Søde kartofler med avocado og chili

Søde kartofler er noget af det nemmeste at lave og kan laves i mange lækre variationer. Denne opskrift er lavet med en lækker avocado creme, creme fraiche og chili. Søde kartofler er geniale til aftensmaden eller til en god frokost sammen med en blandet salat og vegetarfrikadeller. Du kan nemt spise dem sammen med andre lækre retter – men de er nu virkelig også lækre at spise bare i sig selv.

Du kan nemt selv variere fyldet. Brug endelig hvad du allerede har i køleskabet og i grøntsagsskuffen, og eksperimenter med forskellige varianter. Søde kartofler er jo i sig selv meget søde og fyldige. Derfor er det en rigtig god idé at tilsætte lidt syre til retten for eksempel i form af en syrlig creme fraiche eller saften fra citron eller lime. Pynt også gerne med krydderurter som persille eller purløg. Det giver en lækker smag og duft – og det pynter altid meget til servering.

Du skal bruge

Opskriften rækker til 2 portioner
2 x søde kartofler
4 spsk. creme fraiche eller neutral soya yoghurt
1 x Avocado
Salt og peber
Halv chili
Pynt: persille, sesamfrø og saft fra 1/2 citron

Sådan gør du

Forvarm ovnen på 175 grader varmluft. Vask kartoflerne godt og skær dem over på den lange side.
Prik med en gaffel i indersiden og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i cirka 30 minutter.
Mos avocadoen med en gaffel og drys med salt og peber.
Når søde kartoflerne er bagt og kølet af, er det en god idé at rive overfladen lidt med en gaffel. Server søde kartoflerne med creme fraiche, avocado og chili. Drys med persille, sesamfrø og citronsaft.

Søde kartofler mætter overraskende meget, og derfor skal du lige vurdere hvor meget du kan spise. Der er også ret stor forskel på søde kartofler. I opskriften her var de ikke så store i størrelsen og derfor var det fint med 1 sød kartoffel pr. person. Men med de store søde kartofler er det mere end rigeligt med en ½ pr. person. Derfor er det ret nemt, bare at gange opskriften op med halve søde kartofler, alt efter hvor mange man nu er.

Den søde kartoffel

Søde kartofler er en sød grøntsag, men det gør den bestemt ikke usund – tværtimod er der meget der tyder på, at de er gode for dit helbred. Dens sødme er naturlig, så du kan roligt bruge det i for eksempel brownies, hvor de giver en perfekt fylde og konsistens sammen med andre søde ingredienser. Kartoflen kan altså nemt bruges til kager og desserter på grund af dens søde og nøddeagtige smag. Men udover den søde smag indeholder den orange kartoffel en del sunde vitaminer og mineraler heriblandt vitamin A, C, B6, magnesium og har desuden en masse fibre.

 

 

Tekst af Michala Kramer der står bag madbloggen Micadeli. En madblog fuld af nemme vegetaropskrifter, som alle kan lave. Du kan også følge med på Instagram @michalakramer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *