Varm dhal til kolde aftener

Dhal, daal, dahl, dal – kært barn har mange navne. Vi elsker den indiske linseret, som kan varieres i det uendelige. Den er vegansk, billig at lave, god at fryse ned til dovne dage, og så kan den laves af det, du har i dit basislager. Lad dig ikke afskrække af de mange ingredienser – mange af dem er krydderier, som du sikkert har stående. Og skulle du mangle et enkelt af dem, så bliver retten garanteret god alligevel.

I denne version har vi pimpet den klassiske krydrede dhal med spinat og kokosmælk. Du kan krølle dig sammen under et tæppe i din bedste stol med en skål varm dhal og en god tv-serie, eller servere en kæmpe gryde for dine venner. Uanset hvad er vi sikre på, at den bliver et hit.

Til fire personer skal du bruge:

  • 2 små løg eller ét stort
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær (det svarer til 3-4 centimeter)
  • 1 spsk kokos- eller olivenolie til stegning
  • 1 dåse tomater
  • 2 dåser kokosmælk
  • 250 g frossen helbladet spinat
  • 4 dl røde linser
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk koriander
  • 2 spsk gurkemeje
  • Chili efter smag
  • 1 lime
  • Salt og peber
  • 200 g ris
  • Frisk koriander

Sådan gør du:

Hak løget og riv ingefæren og hvidløget. Varm olien i en stor gryde og steg løg, ingefær og hvidløg. TIlsæt spidskommen, karry, koriander, gurkemeje og chili og lad det stege med et par minutter. Hvis det brænder på, kan du tilsætte et skvæt vand.

Hæld tomater og kokosmælk over og tilsæt de røde linser. Bring det hele i kog under omrøring og lad det simre i 20 minutter, mens du koger ris. Tilsæt spinaten (optøet eller direkte fra fryseren) og varm det hele igennem. Smag til med limesaft, salt og peber.

Server dhal og ris i skåle og top med frisk koriander.

Tip: Dhal er også mega lækkert i madpakken dagen efter. Og du kan altid komme en halv peberfrugt, et par kartofler eller hvad du nu har til overs i grøntsagsskuffen med i gryden.

Er du mere sulten? Tjek også gulerodssuppe med røde linser og one pot pasta med pastinak. Velbekomme!

Tekst af Emma Slebsager, foto af Andreas Ravn.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *