Back to top

S6E24: Bæredygtige boligformer

Denne episode er sponsoreret af Klimafolkemødet 

Bor du stort eller småt? Og er det bæredygtigt? Er du til have eller ej? Økobofællesskab med forpligtelser? I dag kan du blive klogere på bæredygtige boligformer, og vi har samlet en inspirationsliste til dig, som måske godt kunne tænke dig at bo i noget andet, men ikke helt ved hvad det andet skal være, eller hvilken boligform der er bæredygtig. Lyt med og bliv klogere på forskellige boliger, deres styrker og deres svagheder, fordele og ulemper.

I dag taler vi om boligformer med et grønt værdisæt. Du kan høre om ”Tiny Houses”, eller bare små boliger, kolonihavehuse, nedlagte landbrug, hvor man kan være selvforsynende, energihuse/klimahuse/åndbare huse, som også kan være socialt bæredygtige, om økolandsbyer og økosamfund. Drøm med os og lad dig inspirere af vores liste. Og hør til slut hvorfor vi selv synes, vi er lidt dobbeltmoralske!

 

 

Du kan høre om:

  • Emma som ikke har lyst til at eje en have og skulle vedligeholde den men er glad for at have købt nabolejligheden, som hun og manden skal til at sætte i stand
  • Johanne, som drømmer om en nedlagt landejendom, hvor hun og kæresten kan blive selvforsynede, have dyr og måske have kursuscenter – men at de har givet hinanden hånd på at blive boende i deres nuværende lejlighed i 20 år!
  • Emma som aldrig har brugt gården hvor hun bor, før hun fik barn
  • Johanne som elsker at lege med plantegninger
  • Klimafolkemødet, der finder sted 3-5. september

Hvis du har lyst til at mane vores fordomme i jorden eller gerne vil fortælle om din anderledes boform, er du velkommen til at skrive til os her: kontakt@sustaindaily.dk eller stille dit spørgsmål til podcasten her

Nævnt i episoden:

 

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Drømmer du om en anden bolig end den du har nu?

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *