Burgerbattle: Test af vegetariske og veganske burgerbøffer

Grillsæsonen er over os, og dertil hører sig naturligvis en god grillet burger. Vi elsker den grønne løsning med en bøf uden kød, som let kan smides i en lun burgerbolle og kombineres med alt dit yndlingsfyld. Men hvilken bøf er den bedste, og kan man grille en bøf af færdig plantefars? Vi har testet det for dig!

Sådan gjorde vi:

Vi har testet 5 forskellige slags vegetariske eller veganske burgerbøffer. Vi har valgt at sammenligne to slags færdiglavede bøffer, der let kan tages med på en spontan BBQ i parken, den semi-færdige løsning i form af to slags plantefars, og en opskrift på hjemmelavede veganske bøffer, som man kan give sig i kast med, hvis man har mere tid og overskud i løbet af sommeren.

Vi har bedømt bøfferne på smag, tekstur og grill-ability (altså hvor gode de er at grille). Bøfferne har fået mellem 1 og 5 point af alle på redaktionen – læs med og se, hvordan de hver især klarede sig!

Nutana Mexi burger

Samlet score: 3,6 ud af 5

Smag:

Alle i panelet var enige om, at mexiburgeren smaget godt og spicy. Desværre minder den mere om en falafel end en burgerbøf, så hvis man er på udkig efter en klassisk bøf, er den her ikke svaret.

Tekstur:

Den sprødpanerede overflade var et hit, men den ’bløde’ eller ’smattede’ tekstur indeni gjorde, at bøffen manglede et godt burgerbid.

Grill-ability:

Til grill er den super velegnet. Der er ingen risiko for at stå med en halv bøf i kullene, og overfladen bliver let sprød. Vi grillede den direkte fra frost.

Pris: 29,25 kr. • Mængde: 275 g (4 stk) • Pris pr 500 g: 53 kr. • Vegansk: Nej • Øko: Ja

Hälsans Kök veganske burgere

Samlet score: 4,1

Smag:

Smagen på denne færdiglavede bøf var en favorit. Det var den, der kom tættest på at smage af kød. Den har en god røget, grillet smag – men pas på: Hvis du ikke kan lide smagen af kød, er den her ikke til dig.

Tekstur:

Den har et godt bid, men blev også beskrevet som ’lidt tør’ og ’meget burgerbaragtig’ på grund af den meget ensartede, komprimerede form.

Grill-ability:

Hälsans Köks vegetarburger er super let at grille, holder formen og får en god, grillet overflade. Vi grillede den direkte fra frost.

Pris: 52,25 kr. Mængde: 300 g (4 stk) • Pris pr 500 g: 87 kr. • Vegansk: Ja • Øko: Nej

Hakket plantefars

Samlet score: 3,3

Smag:

Smagen af Hakket delte vandene. Nogle beskrev den som ’syntestisk’ og ’kunstig’ med en mærkelig eftersmag. Andre syntes, at den overordnet smagte godt, men manglede krydderier.

Tekstur:

Hakkets tesktur blev både beskrevet som ’god’, ’fast’ og ’semisprød udenpå’, men også som ’gummi-agtig’ og lidt for kompakt. Farven er meget rød, hvilket næsten ligner råt kød.

Grill-ability:

Hakkets grill-ability var høj. De var nemme at forme og grille, og de holdt formen godt. Det eneste minus er, at de ikke rigtig får stegeskorpe.

Pris: 25 kr. Mængde: 400 g Pris pr 500 g: 31.25 kr. Vegansk: Ja • Øko: Nej

Plantefars fra COOP

Samlet score: 3,4

Smag:

Selvom bøfferne ikke smagte dårligt, var de heller ikke den store oplevelse. En smule ekstra krydderi blandet i farsen ville rykke smagen fra neutral til super lækker.

Tekstur:

Plantefarsbøffen havde et godt bid, en god konsistens og en sprød skorpe.

Grill-ability:

Farsen var svær at forme. Det kræver stærke arme, hvis man ikke kommer et ekstra æg i farsen som foreslår på pakken. Når den er på grillen, holder formen godt, men smuldrer lidt i kanterne.

Pris: 20,95 kr. Mængde: 250 g Pris pr 500 g: 41,9 kr. Vegansk: Nej • Øko: Nej

Hjemmelavede veganske bøffer

Samlet score: 4

Smag:

Et hit! Godt krydret, god BBQ-smag og en naturlige smag i sammenligning med de andre bøffer. To i redaktionen syntes, at der var lidt for meget bønnebøf over smagen.

Tekstur:

Nogle var vilde med den grove tekstur og syntes, at det gav et godt bid. Andre syntes, at den var ’blød indeni’ og ’ikke gennemstegt’. Måske kan den blive sprødere ved at forme tyndere bøffer, end vi gjorde.

Grill-ability:

Vi var overraskede over, hvor gode de hjemmelavede bøffer var til grill. De holdt formen og blev brune, men krævede lidt ekstra opmærksomhed, da de skulle vendes. Vi brugte denne opskrift.

Pris: ca. 55 kr. Mængde: 660 g Pris pr 500 g: ca. 42 kr. Vegansk:  Ja • Øko: Op til dig

Har du mistet overblikket? Hälsans Kök vandt overordnet testen med 4,1 point ud af 5, tæt fulgt af den hjemmelavede veganske bøf, som scorer højest på smag med 4,3 point. På tekstur vandt Plantefars fra COOP med 4,3. Grill-ability-førstepræmien gik til Hälsans Kök med hele 4,5 point. Vi håber, at du kan finde en favoritbøf – rigtig god burgerfornøjelse!

3 Comments

 • Tak for en fin anmeldelse!
  Desværre er I gået med på bølgen med en plantebaseret kost – der IKKE nødvendigvis er ØKOLOGISK.
  Det er en trend jeg meget gerne ser ikke kommer til Danmark. Det er så vigtigt med økologien hvis når vi har miljø og egen sundhed for øje!
  Derfor ærgre det mig gevaldigt at I på jeres lækre blog går på køb med det.
  Hvad er jeres egne tanker omkring det?
  Mvh Mariane, CandScient i økologisk jordbrug

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *