Back to top

Marts måneds udfordring: Vær kreativ

Kan du mærke det? Marts har meldt sit komme, og med den følger flere lyse timer, de første forårsblomster og måske en omgang fornyet energi til at kaste sig ud i noget nyt! Vi er i hvert fald klar til at krybe frem fra vinterhiet (læs: dyner og Netflix). Denne måned udfordrer vi nemlig dig og os selv til at være kreativ.

Der kommer mange gode ting ud af at være kreativ – især i et bæredygtigt perspektiv. Du forbruger (næsten) ikke og kan slappe af og komme ned i gear samtidig. Når købetrangen melder sig, er det nemlig højst sandsynligt, fordi du keder dig, så hiv i stedet strikketøjet, blyanten eller synålen frem næste gang. Krea-tid er desuden en genial undskyldning for at hænge ud med mennesker, du godt kan lide. Det rimer på hyggeligt samvær, og snakken flyder ofte godt, når man sidder med hvert sit kreative projekt og kobler af.

Kreativitet kommer i mange former, og der findes også en vej til dig, der ikke er hoppet med på strikkebølgen eller føler ro ved at lege med farveblyanter. Lad dig inspirere af vores liste og find dit nye yndlingshobby.

Sustain Yearly - forsalget er i gang!

Sustain Yearly er vores papirmagasin om bæredygtig livsstil. Vi har fyldt siderne med inspiration til bæredygtig livsstil, grønne opskrifter, guides og tricks, interviews med miljøforkæmpere, DIY, planter og alt muligt andet. Magasinet bliver kun til virkelighed, hvis I vil have det! Vi crowdfunder pengene til at trykke magasinet på engelsk og dansk. Så smut ind og køb dit eksemplar i forsalg, hvis du vil støtte projektet og hjælpe med at gøre Sustain Yearly til virkelighed.

1. Udforsk et kreativt fællesskab

Der er mange steder, hvor du kan være kreativ i fællesskab med andre og møde op, lige meget om du er nybegynder eller ekspert. Prøv for eksempel et hold hos et smykke- eller porcelænsværksted. Det er den perfekte kombination af læring og hygge, og så er det vældigt sundt at udfordre sig selv på sine kreative evner.

2. Find din indre opfinder frem

Kreativitet behøver ikke at være noget du gør – det kan lige så vel være en måde at tænke på. Hvis du vil udfordre dig selv og dit hoved uden for de klassiske kreativitetsrammer, så spids hjernen og tænk ud af boksen! Iværksætterdrøm eller ej – du har garanteret haft en idé, som du aldrig gik videre med. Hiv den dér geniale (eller skøre!) tanke frem fra baghovedet og få den ud i verden. Brainstorm, research, sketch, find på! Hvad end du har tænkt dig at gå videre med idéen eller lade den blive på papiret, så er det drønsjovt at tvinge sig selv til at tænke i opfinderbanerne.

3. Tag på krea-date

Næste gang du skal arrangere et stævnemøde (eller blot en venindedate), så udfordr din date, og tag ham eller hende med på en kreativ aktivitet! Tænk i porcelænsmalingscaféer, tegne- eller endda madlavningskurser. Vi lover, at en krea-date bringer grin frem – især hvis i er nybegyndere på feltet!

4. Nyd sofapusleriet

Man skal bestemt ikke kimse af de helt klassiske former for kreativt pusleri. Strikning, hækling, syning: Vi elsker det! Så find strikketøjet frem, bryg en kop te, og slå dig ned i sofaen til en omgang komplet afslapning, der samtidig resulterer i noget flot og rart. Det er jo ren win-win!

5. Giv dit frasorterede habengut nyt liv

Når du alligevel har synålen fremme, kan du jo passende fixe noget, der er gået i stykker. Vi har faktisk udfordret dig til det før. Når du skal reparere noget, tvinges du ofte til at være kreativ med dine løsninger, og det går perfekt i spænd med denne måneds udfordring. Desuden er det super bæredygtigt at få sine ejendele til at holde længere.

Hvad er din kreative favoritbeskæftigelse? Del den med os i kommentarfeltet, så vi kan inspirere hinanden!

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

1 comment

  1. Dejligt inspo indlæg til “is-vinteren” 🙂 xoxo F4F

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *