Back to top

September måneds udfordring: Gå længere i dit tøj

Denne måndeds udfordring er for de dovne. Jep du læste rigtigt, dig der ikke rigtig orker at gøre mere i bæredygtighedens navn – i hvert fald ikke lige nu. I september sker der så meget, at vi synes du skal slappe lidt af, så derfor har vi lavet en udfordring, som opfordrer dig til at lave mindre – eller i hvert fald vaske mindre.

Månedens udfodring: Gå længere i dit tøj

Når det kommer til vores tøjforbrug er en af de største miljøbelastninger faktisk vask. Alle de gange vi kommer det i vaskemaskinen. Der bruges både en masse vand, og så slider det på dit tøj. Det er ikke en win-win hvis vi skal sige det. Og vidste du at det meste tøj slet ikke behøver at blive vasket så ofte?

Vi opfordrer dig til at slappe af, og bruge tøjet flere gange før det ryger til vask. Det kræver lidt tilvænning, hvis du altid smider det i vasketøjskurven om aftenen, men betyder fx også, at du kan bruge din yndlingsbluse mere.

Her er lidt tips til at få tøjet til at føles rent længere:

 • Hæng det op på en stol natten over
 • Kom det i fryseren natten over, da det fjerner alt lugt
 • Sørg for at fjerne pletter med vand og sæbe så snart de opstår
 • Åben vinduerne på en kold dag, og blæs dit skab igennem – tøj elsker frisk luft.
 • Tag dit pæne tøj af, når du kommer hjem fra arbejde

Hvor ofte bør du vaske dit tøj?

Hvis du er i tvivl, kan du læse eller genlæse vores artikel, som gennemgår næsten alle tøjtyper og giver mange flere tips til, hvordan du holder tøjet frisk mellem vask.

september maaneds udfordring

Vær kreativ

Måske er du allerede god til at vaske mindre, eller også passer netop dette ikke til din livsstil. Så er denne udfordring perfekt til at blive kreativ, og “gå længere i dit tøj” på andre måder. Det kan være du prøver at bringe noget af sommertøjet med ind i efteråret, eller du giver en gammel bluse en ekstra chance. Det kan også være at den kan gås i lidt længere, bare kun hjemme.

Mange føler et behov for altid at gå i noget forskelligt – her kan du også udfordre dig selv, for hvad sker der egentlig, hvis du går i det samme to dage? For det første tror vi ikke, at mange vil lægge mærke til det, for det andet viser det bare, at du er glad for dit tøj. Vi støtter #outfitrepeaters og kalder det go’ stil.

Deltag i udfordringen og brug #sustaindaily

Ligegyldigt hvordan du tolker vores udfordring, så vil vi altid gerne høre fra dig. Du kan bruge vores hashtag på sociale medier, eller skriver direkte til os, hvordan du går længere i dit tøj.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

4 comments

 1. Fed udfordring – endnu engang! 🙂

 2. Liv

  Ja jeg er også vild med det. Det skal prøves! 🙂

 3. Anja

  Jeg er meget enig med dig. Men der er lige en kommentar, jeg studser over, ligesom jeg tit gør, når jeg læser dameblade. Du går tilsyneladende, ligesom mange journalister, ud fra, at man har sit pæne tøj på, når man er på arbejde. Men der er en del mennesker, som har tøj på, der kan tåle at blive beskidt, eller som blot er praktisk.
  Men de kan jo så bare tage det pæne på, når de kommer hjem, og bruge det sammen flere dage i træk 🙂

  • Det er rigtigt, det kom vi vist lige til at skære alle over én kam! Godt du bemærker det. Pointen må være at skifte tøj, når man kommer hjem fra arbejde – om det er fra det praktiske til det pæne eller omvendt 🙂

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *