for provinsielle på Sustain. Det er sgu ikke alle, der bor I København….

    • Åh, vi ved det godt – og vi ville ønske, at vi kendte flere byer endnu bedre! Hvis du har et tip til et dejligt sted at opdage i en anden by, så del det endelig med os 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *