Back to top

S6E22 Klimaaktivisme på businessplan

Har du ligesom Emma tænkt, at ordet ”virksomhed” er synonym med ”kapitalisme, ondskab, udnyttelse” og hvis eneste formål er profit? Gæsten Nills Skalts har sammen med Johanne været med til at ændre Emmas opfattelse af ”virksomheder”og måske bliver din opfattelse også ændret efter denne episode. Du bliver klogere på, hvor megen magt du har som forbruger og hvad du kan gøre, hvis du vil påvirke den virksomhed, du er ansat i, til at gå i den bæredygtige retning.

I dag skal vi tale om virksomheder som gør en positiv forskel og engagerer sig i klimakampen og om aktivistiske virksomheder. Vi har besøg af Nille Skalts, der startede som management-konsulent men nu kalder sig ”Corporate Activist”. For hun besluttede at bruge sine evner og sin viden til at hjælpe virksomheder med at bruge den ”magt” de har til noget godt og bæredygtigt. Nille vil gerne ændre virksomheders DNA. Hør hvordan hun gør det og bliv klogere på de såkaldte B-Corp-virksomheder når du lytter med.

Du kan høre om:

  • Hvorfor Johannes tid i det politiske system i Bruxelles har gjort at hun i meget højere grad sætter sin lid til virksomheder i dag end hun gjorde før
  • B-Corp bevægelsen som vil flytte virksomheders fokus fra ”Vi vil være bedst I verden” til ”Vi vil være bedst FOR verden”
  • Hvorvidt alle virksomheder kan blive B-corp og mere om certificeringsprocessen
  • Eksempler på aktivistiske B-corp-virksomheder
  • Hvorfor flere store virksomheder er begyndt at købe B-corp-virksomheder
  • Tre former for virksomhedsaktivisme
  • At der er cirka 3.500 virksomheder i verden, der er blevet B-corp certificeret, men at over 50.000 har brugt guiden/certificeringsprocessen til at blive klogere på, hvilken vej, der er den rette vej

Nævnt i episoden:

 

Find B-Corp Danmark:

Web: https://bcorporation.eu/about-b-lab/country-partner/denmark

Facebook: https://www.facebook.com/bcorporation/

Twitter: https://twitter.com/bcorporation/

Instagram: https://www.instagram.com/bcorporation/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/b-lab/

Nille Skalts på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nille-skalts-b27272/ 

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Dagens spørgsmål:

Hvordan har du lyst til at påvirke den virksomhed, du er ansat i?

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *