Green Sushi

Hvem siger, at sushi ikke kan rime på grøntsager? Hos Green Sushi i Københavns indre by har den veganske menu en lige så prominent plads på menukortet som dem med fisk. Da vi i redaktionen for en gangs skyld besluttede os for at mødes en lørdag aften, uden at snakke for meget om Sustain Daily, faldt valget på Green Sushi.

Vi fik os en god plads ved vinduet, hvor vi både kunne nyde aftensolen, følge livet på gaden og restaurantens æstetiske indretning. Vi bestilte to veganske menuer, en delux-menu, et par lemonader og en kande grøn the.

sushi3

Der blev gjort en ære ud af at få risruller med fyld til at ligne et mindre kulinarisk kunstværk, og smagen var bestemt heller ikke til at klage over. Den veganske menu bestod af tofu, cashewnødder, avocado, mango og asparges. Det var en prøvelse ikke at spise for hurtigt, for det hele smagte lækkert.

Delux-menuen var lidt mere traditionel og bød på laks, tun og kongerejer. Det var en alsidig sushimenu med en rulle og flere forskellige stykker nigiri. Menuen bød også på forskellige råmarinader – et uventet, men lækkert touch, som gjorde smagsoplevelserne ekstra varierede.

indgang

Bæredygtig sushi?
Da vi var på restauranten kunne vi ikke lade være med at spørge ind til, hvorfor de kalder deres sortiment bæredygtig sushi, men det var en anelse svært at få præcise svar fra tjeneren, så vi lavede et opfølgende telefonopkald til restauranten og lidt research på nettet.

Vi fandt ud af, at restauranten serverer økologiske grøntsager og vin, og at deres laks samt skaldyr er certificeret gennem forskellige programmer og organisationer. I telefonen fik vi at vide, at flere af deres fisk ville være klassificerede som økologiske, hvis de blev solgt i andre lande, men ikke ifølge de danske standarder.

Word Wildlife Foundation har lavet en guide til bæredygtig sushi, hvor de har bedømt sushirestauranter i København på en skala fra 0 til 5, hvor 5 er det bedste. Her scorer green sushi 4, hvilket er det højeste i byen.

Det er lidt uklart når man som gæster spiser i restauranten, hvorfor Green Sushi er mere bæredygtig end andre sushisteder, så vi undrer os over, at der hverken på menu kortet eller hjemmesiden står en simpel linje som “vi bestræber os på at købe samtlige grøntsager og tilbehør økologisk”. Men alt i alt en dejlig oplevelse, som med lidt bedre kommunikation fra restaurantens side kunne være endnu bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *