Back to top

Regenerer din hjerne med Laura Storm

Dagens episode er sponsoreret af Klimafolkemødet.

Regenererer du af og til? Hvis du er ét stort spørgsmålstegn lige nu, så er det ok. Men går du ind for bæredygtighed, er det ret vigtigt, at du forstår hvad ordet står for og betyder. Bliv klogere ved at lytte til dagens episode, hvor Emma og Johanne har besøg af Laura Storm optaget i regnvejr og fuglefløjt på Amager Fælled ved København. Du får Lauras historie og hører mere om regeneration, stress og hvordan vi kan være med til at vende klimakrisen ved også at se ind i os selv og genopbygge vores hjerner.

Hvis vi fortsætter med ”status quo”, får vi ikke lov til at blive på jorden som dyreart. Sådan siger dagens gæst, Laura Storm, som understreger vigtigheden af et ”regenerativt mindset” – altså hvor vi stopper med at ødelægge jorden og dens ressourcer, og begynder at skabe mere end det vi ødelægger. For hvis vi ikke ved hvordan naturen arbejder og hvorfor eller hvordan den er i stand til at skabe liv, er det svært at genopbygge den.

Du kan høre om:

  • Laura Storm som har altid arbejdet med bæredygtighed. Du kan læse hendes historie i Sustain Yearly Første år.
  • Darwin og hans ”survival of the fittest”, som er blevet misfortolket gennem tiderne
  • Om ildsjæle, der er utroligt vigtige for kloden
  • Regenerative vaner og hvorvidt det er nemmere at have sådan en når man er selvstændig
  • Hvordan du kan få det regenerative ind på din arbejdsplads, hvis du ikke er herre over dit eget arbejdsliv
  • At rygere er mindre stressede – ikke fordi røgen gør dem godt, men fordi de tager de regelmæssige pauser, som vi alle burde tage i løbet af en arbejdsdag
  • Og du skal blive hængende til slut – for du vil ikke misse metaforen og historien om kålormen og sommerfuglen!

Nævnt i episoden og nyttige links

Klimafolkemødet i Middelfart

Klimafolkemødet i Middelfart er en årlig begivenhed, som sætter klimaet øverst på dagsordenen i tre dage i starten af september.

Formålet med Klimafolkemødet er helt enkelt at inspirere til handling – både for beslutningstagere, virksomheder, organisationer og borgere. Derfor er årets tema: Klimahandling nu.

Se programmet her, hvor Johanne hovedsageligt er at finde på handlingsscenen om torsdagen.

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Dagens spørgsmål:

Husker du at give din hjerne pauser?

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *