Kaf i Birkegade

kaf5

Nyd et måltid mad eller en kage hos Kaf i Birkegade, hvor plantemælk aldrig koster ekstra.

Et stenkast fra Sankt Hans Torv hænger et mintgrønt skilt over et par store vinduer i gadeplan. Tre trin nede kan du holde morgenmadsdates, arbejdsdage, frokostmøder og kaffepauser – helt uden at nogen løfter et bryn, hvis du beder om sojamælk. Alt på menukortet er vegetarisk eller vegansk, og Kaf har sølvmærket i økologi. Det vil sige, at mellem 60% og 90% af alt det, de sælger, er økologisk – herunder kaffen og (plante)mælken.

kaf3

Vi havde lavet cafétesterens fejl nummer ét og spist morgenmad hjemmefra (never again!), så vores testmenu blev en kop cappuccino med plantemælk og en müslibar med chokolade. Det var der ikke en finger at sætte på. Kaffen er automatisk med dobbeltshot, og müslibaren var sprød og fuld af nødder. Ved nabobordet spiste de morgenkompletten, en tallerken mad og en valgfri kaffe eller te til 100 kroner, som både fås vegansk og vegetarisk. Den tager vi næste gang. Med mindre vi har mere lyst til rugbrød med avokado. Eller en kartoffelmad eller en sprød panini?

kaf2

I det lille lokale med lysegrøn bagvæg er der stille musik og så få siddepladser, at det aldrig kan blive helt crowdet. Nogle arbejder, andre taler sammen, en enkelt læser i et kompendium. To holder møde, og bag disken summer kaffemaskinen. Et par stykker kommer forbi og henter morgenmad to go. På Kaf kan man både sidde alene og sammen – der er ro nok til, at man kan koncentrere sig om at arbejde, men ikke så stille, at alle kan følge med i ens samtale.

 

Vi kom forbi på en kold forårstirsdag, men på lunere dage tages fortovet også i brug. Der er rig mulighed for at spotte både hipstere og grønne træer – den jødiske kirkegård ligger rundt om det ene hjørne, og Elmegade rundt om det andet.

Hvad: Kaf, en vegetarisk og vegansk café med 60-90% økologi
Hvor: Birkegade 21, 2200 København N
Hvorfor: God kaffe, grøn mad, mest økologisk, dejlig ro.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *