Back to top

Redaktionens september favoritter

Regnen har silet ned over hele landet og naturen er lige så langsomt begyndt at skifte farve. Der er ikke noget bedre end at være vidne til årstidernes skiften og nyde forandringen i luften – og dette efterår er ingen undtagelse. Vi har samlet nogle af de ting vi har tænkt over, lyttet til, set og hørt, og som vi har fundet inspirerende og tankevækkende.

Årstidernes skiften og æblerov

Skiftet fra sommer til efterår og høstsæsonen er nu i gang. Sommeren er endegyldigt slut og vi er godt på vej ind i efteråret, som her i september har budt på høstsæson, svampejagt og æblerov – eller æble-foræringer fra venner og familie! Faktisk bugner efteråret af smukke gåture i den skiftende natur og kastanje, der bare venter på at blive lavet til kastanjedyr.

Føler du også et ganske særligt forhold til årstidernes skiften, men bor i storbyen, så kan du læse artiklen “Byen afskærer mig fra at mærke årstiderne” online eller i Sustain Yearly Tredje år.

“Det her er ikke en øvelse”

Klimastrejken har igen gået sin gang over hele verden, hvor mere end 4 millioner mennesker er gået på gaden for klimaet. Og selvom vi allerede har nævnt Greta Thunberg mere end én gang, så fortjener hun endnu en gang spalteplads. Ikke alene sejlede den unge klimaaktivst tværs over Atlanten for at deltage i et klimatopmøde med FN. Hun har også frigivet en kortfilm med et simpelt budskad. Hun opfordrer os alle sammen til at beskytte, genskabe og støtte vores miljø. Og pointen er klar: Du kan gøre en forskel. 

Forsalget af Sustain Yearly Familie er skudt igang

Vi har knoklet i hele august og hele vejen ind i september for at få sendt vores kommende magasin i tryk. Det er et særnummer, som har været meget efterspurgt og som vi er meget stolte over meget snart at skulle sende på gaden. Og heldigvis er forsalget af Sustian Yearly Familie allerede igang! Du kan sikre dig dit eksemplar ved at gå ind og købe det på vores webshop. Frem til udgivelsesdatoen d. 17. oktober tilbyder vi flere forskellige særpakker. Eller du kan deltage i vores udgivelsesreception, hvor du kan hente dit eksemplar af Sustain Yearly Familie.

Stofposer til alle formål

Vi har længe hyldet muleposerne til dine daglige indkøb, men med inspiration fra en masse inspirerende zero wastere har vi efterhånden fundet ud af stofposer kan bruges til meget mere end blot indkøb. Du kan bruge dem når du handler løst frugt og grønt, når du henter brød hos bageren søndag morgen eller til at holde styr på din genanvendelige to go kop. 

Har du noget stof liggende derhjemme og er ferm til at sy, kan du kaste dig ud i selv at sy dig stofposer i lige præcis de størrelser du har brug for. Følg denne step-by-step guide eller køb de her super fine GOTS-certificeret stofposer fra The Organic Company.

Nye grønne podcasts mens vi venter på vores egen

Optagelserne til næste sæson af Sustain Daily Podcast er så småt gået i gang, men mens du venter på første episode kan du heldigvis finde masser af bæredygtig inspiration i andre podcasts. Flere og flere grønne podcasts spirer frem. Vi har samlet et par anbefalinger af nogle helt nye podcasts, som du kan lytte til.

  • Planet Happy Følg med i Sara og AC’s rejse mod en mere bæredygtig livsstil. Som de selv skriver er de ikke selv eksperter – men er ikke bange for at spørge eksperterne til råds. Lyt med når de tager en snak med Cæcilie Moustgaard, der er social medieansvarlig hos Københavns Fødevarefællesskab.
  • Miljøsterne Er du nysgerrig efter at vide mere om de mere tekniske aspekter af klima, miljø og bæredygtighed? Så tag et lyt til podcasten Miljøsterne, hvor værterne er miljøingiørstuderende og deler ud af hverdagsviden krydret med teknisk snilde. Hør for eksempel episoden Affald, hvor værterne ser nærmere på, hvad der sker med dit affald når du smider det i skraldespanden.
  • Grønne Ambitioner I denne podcast interviewer værten ledere af forskellige små og mellemstore virksomheder, der har taget ambitiøse grønne tiltag.

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *