Back to top

Redaktionens april favoritter

April kom og gik, og der har været masser af favoritter i den forgangne måned. Vi har samlet op på alt det, vi har kigget på og tænkt over i månedens løb, og som vi tror du vil finde spændende. Og i den her måned har vi både en tv-serie, en artikel, blomster og en e-bog, der er helt gratis.

Loppemarkedsæsonen er skudt igang

En af de ting, vi har glædet os rigtig meget til med forårets komme er alle loppemarkederne, som begynder at dukke op rundt omkring. Hvad end det er et lille lokalt marked eller nogle af de større loppemarkeder, så er du nærmest garanteret at kunne finde frem til et i nærheden af dig hver eneste weekend fra nu og frem til august.

Vi gør en forskel i lille Danmark

Men hvad nytter det overhovedet? Det er et spørgsmål vi tit bliver stillet og som du måske også selv har mødt blandt venner og familie når du begejstret har delt dit seneste grønne tiltag. Det er Asger Narud i hvert fald ofte blevet mødt med. Og i sin artikel “Jo, lille Danmarks nytter noge. Faktisk kan den gøre en verden til forskel”, som han har skrevet Zetland, satte han sig for at finde et svar, han kunne give. Det han umiddelbart fandt frem var, “at nytten ikke er så afgørende. Det handler om at opføre sig anstændigt og ansvarligt. I privaten, i arbejdslivet, i samfundet. Punktum.” Men der findes et svar. Og det er, at vi gør en forskel. Punktum.

Kirsebærtræerne blomstrer

Det er måske lidt kliché, men vi elsker de små lyserøde blomster og deres verdenskendte skønhed og skrøbelighed. Faktisk er det jo ikke bare de hyldede kirsebærtræer, der blomstrer. Overalt begynder farvevældet så småt at spire frem og den grønne plet i byen eller grøftekanten, som du hver dag cykler forbi, ændrer sig hele tiden en lille smule.

Så måske du i maj kan gøre det til en daglig vane at tage et ekstra kig på naturen omkring dig. Det gør Sanne Liv Lembrecht Buggeskov som vi interviewede omkring hendes forhold til naturen. Det kan nemlig være en god måde at blive mere opmærksom på årstidernes skifte og finde en smule forankring i en ellers travl hverdag.

Nye skud på stammen

Men det er ikke kun blomsterne og planterne, der spirer og blomstrer. Er du tilmeldt vores nyhedsbrev har du kunne læse om alle de nye tiltag hos Sustain Daily. Vi er for eksempel begyndt at indtale nogle af vores gamle artikler på lyd. Dem kan du modtage helt kvit og frit hvis du er tilmeldt vores nyhedsbrev.

To helt nye skud på stammen har vi løftet for sløret for her i april og vi glæder os utrolig meget til at se, hvor det kan føre os og jer hen! Vi har udviklet en online Masterclass, hvor du kan blive klogere på din personlige bæredygtighedsstrategi og hvordan du finder frem til lige netop dine grønne kerneværdier. Og sidst men bestemt ikke mindst lukker vi til august dørene op for vores første Bootcamp: Din stemme gør en forskel. En weekend fyldt med motivation og hjælp til dig, der går rundt med en spirende bæredygtighedsformidler i maven. Der er åbent for tilmelding allerede nu og begrænsede pladser. Så husk at melde dig til her.

Vores planet

All across our planet, crucial connections are being disrupted, the stability that we and all life relies upon is being lost. What we do in the next 20 years will determine the future for all life on Earth.” Sådan lyder budskabet fra David Attenboroughs seneste naturdokumentar Our Planet, som du blandt andet kan se samtlige episoder af på Netflix. Attenborough, der er kendt for sine smukke natur-serier som eksempelvis Planet Earth fra 2006, italesætter i sin seneste serie klimaforandringernes indvirkning på vores planet, dens naturområder og dens dyreliv.

En børnebog om klimaet

Jorden er vores børns fremtidige hjem. Og det kan derfor synes svært at tale med dem om klimaforandringer og bæredygtighed på en måde som er forståelig og håbefuld. Det er der flere og flere, der sætter fokus på og blandt andet har det danske energiselskab Ørsted udgivet børnebogen Er det mit hjem? Bogen tager med en lille pige ud for at finde ud af, hvor stort hendes hjem egentlig er – og det viser sig at være meget større end hun lige troede.

Bogen kan hentes gratis som e-bog på Ørsteds hjemmeside.

 

1 comment

  1. Ja det er utrolig fine ting man kan få som er brugt – tak for indlægget

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *