Din guide til 5 folkekøkkener i København

Lun og lækker mad, der både kan være vegetarisk, vegansk eller med kød, god stemning, nye bekendtskaber eller gamle venner – lyder det som noget for dig? Så vil du sikkert elske at være til folkekøkken!

Folkekøkken – hvad er det for noget?

Folkekøkkenet er det et sted, hvor du for få penge kan spise et lækkert måltid i selskab med andre mennesker – ofte ved langborde, hvor samtalerne lettere kan flyde på tværs af selskaber.

At være til folkekøkken er ofte er en del billigere end et restaurantbesøg. Det skyldes, at der laves én kæmpe portion mad, som kan mætte alle de besøgendes munde. Når alle spiser det samme, er det også nemmere at undgå madspild – endnu en grund til at elske konceptet.

Derudover er folkekøkkenerne gode til at hente inspiration til maden i andre kulturer, så du lærer en masse nye spændende retter at kende. Det er ofte vegetarisk eller med en vegetarisk valgmulighed, så der er også mulighed for at blive inspireret til nye vegetariske retter. Win win!

Når man sidder tæt og øser op fra de samme skåle og fade, er det nemt at falde i snak med sidemanden og komme i samtale med nye mennesker. Det skaber den afslappede stemning og hyggelige, summende atmosfære. På denne måde er folkekøkkener med til at skabe en følelse af fællesskab i et land som Danmark, hvor vi ofte har det med at ville passe os selv.

Leder du efter gode tips til en vegetarisk frokost? Se vores bud her.

vegetarisk
Fællesspisning i Absalon

5 folkekøkkener du skal prøve i København

Her har vi samlet 5 folkekøkkener i København. Nogle er store, nogle er små, et er økologisk og et andet er helt vegansk. Der findes altså noget for enhver smag – så er det bare med at komme afsted!

Fællesspisning i Absalon

I den gamle Absalons Kirke på Vesterbro, der nu er et folkehus, er der fællesspisning hver aften på alle ugens syv dage. I den store sal, som er fyldt op med langborde, kan du næsten altid forvente fuldt hus, masser af liv og god stemning. Mandag og onsdag er menuen vegetarisk, og det koster 50 kr. at spise med. Læs mere om arrangementet og find ugens menu her.

Kraftwerkets veganske folkekøkken

På Kraftwerket i Valby finder du et 100% vegansk folkekøkken. Det er det billigste, vi kender, og du får et måltid mad for en flad 20’er. Desuden serveres der mad fra hele verden – og måske får du endda udvidet dit syn på, hvordan vegansk mad kan se ud. Krafwerkets Folkekøkken afholdes hver tirsdag, og du kan finde flere informationer om stedet og ugens menu på Facebook.

vegetarisk
Fællesspisning i Nørrebros Spisehus

Nørrebro Spisehus’ folkekøkken

På Den Røde Plads på Nørrebro finder du Nørrebro Spisehus, som er Nørrebrohallens helt egen café. Her afholdes der folkekøkken hver tirsdag, hvor der er tag-selv buffet. Der serveres oftest et vegetarisk alternativ på menuen samt masser af grønt tilbehør. Du burde altså kunne blive mæt, hvad end du spiser kød eller ej. Det koster 65 kr. at spise med i Nørrebro Spisehus’ folkekøkken. Find ugens menu på Facebook lige her.

Kommer du her tit?

I løbet af november kører vi en kampagne henvendt til dig, der sætter pris på vores indhold. For måske har du lyst til at hjælpe os? For 10 kroner om måneden kan du gøre en kæmpe forskel - hop ind her og læs mere om, hvorfor vi beder om hjælp.

Folkekøkken på Kapelvej 44

Endnu en tirsdag, endnu et folkekøkken på Nørrebro. Kapelvej 44 huser et kulturhus med bydelens unge i centrum. Derfor er det ofte de unge selv, der hjælper med i køkkenet og sikrer, at de mange besøgendes munde kan mættes. Der bliver altid serveret en vegetarisk ret til dem, der ikke spiser kød, og et måltid koster 50 kr. Du kan læse mere om kulturhuset og ugens menuer på Kapelvej 44’s Facebook-side.

Det Økologiske Folkekøkken

I aktivitetscenteret EnergiCenter Voldparken, der ligger i Brønshøj, serverer Det Økologiske Folkekøkken lækker, økologisk mad hver torsdag. Folkekøkkenet er drevet af frivillige, og aftenens måltider afrundes altid med en dessert, ligesom der altid et vegetarisk alternativ til den angivne menu. Du kan spise med for en 50’er. Find flere informationer om folkekøkkenet og ugens menu på EneriCenter Voldparkens Facebook-side.

Tip os endelig i kommentarfeltet, hvis du kender et godt folkekøkken i København eller en anden by, som vi mangler på listen!

Kan du ikke finde et folkekøkken, men vil gerne ud og spise vegetarisk eller vegansk? Se vores guide til grønne spisesteder i København her.

Tekst af Caroline Frederiksen, foto af Andreas Raun.

GemGem

GemGem

6 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *