Veganske bananpandekager til international pandekagedag

Glædelig international pandekagedag. Er mærkedagen en tradition i dit hjem? Nej? Så skulle det måske blive det!

Pandekagedagen falder altid tirsdagen efter fastelavn, og er faktisk noget, der længe har været kendt som hvide tirsdag – en gammel kristen tradition om at spise sig mæt i hvidt brød inden fasten op til påsken, hvor den slags ikke var tilladt.

Er du ikke en af dem, der faster? Pyt med det. Enhver undskyldning for at spise pandekager på en hverdag er vel kærkommen.

Sustain Yearly - forsalget er i gang!

Sustain Yearly er vores papirmagasin om bæredygtig livsstil. Vi har fyldt siderne med inspiration til bæredygtig livsstil, grønne opskrifter, guides og tricks, interviews med miljøforkæmpere, DIY, planter og alt muligt andet. Magasinet bliver kun til virkelighed, hvis I vil have det! Vi crowdfunder pengene til at trykke magasinet på engelsk og dansk. Så smut ind og køb dit eksemplar i forsalg, hvis du vil støtte projektet og hjælpe med at gøre Sustain Yearly til virkelighed.

Veganske bananpandekager til 2 personer

I dagens anledning vil vi dele vores favorit pandekageopskrift med dig. Den er vegansk, og hovedsageligt lavet på bananer. Det er bedst at bruge de bløde af slagsen, og du kan sagtens benytte de bananer, ingen længere vil spise. Hvis du køber bananer i løssalg, så gå efter singlebananer – dem lader de fleste nemlig liggende. På den måde kan du være blandt de seje 2 procent af befolkningen, som gør en vigtig forskel på madspildsfronten.

Du skal bruge:

  • 2 modne bananer, gerne plettede
  • 2 dl havremælk
  • 50 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljesukker
  • Olie til at stege i, fx kokosolie

Sådan gør du:

  1. Blend bananer og havremælk.
  2. Kom resten af ingredienserne i blenderen og kør, til dejen er glat.
  3. Lad dejen trække i blenderen i 10 minutter.
  4. Steg pandekagerne i olie ved middel varme. Der kan være cirka tre pandekager ad gangen på en almindelig pande.

Server pandekagerne mens de stadig er varme, sammen med hjemmelavet rabarberkompot og friske bær.

Tip: Ingen pandekage er nogensinde blevet dårligere af, at der kom en håndfuld chokoladestykker eller blåbær i dejen – men tilføj chokolade og bær efter at de andre ingredienser har været en tur i blenderen.

Denne opskrift er en del af vores grønne brunchsektion i Sustain Yearly – andet år. Hvis du vil have alle opskrifterne – og blandt andet smage den lækre rabarberkompot, vi har serveret oven på pandekagerne – kan du købe magasinet lige her.

Tekst og foto af Johanne Stenstrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *